Jasno, ali mi je zao zidam 2 godine, a za 5-6-7 mozda da rusim da bi gradio zgradu. Kucao sam vise puta "montazne kuce ivanjca". Izadje nekoliko firmi. Ja bih odabrao neku kucu od 120m2 neto~135m2 bruto, 4 sobe, koja po cenama sa sajtu od firme do firme ide od 22.000 do 29000€, e sada niko ne navodi da li je to kljuc u ruke ili siva gradnja. Takodje, ako je siva gradnja za tu cenu angazovao bih ove malo jeftinije jer iz iskustva znam da za 7000€ mogu da napravim zurku od unutrasnjih radova (moje ruke). Ako budem rusio, manje ce dusa da me boli ako to bude "kartonska" a ne zidana kuca, jos jedan problem zidanja (ako ne i najveci) je naci krstene majstore da zidovi na 12m ne beze 5-10cm, da ih ne jurim pijane po placu itd...
P.s. prethodni vlasnici su podneli zahtev za prosirenje sa 90 na 500m2, dobili dozvolu ali prosirenje zbog finansijskih poteskoca to nikada nije realizovano, a dozvola istekla. Ja bih mogao i da obnovim tu dozvolu. Takodje iz nekog razloga trenutna kuca je manja od onoga sto je ucrtano u arhitektonkom planu (fali nekih 2x9m kuce), kao i potkrovlje od 59m2 koje ne postoji, s tim da ukoliko ide montazna nema govora o potkrovlju.
Ovo gore su mi glavni razlozi zasto bih izabrao montaznu i zasto su mi bitne konkretne preporuke firmi koje to rade kvalitetno za normalan novac. Takodje, razmisljao sam o betonskim montaznim kucama, medjutim citajuci forum zakljucio sam (ispravite me akogresim) da se u takvim kucama vrlo brzo pojavljuje kondenz i vlaga sto ne dolazi u obzir ni u najludjim snovima. Koliko sam video samo 2 firme rade takve montazne kuce, a imaju lepih projekata.