MONTAZNE KUCE-iskustva

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada biste birali između montažne kuće i zidane kuće ytong blokovima , šta bi ste izabrali?

Ytong ipak spada u "tvrdu građu" kao blok i cigla..ali traži perfektnu hidroizolaciju i fasadu.
Ako gradiš Ytongom, onda možeš i klasičnim blokom a to je davno proverena stvar.

Ni jedno ni drugo nije naročito jeftinije od klasičnog zidanja koje je kod nas verovatno najjeftinije u Evropi ( jeftine ruke).

moze li neka preporuka za montaznu kucu kog izvodjaca izabrati u srbiji ,mislim da su jeftinije dosta od klasicno zidanih kuca i da kljuc u ruke montazne kuce je mnogo jeftinije nego zidati,treba mi i savet na sta da obratim paznju pri izboru jer su velike razlike u tome ssta se ugradjuje debljina greda,mineralne vune,osb ploca itd itd

Poslednja izmena:
Što bi to bilo puno toplije? U odnosu na ciglene kuće/zidove?

Zbog stiropora, koji je i zvučna izolacija.
I varijacije na temu - još jedna terasa i sl.

A to što komšija ne lupuje drva (10m - 300-350€)
plus testerisanje i kraćenje (10m - 100€)
ne kreči jednom godišnje (i to dobar trošak)
Čak, pošto prošle zime mnogo isključivali struju
a on imao bebu kupio agregat i sada ima struju bitno
jeftiniju.

Mane:
- nema tavan, tj. ima ali samo nekakva ploča, opasno se popeti
- namnožili mu se čvorci i nagrdjivali mi baštu
Mada Problem solved - pozajmio dve mačke
i pustio ih dva dana na tavan.

Drugar mi u Borči napravio montažnu.
Veliku, oko 130 kvadrata.
Ali iskopao i garažu ispod
i obložio je fasadnom ciglom.

Ovi iz Ivanjice daju garanciju 100 godina.

Posebno pohvaljujem tibi-ja
zbog dobrih stručnih komentara.

Poslednja izmena:
moze li neka preporuka za montaznu kucu kog izvodjaca izabrati u srbiji ,mislim da su jeftinije dosta od klasicno zidanih kuca i da kljuc u ruke montazne kuce je mnogo jeftinije nego zidati,treba mi i savet na sta da obratim paznju pri izboru jer su velike razlike u tome ssta se ugradjuje debljina greda,mineralne vune,osb ploca itd itd

IVANJICA.
Mislim da imaju i sajt.
Uzmeš katalog i biraš.
Dozvoljene izmene (npr. podrum, dodatna terasa i sl.)

Neki bližu Rožaja prave odlične
montažne kućice od čamovine.
Idealno za planinsku vikendicu.

PS: Sve ovo što sam gore pomenuo za komšiju nisam
napisao - Montažna mu je iz Ivanjice.
I došli ovde (okolina Danilovgrada)
i za 5 dana završili posao.
Dakle, bukvalno "ključ u ruke"

Poslednja izmena:
Сада видим на сајту Ивањичана да су знатно унапредили понуду у претходних пар година , тако да озбиљно размишљам да узмем неки од њихових објеката за викендицу , мада ме и ове из Рожаја привлаче ,једино нисам укапирао да ли имају неки каталог на нету,као ови први , или се све прави по жељи и договору . :think:

Сада видим на сајту Ивањичана да су знатно унапредили понуду у претходних пар година , тако да озбиљно размишљам да узмем неки од њихових објеката за викендицу , мада ме и ове из Рожаја привлаче ,једино нисам укапирао да ли имају неки каталог на нету,као ови први , или се све прави по жељи и договору . :think:

Sve su to male firmice, ciji su vlasnici bivsi radnici nekada velike firme koja je pravila montazne kuce, sada te firme nema, davno ne postoji. Montaznu kucu moze da napravi bilo koji tesar, verujte da je to prosto uraditi. Tako da ako neko zeli montaznu kucu, uz pravilan odabir majstora, a ima ih, odabere kakvu kucu hoce, ima mnogo modela, na stotine hiljada modela ili ako je zamislio u svojoj glavi, izabere stepen izolovanosti, sto mislim da je najvaznije za ove kuce i napravi kucu kava njemu odgovara. Uzgred, mene je kuca sa temeljom izasla ispod 300 eura po kvadratu, sa stepenom izolovanosti standardnim za Evropu. Eto to je moj savet za ljude koji zele kucu, brzo i kvalitetno,

pozdrav,

Хвала на савету . :)
Ја бих радио без темеља,на оним шиповима малим , пошто ми је кућа на клизишту ,тако да су они који су у близини зидали подруме и темеље имали силне проблеме .

Хвала на савету . :)
Ја бих радио без темеља,на оним шиповима малим , пошто ми је кућа на клизишту ,тако да су они који су у близини зидали подруме и темеље имали силне проблеме .

Iskreno, i ti ces imati problema, bila ti kuca na sipu ili temelju, kliziste je kliziste..

postoje plivajuci temelji, iskustvo kaze da su oni dobri za klizista, kako se pomera temelj tako ide i kuca sa njim, samo ostavi dovoljno strujnog i telefonskog kabla, pa kada ti se zategne, ti otpustis malo...

Dobro veče,

Imam prilične nedoumice, oko vanjske zaštite I izolacije, porodicnog doma od drveta, koji je u lošem stanju, obzirom na nepaznju, proteklih 20god.

Poželjan bi bio savjet, link, ili uputstva za sanaciju,potrebnim sredstvima, a I postupnim fazama zastite za mediteransku klimu,u nekim savremenim standardima.
Mada bih radije,preko Vas primio neka iskustva iz Njemacke, ili neke druge Evropske zemlje, koje su mnogo vise odmakli ...

Unaprijed hvala

Dobar dan svu srecu zelim svima.
Vidim da je dosta razradjena tema i da dosta ima strucnih lica raznih iskustva,ja bih imao da postavim par pitanja u nadi da cu naici na razumevanje.
Situacije sledeca:imam plac u beogradu od 5ari i hocu da podignem mk,sve informacije koje posedujem su trenutno sa neta a konkretno nisam nista zvao
zato sto sam u rusiji na prinudnim radu pa sam zvanje ostavijo kad se vratim,zelim da znam dali je istina ono sto erste banka daje kredit za izgradnju mk u saradnji sa ivanjicom {ima na netu sve mozete da procita**** na neizgradjeni objekat pa kada se objekat sagradi kuca ide pod hipoteku i ti normalno isplacujes rate po ugovoru na koliko se godina dogovoris,mene interesuje dali ima neko iskustvo oko takve vrste kreditiranja i dali postoje jos neke vrste kredita stim da ja nemam stalni radni posao kao ni moja supruga ali imam jako dobru platu i redovna primanja,ili ako ima neka mogucnoct placanja na rate tipa 12meseci 1500e to sam naveo nesto kao primer ili das ucesce pa ostalo na rate,znaci eto neznam znam samo da me svakog meseca boli srce kada moram da platim kiriju od 150e drugome,a posto mi deca rastu i treba ih izvesti na put i imam priliku posto dobro zaradjijem mislim da je vreme da preduzmem nesto,zato se iskreno nadam da cu naici na razumevanje sa vase strane

Dobar dan svu srecu zelim svima.
Vidim da je dosta razradjena tema i da dosta ima strucnih lica raznih iskustva,ja bih imao da postavim par pitanja u nadi da cu naici na razumevanje.
Situacije sledeca:imam plac u beogradu od 5ari i hocu da podignem mk,sve informacije koje posedujem su trenutno sa neta a konkretno nisam nista zvao
zato sto sam u rusiji na prinudnim radu pa sam zvanje ostavijo kad se vratim,zelim da znam dali je istina ono sto erste banka daje kredit za izgradnju mk u saradnji sa ivanjicom {ima na netu sve mozete da procita**** na neizgradjeni objekat pa kada se objekat sagradi kuca ide pod hipoteku i ti normalno isplacujes rate po ugovoru na koliko se godina dogovoris,mene interesuje dali ima neko iskustvo oko takve vrste kreditiranja i dali postoje jos neke vrste kredita stim da ja nemam stalni radni posao kao ni moja supruga ali imam jako dobru platu i redovna primanja,ili ako ima neka mogucnoct placanja na rate tipa 12meseci 1500e to sam naveo nesto kao primer ili das ucesce pa ostalo na rate,znaci eto neznam znam samo da me svakog meseca boli srce kada moram da platim kiriju od 150e drugome,a posto mi deca rastu i treba ih izvesti na put i imam priliku posto dobro zaradjijem mislim da je vreme da preduzmem nesto,zato se iskreno nadam da cu naici na razumevanje sa vase strane

e da,zaboravih napomenuti da je uslov erste banke gradnja kljuc u ruke, sivu gradnju nekreditiraju,
i dali znate dali u cenu ulaze prikljucak za struju i vodu ili ti moras da se prijavljujes nahnadno po izgradnji i da placas prikljucenje i ciji je temelj?

e da,zaboravih napomenuti da je uslov erste banke gradnja kljuc u ruke, sivu gradnju nekreditiraju,
i dali znate dali u cenu ulaze prikljucak za struju i vodu ili ti moras da se prijavljujes nahnadno po izgradnji i da placas prikljucenje i ciji je temelj?

Da bi banka ili bilo ko uzeo nesto pod hipoteku, to mora da bude 100% legalno i uknjizeno, a to znaci da pre nego sto podneses zahtev za kredit, moras da imas sve papire, dozvolu, prikljucke za stuju, za vodu, kucni broj... a ja jos nisam cuo, bar ne zadnjih 20 godina, da je neko podnosio zahtev za izgradnju bilo cega...tako, ako planiras kredit, prvo podnesi zahtev za izgradnju kuce, spremi pare i zivce, pa kada to zavrsis, ako jos budes zeleo kucu, u banku po kredit, odnosno na robiju od 25 godina..
srecno..

Dobro veče,

Imam prilične nedoumice, oko vanjske zaštite I izolacije, porodicnog doma od drveta, koji je u lošem stanju, obzirom na nepaznju, proteklih 20god.

Poželjan bi bio savjet, link, ili uputstva za sanaciju,potrebnim sredstvima, a I postupnim fazama zastite za mediteransku klimu,u nekim savremenim standardima.
Mada bih radije,preko Vas primio neka iskustva iz Njemacke, ili neke druge Evropske zemlje, koje su mnogo vise odmakli ...

Unaprijed hvala

Daj najprije prilimaj kakvu sliku, da se vidi gdje je poškodovano. Les kot takav se ne može sanirati kao cigla ili beton. Dali su žuželke ,črvi, mravi, ili nešto drugo napravili štetu? Dali je strohneo les?
Sanaciju možesš izvršiti najprije sa premazom protiv žuža.(črva)
Sliku, pa čemo kasnije pokomntirati i savetovati.

LP

Iskreno, i ti ces imati problema, bila ti kuca na sipu ili temelju, kliziste je kliziste..

postoje plivajuci temelji, iskustvo kaze da su oni dobri za klizista, kako se pomera temelj tako ide i kuca sa njim, samo ostavi dovoljno strujnog i telefonskog kabla, pa kada ti se zategne, ti otpustis malo...

Nije težava samo elektro i telefonski kabal. Težava je i same cjevi za kanalizaciju i vodu. Dali se može stabilizirati tvoja zemljina? Napraviš drenažu i odvedeš vodu; dali ti je poznato/uzrok zašto klizi zemlja?

LP

Da bi banka ili bilo ko uzeo nesto pod hipoteku, to mora da bude 100% legalno i uknjizeno, a to znaci da pre nego sto podneses zahtev za kredit, moras da imas sve papire, dozvolu, prikljucke za stuju, za vodu, kucni broj... a ja jos nisam cuo, bar ne zadnjih 20 godina, da je neko podnosio zahtev za izgradnju bilo cega...tako, ako planiras kredit, prvo podnesi zahtev za izgradnju kuce, spremi pare i zivce, pa kada to zavrsis, ako jos budes zeleo kucu, u banku po kredit, odnosno na robiju od 25 godina..
srecno..
ja sam dobio kredit za izgradnju kuće a hipoteka je stavljena na plac i kuću u izgradnji.

Odlicno.

Ajde, ako nije problem podeli iskustva vezana za kreditiranje montazne kuce u izgradnji, ima dosta ljudi koji bi hteli na taj nacin zeleli da dodju do krova nad glavom, a nisu znali kako,

hvala,

pozdrav,
pa nisam siguran da može za montažnu. uslov je bio da je plac opterećen kućom u izgradnji. pošto je za takav slučaj nemoguće dobiti potvrdu iz zemljišnih knjiga, banka mi je tražila tapiju :eek: za divno čudo, posle malo raspitivanja po sudu, poslali su me u odeljenje koje (još uvek) izdaje tapije. bez problema su mi odobrili stambeni kredit 35.000 evra

Planiram izgradnju montazne kuce i potrebna mi je pomoc ljudi koji znaju nesto o njima,na sta da obratim paznju sta da trazim od izvodjaca koje debljine ploca,fasade ,i svega ostalog,takodje i ako znate dobre izvodjace bio bih zahvalan na netu ih ima dosta,i nude se razlicite stvari pa me zanima sta odabrati konkretno za zidove debljine i sve ostalo

Planiram izgradnju montazne kuce i potrebna mi je pomoc ljudi koji znaju nesto o njima,na sta da obratim paznju sta da trazim od izvodjaca koje debljine ploca,fasade ,i svega ostalog,takodje i ako znate dobre izvodjace bio bih zahvalan na netu ih ima dosta,i nude se razlicite stvari pa me zanima sta odabrati konkretno za zidove debljine i sve ostalo

http://www.marles.com/sl/sistem-mega-n10
http://prodom.sk/?p=projekty&PHPSESSID=f61991639b79b252178d908e934b5ac2

tu imas sve, standard I modele, ostalo zavisi od toga sta zelis, kakav je teren I koliko para imas...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back