Monstruozno su me pokrali!!!

Waterfall

Legenda
Poruka
50.383
Vuk Jeremić optužio je vrh Demokratske stranke za krađu na izborima za novo rukovodstvo. Šef diplomatije bio je jedan od šest kandidata za mesto potpredsednika, pored Dušana Petrovića, Bojana Pajtića, Dragana Đilasa, Jelene Trivan i Dragana Šutanovca.

Nakon iznenadnog kvara elektronskog sistema i prelaska na „ručno“ glasanje, Jeremić je vidno uznemiren istakao da je monstruozno pokraden!
On je, naime, tvrdio da se kvar desio u trenutku dok je bio u ubedljivom vođstvu u odnosu na ostale kandidate, te da je potonje donošenje unapred odštampanih glasačkih listića prevara!
- Ovo je najmonstruoznija krađa koja se ikada desila! Kada su videli da njihovi kandidati neće proći, pokrali su me na najstrašniji način! Kada je glasalo oko 50 odsto ljudi i kada su videli da mimo svih njihovih očekivanja vodim i imam najviše glasova, lažirali su sve i doneli nove listiće, pa sada glasaju kako im padne na pamet! Gomila članova DS-a mi prilazi, stežu mi ruku i govore: ‚Izdrži! Ti si naš čovek! Ne daj se!‘ - gotovo u dahu, vidno iznerviran i u afektu, rekao je Jeremić.

- Ako nam se ovo desi, šta nas razlikuje od onog SPS-a? Pa, da li treba i nama da viču: ‚Spasi Srbiju i ubij se?‘. Da li treba da se ponovi 5. oktobar? - upitao se Jeremić, koji je ubrzo nakon toga „spustio loptu“ i primirio se, čekajući rezultate glasanja.
Inače, kako smo saznali od prisutnih delegata koji podržavaju njegovu kandidaturu, deo njih sinoć je „branio glasačke kutije“, ne bi li se izbegla neregularnost glasanja. Baš oni su i pričali kako su, navodno, videli da se u glasačke kutije odjednom ubacuje po desetak unapred zaokruženih listića!
Inače, juče je prvi put na izbornoj skupštini DS-a primenjen elektronski sistem glasanja. Iako su se demokrate prethodnih dana na sva zvona hvalile da su uvek predvodnici u uvođenju novina, organizacija se u praksi pokazala katastrofalnom. Sistem je više puta padao i zakazivao, zbog čega je glasanje delegata produženo do 20 sati, umesto do prethodno predviđenih 17 časova.
- Šta im je ovo trebalo?! Što nam lepo nisu dali da zaokružimo brojeve na papiru. Brže bi tako izbrojali glasove - gunđali su vidno iznervirani delegati koji su se satima stiskali u redu ispred postavljenih mobilnih biračkih jedinica.

Izbori neregularni?
Sam tok glasanja i izbor potpredsednika stranke, kako tvrde delegati naklonjeni Vuku Jeremiću, nije bio po statutu stranke. Naime, na dnevnom redu skupštine usvojena je odluka o elektronskom glasanju. Međutim, nakon što je glasala samo polovina delegata, sistem je pao i počelo je glasanje zaokruživanjem, a skupština to prethodno nije izglasala.
Kako „Alo!“ saznaje, nezvanično se pričalo da će glasanje možda čak biti i ponovljeno, pošto će sigurno biti žalbi na regularnost. Iz vrha stranke sinoć je stiglo naređenje da glasanje bude završeno u 20 sati, a svim delegatima koji nisu stigli da glasaju dotad vraćene su elektronske kartice.

link

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zar je moguce da se ovo desava u demokratskoj DS? :sad2:
 
Очигледно да је ЕУ тражила одстрањивање Јеремића јер макар покушава да брани српске интересе.

Сад сви имају прилике да виде ко руководи ДС-ом и ко (са стране)управљља том монструозном партијом.Само глуп или зао човек ће гласати за ДС.
 
Vuk će da pođe Tominim stopama i napraviće jednu normalnu stranku, dok će u DS da ostanu Tadićevi kao poslednji luzeri isto kao u SRS.
Браво ! Право у центар ! Направиће неку странку која би била у политичком смислу традиционална и родољубљива, а у економском смислу центристичка (на пола пута између љевице и деснице). Коначно ће се откачити од сенке Тадића, као што је Николић од клетвобацачке дружине.
Та нова странка би врло лако могла бити љути противник ДС.
 
Poslednja izmena:
Vuk će da pođe Tominim stopama i napraviće jednu normalnu stranku, dok će u DS da ostanu Tadićevi kao poslednji luzeri isto kao u SRS.

Јесте радикали лузери,а Тома и Вучић желе наставак агоније приклањајући се онима који воде политкку у овој земљи(ЕУ).
Ајд не сери...
 
Vuk će da pođe Tominim stopama i napraviće jednu normalnu stranku, dok će u DS da ostanu Tadićevi kao poslednji luzeri isto kao u SRS.

Pa ne verujem da ce DS orkestrirati novu parodiju kao sto su rukovodili nastajanjem SNS za svoje potrebe. Bilo bi previse providno dva puta raditi istu stvar.

Браво ! Право у центар ! Направиће неку странку која би била у политичком смислу традиционална и родољубљива, а у економском смислу центристичка (на пола пута између љевице и деснице). Коначно ће се откачити од сенке Тадића, као што је Николић од клетвобацачке дружине.
Та нова странка би врло лако могла бити љути противник ДС и можда чак помагач умерено-националној опозицији (ДСС, СНС, НС).

Jos vas Toma laze s kim cete u koaliciju, a? :zcepanje: Jeste li vi sigurni da su naivci iz vasih bivsih seseljevskih redova ostali u SRS?
 
Osim svog licnog misljenja o Jeremicevoj izrevoltiranosti, imati li misljenje i o toj kradji glasova?

Ne, jer znajuci karakter takvih ljudi, verovatno ta prica nema veze sa vezom.

Ali, cak i da je prica istinita; onda je dobro, jer takve osobe poput Jeremica treba zaustavljati na sve moguce nacine u strankama poput DS-a. Neka ide kod Tome ili Voje.

Tako da, malom Kalimeru jedino ostaje da ode kod Natase i place glovom naslonjen na njenu suknju.
 
Јесте радикали лузери,а Тома и Вучић желе наставак агоније приклањајући се онима који воде политкку у овој земљи(ЕУ).
Ајд не сери...
POLITIČKI ZAOKRET

Radikali žele u Evropu
Da li zbog sve lošijeg rejtinga ili da bi pomogli svom lideru da ove godine bude pušten iz Haga, tek u SRS se stvorila “evro struja“, koja želi da stranka ublaži negativne stavove prema EU

Pitanje ulaska Srbije u EU može da postane nova linija razdora u Srpskoj radikalnoj stranci. Mlađe snage u SRS koje su u prvi plan izbile posle cepanja stranke, zahtevaju da ne budu jedina antievropska snaga u Srbiji i da zauzmu pozitivan odnos po pitanju evrointegracija. Kako “Akter” saznaje, predvodnici ove struje u SRS su članovi koji ne vuku nikakve “repove iz prošlosti”, a svoje političko umeće pokazali su u trenucima kada je stranci bilo najteže – poslanici Aleksandar Martinović, Marina Raguš, Vladan Jeremić, Boris Aleksić i još neki mlađi kadrovi. Oni svoje stavove po pitanju evrointegracija, prenosi izvor “Aktera“, još nisu počeli javno da iznose jer žele da zaokret naprave oprezno zbog jakih konzervativnih oponenata u stranci.
Kako “Akter” saznaje, predvodnici ove struje u SRS su članovi koji ne vuku nikakve “repove iz prošlosti”, a svoje političko umeće pokazali su u trenucima kada je stranci bilo najteže – poslanici Aleksandar Martinović, Marina Raguš, Vladan Jeremić, Boris Aleksić i još neki mlađi kadrovi


“Stara garda, čiji su predvodnici Dragan Todorović i Zoran Krasić, ne može da proguta ideju o evropskoj orijentaciji radikala. Zato ‘evro struja’ taktizira jer ne želi da pravi novi sukob u stranci, a javnost treba polako pripremiti za ovaj zaokret”, kaže naš insajder.
On dodaje da SRS, prema viđenju mladih lavova, treba da ostane nacionalna stranka okrenuta tradicionalnim vrednostima. Insistiraće, kao i DSS, na integraciji celovite Srbije u EU, s namerom da se tradicionalno zalaganje radikala na prijateljskim odnosima samo sa Rusijom, Kinom i nesvrstanim zemljama, ublaži i dopuni pozitivnijim pristupom Evropi. Mlađi „neukaljani“ pripadnici SRS, koji su postali prepoznatljivi aktivnim učešćem u radu Narodne Skupštine, žele da u prvi plan istaknu pozitivan uticaj EU na borbu protiv korupcije i monopola, kao i na detajkunizaciji Srbije, jer upravo na toj antikorupcijskoj priči radikali baziraju svoje nastupe. SRS je jedina parlamentarna stranka koja je tražila da se preispitaju navodi Stanka Subotića Caneta o poslovanju Miroslava Miškovića i Milana Beka. Zbog tog zahteva, Dragan Todorović je smenjen sa mesta predsednika skupštinskog Odbora za bezbednost.
Najzanimljivija stvar u ovom političkom zaokretu, kako kaže naš izvor, svakako je to što je zeleno svetlo za obrt politike dao lider iz Haga lično. Pojedini analitičari takav Šešeljev stav dovode u vezu s najavama o njegovom oslobađanju iz Haga ove godine. Bilo kako bilo, slažu se da u politici SRS mora nešto da se menja ako želi da opstane, s obzirom na to da od odlaska Tomislava Nikolića beleži drastičan pad rejtinga. Na brojnim lokalnim izborima održanim posle raspada stranke, radikali se vrte oko 6-7 odsto, a na Voždovcu čak nisu ni prešli cenzus. U vreme kada je Šešelj odlazio u Hag, SRS je imala 12 odsto podrške, ali je već iste godine na parlamentarnim izborima dosegla 27 odsto. Dalje su se radikali, do cepanja stranke, vrteli oko 30 procenata uporišta u biračkom telu. Istraživači javnog mnjenja kažu da će se stabilizovati na tek pet do osam odsto.

CILJAJU NA UMERENE EVROSKEPTIKE
Politički analitičar Branko Radun smatra da bi zaokret radikala ka proevropskoj politici bio pun pogodak ukoliko imaju veće ambicije od cenzusnog limita od pet odsto podrške birača. „Rigidna pozicija SRS ’nikako u EU’ nije bila dobra, imajući u vidu da većina građana želi Srbiju u društvu ostalih evropskih zemalja. Fleksibilniji pristup toj priči sigurno će im doneti poene kod umerenih evroskeptika i proširiti ciljnu grupu“, ocenjuje Radun. Taj analitičar tvrdi i da bi SRS umerenijom politikom postepeno razbila famu o stranci bez koalicionog potencijala, te da bi promena stava prema EU radikale približila narodnjacima.
Sve to, ali i više puta dokazano opredeljenje većinske Srbije ka EU, doprinelo je da se među Šešeljevcima pojavi „evro struja“, koja deli vrednosti ujedinjene Evrope. Da ova ekipa polako buši u svojoj stranci, vidi se i iz nedavnog sastanka SRS sa Gej strejt alijansom. Nije moglo a da ne upadne u oči da je upravo SRS prva stranka koja se odazvala pozivu predstavnika gej populacije na razgovor. Nakon sastanka, radikali su saopštili da su protiv nasilja nad homoseksualcima, ali da i dalje ne podržavaju održavanje Parade ponosa, jer se ona kosi sa njihovim zalaganjem za očuvanje porodičnih tradicionalnih vrednosti.


Aleksandar Martinović, zamenik šefa poslaničkog kluba SRS, tvrdi u izjavi za „Akter“ da nema novog raskola u stranci, a na pitanje da li se sprema zaokret ka evrointegracijama u politici radikala, odgovara da SRS nikada nije bila antievropska stranka, ali da ne prihvata sve iz Evrope zdravo za gotovo.
„SRS nije nazadna stranka i nikada i nije tvrdila da je loše sve što dolazi iz Evropske unije. Činjenica je da su određeni standardi EU u oblasti industrije, poljoprivredne proizvodnje i zaštite životne sredine dobri i kvalitetni i da treba da budu prihvaćeni u Srbiji. SRS nije ni protiv priključivanja Srbije Uniji, ali samo pod uslovom da nas prihvate u celini, a ne bez Kosova i Metohije“, ističe Martinović.
On dodaje da SRS, za razliku od SNS i DS, vodi „normalnu“, a ne „ulizivačku politiku“ prema evrointegracijama i da je u svakom trenutku spremna da ukaže i na loše strane. Upitan šta lider iz Haga kaže na pojavu evropske struje u njegovoj stranci, odgovara da nema nikakvih podela na struje u stranci, a da se politika vodi uz saglasnost Vojislava Šešelja. Ipak, ne tako davno, Šešelj je sastavio stranački testament u kome je obavezao stranku da „nikad ne prihvati EU“.

Najzanimljivija stvar u ovom političkom zaokretu, kako kaže naš izvor, svakako je to što je zeleno svetlo za obrt politike dao lider iz Haga lično. Pojedini analitičari takav Šešeljev stav dovode u vezu s najavama o njegovom oslobađanju iz Haga ove godine
„Testament mora da se tumači u kontekstu vremena u kome je nastao. To je bilo 2006. godine, kad je Šešelj štrajkovao glađu, kada je Haški tribunal hteo da ga ubije, da ga liši elementarnih ljudskih i građanskih prava, a EU blagonaklono gledala na to. Danas su drugačije okolnosti“, zaključuje Martinović.
Postojanje „evro struje“ u SRS podseća na situaciju pre odlaska Nikolića iz stranke. Martinović, međutim, tvrdi da se SRS nije pocepala na pitanju EU, kao što je to lider naprednjaka Tomislav Nikolić tvrdio.


„Ne, to je bio samo privid i njima je odgovaralo da to tako predstave. Da se stranka podelila na tom pitanju, onda bi Tomislav Nikolić glasao za SSP, koji je u to vreme bio izglasavan u Skupštini, a on je, međutim, bio uzdržan“, zaključuje Martinović.
Potpredsednik SRS Dragan Todorović kaže za „Akter“ da ne postoji proevropska struja u stranci koju predvode mlađi kadrovi.
„Ne postoji takva podela u SRS. Radi se jednostavno o tome da mlađi poslanici, koji za vreme Nikolića i Vučića nisu dobijali nikakvu šansu, sada mogu da dođu do izražaja, jer su kvalitetni. Ali nema promene politike. Evrointegracije da, ali sa Kosovom i Metohijom, pa mi smo to uvek tvrdili. Evo kako, vrlo jednostavno. Srbija je članica Ujedinjenih nacija, Kosovo nije. Srbija samo kao celovita država može u EU“, kaže Todorović i naglašava da je SRS „oduvek bila i da će ostati izrazito patriotska stranka, zasnovana na ideologiji srpskog nacionalizma“.
Ne bi bilo veliko iznenađenje da radikali promene stavove po pitanju EU, smatra politički analitičar Dejan Vuk Stanković.
„Imali smo sličnih zaokreta na našoj političkoj sceni. Dobar primer su socijalisti, ali i LDP. Socijalisti se postepeno menjaju, a ovo što se dogodilo s Deklaracijom o Srebrenici to eksplicitno potvrđuje. LDP je bio kritičar svega, a onda kada su videli da im je politički interes saradnja sa DS, počeli su da podržavaju Vladu. Ne vidim zašto se SRS ne bi menjala“, objašnjava Stanković.
S druge strane, analitičar Slobodan Antonić kaže da je EU u velikoj krizi i da svuda raste evroskepticizam, tako da je pogrešno sada igrati na tu kartu.
„To mi zvuči kao odlazak u četnike 1945. godine. Ili je u pitanju neshvatanje situacije, loša informisanost, ili to ima neke veze sa mogućim povratkom Šešelja ove godine, pa im je možda zbog toga on dao instrukcije da olabave stavove. Do sada su vodili politiku evroskepticizma, ne znam kako će objasniti javnosti takav zaokret“, kaže Antonić.

http://akter.co.rs/component/content/article/2400-radikali-ele-u-evropu.html

БУМ !
 
Очигледно да је ЕУ тражила одстрањивање Јеремића јер макар покушава да брани српске интересе.

Сад сви имају прилике да виде ко руководи ДС-ом и ко (са стране)управљља том монструозном партијом.Само глуп или зао човек ће гласати за ДС.

Zao ce za DS, a glup za SNS, a onda ce se napokon spojiti u jedno u ljubavnom zanosu postizborne koalicije. Iz toga ce se izroditi mali gremlini u sledecem mandatu. :aha:
 
Ne, jer znajuci karakter takvih ljudi, verovatno ta prica nema veze sa vezom.

Ali, cak i da je prica istinita; onda je dobro, jer takve osobe poput Jeremica treba zaustavljati na sve moguce nacine u strankama poput DS-a. Neka ide kod Tome ili Voje.

Tako da, malom Kalimeru jedino ostaje da ode kod Natase i place glovom naslonjen na njenu suknju.

A zasto ti njega mrzis do granice patologije? :confused:
 
Zao ce za DS, a glup za SNS, a onda ce se napokon spojiti u jedno u ljubavnom zanosu postizborne koalicije. Iz toga ce se izroditi mali gremlini u sledecem mandatu. :aha:

На почетку стварања странке и разбијања опозиције, Тома је изјавио да би само ушао у Владу са ДС-ом само у случају "неке кризе" где би се указала "потреба".То је рекјао на почетку.
Нема сумње да је знао шта ће се дешавати у економском смислу,као човек коме су доступне одређене информације из кругова страних обавештајних служби с којима дилује, и затп је унапред глупима дао одговор.
То време "кризе" ми данас живимо и улазимо у период државног банкрота и могућег новог таласа насиља и прогона Срба на Космету и ту слуге чекају прилику да оправдају удруживање.
 
- Ovo je najmonstruoznija krađa koja se ikada desila!

E moj prikane. Nije počela istorija DS-a od tebe.

Prvo, oni su shvatili još kad si ti imao 12 godina da je krađa glasova na unutarpartijskim izborima sasvim zakonita jer nije zabranjena istim.

Ovako se ponavlja proseravanje ko onomad sa Čedom kad su ga na isti način poslali u frakciju.

Ja ne kapiram te stranačke funkcionere koji ne poznaju istoriju svoje stranke.
 

Back
Top