MONSTRUMI!!!

da...udruzenja su kriva sto svaka budala moze da nabavi psa i da ga isfura na ulicu kada se deca izigraju ili kada shvati da pas ima potrebe i da nije krpena lutka koja ne piski,ne kaki,ne jede,ne pije vodu i ne seta se....ne vakcinise se......itd

uveli cipovanje
nasli sarplaninku cipovanu
jedva dodjoshe do vlasnika
vlasnik u fazonu sta ce mi ker,ne zelim ga vise
vlasnik nije kaznjen za izbacivanje
niko se nije potrudio da preduzme nesto uprkos prijavi

i onda su udruzenja kriva sto lutalice postoje

mi se skupimo(komsiluk) i sterilisemo sve kuje iz kraja
i onda neki moron dodje i izbaci bas u nas kraj skotnu kuju,ili kuju sa stencima...ili samo stence
pa sve ponovo...i dokle tako?
sterilises neke,neke udomis...i umesto da broj stoji ili da se smanjuje,on se povecava
i udruzenja su kriva jel?
ne...kriva je drzava sto ne kaznjava budale
najlakse je pobiti na hiljade pasa
i dokle tako?
stalno da ubijamo,ovi stalno da izbacuju i na milione neduznih zivih bica strada....zbog budale koja ne postuje nista i nikoga.

a uostalom,koliko se secam i dok su se ubijali psi,opet je bilo lutalica...tako da to ne resava problem
narod je kriv...i drzava je kriva
a ne pojedinci koji se trude da na human nacin rese problem

mi se skupimo(komsiluk) i sterilisemo sve kuje iz kraja
samo da dodam...
ti ljudi koji to urade...to su ljudi kojima psi na ulici ne smetaju
ljudi koji se pasa ne plase
ljudi koji nemaju problem sa psima
ljudi koji se trude

a oni kojima psi smetaju,samo gundjaju i besne,umesto da se i oni ukljuce u akciju kako bi bilo bolje i njima i psima
koliko je tesko okrenuti br. telefona i reci tu i tu,toliko pasa,dodjite da sterilisete
al ne...najlakse je ostaviti sav posao bolesnim ljubiteljima koji vole dzukele vise nego ljude i onda ih pljuvati kako su upravo oni krivi za postojanje lunjara,posto se problem eto,nije resio

Poslednja izmena:
Stručnjaci o čestim napadima ljudi na pse

Ljudi koji ubijaju i muče životinje su psihopate ili šizoidne ličnosti. Onaj ko je danas povredio životinju, sutra isto može i da učini čoveku. Za ovakav model ponašanja odgovorni su geni, ali i vaspitanje, kažu za „Blic nedelje“ stučnjaci iz oblasti psihologije.
Za samo nekoliko dana u Beogradu su jednom psu odsečene šape, a drugi je ubijen nožem u pobela dana pred drugim ljudima. Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da, ukoliko ne postoji racionalan razlog poput toga da je pas napao čoveka, ovakva dela rade psihopate.

- Njihova glavna osobina je nedostatak saosećanja za druge. Sebični su na vrlo primitivan način, jer su potpuno okrenuti svojim egoističnim ciljevima, ne uvažavajući ništa drugo osim sebe, dok ljude i druga živa bića doživljavaju kao predmete – rekao je on.
Ovakve ljude karakteriše nedostatak moralnog kodeksa, a uzorci za to se mogu pronaći u vaspitanju, ali i genetici.
- Neka deca od malih nogu matretiraju životinje, što može biti genetski poremećaj, ali i rezultat porodičnih odnosa. Često su ta deca i bila zanemarivana i zlostavljana, ali može da bude i obrnuto - da su roditelji potpuno bez agresije. Preterana agresivnost roditelja tera dete da sopstvenu agresivnost sabija u sebi i da je prazni gde može. Sa druge strane, preterana tolerancija ne može da obuzda agresivne nagone deteta, pa ono žrtve nalazi svuda oko sebe – razjasnio je dr Milan Milić, direktor Opšte bonice u Pančevu.

Međutim, osobe koje muče i ubijaju životinje, ne mogu se samo svrstati u grupu psihopata, već mogu da pripadaju i kategoriji šizoida.

- To su povučeni, hladni ljudi koji se malo ili nimalo druže sa ljudima. Ne mogu da se saosećaju i mogu u određenim trenucima da reaguju ekstremno - kaže dr Milić.

Poremećaj ličnosti može da se primeti pre počinjenog dela. Moguće je, na osnovu njihovog stava prema životu i drugim živim bićima uočiti problem. Radmila Vulić Bojović, klinički psiholog iz Gradskog centra za socijalni rad, smatra da ljudi greše kada misle da su ovakve osobe otvoreno agresivne.

- Kada se nešto dogodi, ljudi uvek budu začuđeni, govoreći da je počinilac bio fin i tih. Kod ljudi koji ispolje psihotične simptome obično se u njihovoj prošlosti vidi da su bili surovi prema životinjama - kaže Bojovićeva.

Zašto se agresivnost pre svega ispoljava prema životinjama svi stručnjaci su se složili da je to posledica društvene klime, odnosno blage kaznene politike i mišljenja ljudi da je dozvoljeno maltretirati životinje.

Za ubistvo i mučenje šest meseci zatvora
Ko kršeći propise ubije, povredi ili muči životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci. Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana došlo do ubijanja, mučenja ili povređivanja većeg broja životinja, ili je delo učinjeno u odnosu na životinju koja pripada posebno zaštićenim životinjskim vrstama, učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/185605/Strucnjaci-o-cestim-napadima---ljudi-na-pse

Зашто мрзети оне који бране животиње?

Стварно свашта. :roll:

Veoma prosto ... Evo kratko ću : stalno nalećem na ljude kojima je više stalo do njihovog mačora, psa ili papagaja nego što se uzbuđuju da im stari komšija ne može do prodavnice ili je komšijsko dete gladno i neuhranjeno.
Veoma je idiotski kad ti ljudi ne umeju da prepoznaju kad gaze i remete reodsled merila vrednosti.

Običan, redovni branilac životinja je uglavnom taj kojeg sam opisao. A ovaj slučaj nikako ne opravdava psihopatiju iživljanja i sakaćenje. Treba pomoći ili osuditi takvog ali ne prelaziti granicu ukusa oko poštovanja kulta kućnog ljubimca ili životinje uopšte.

Biti human znači - saosećati s ljudima i pomoći im. Dakle ljudima a ne životinjama. Voli životinje (pa i biljke, ne ?) ali iznad svega ljude.

Zasto svinja ne bi bila najbolji covekov prijatelj?Lepa je,pametna i nje ti nije zao?Maaala guda sa onom njuskicom,klempave usice,roze boje...nije ti zao da je kolju i parcaju da bi se ljudi naranili?

Znas kako, ja sam svoju skolu napustila i uzela drugi smer onog momenta kada sam shvatila da sam plakala tri dana zbog jedne zivotinje sa ekonomije koju su odveli na uspavljivanje, iako sam znala da je to za njeno dobro. Nisam srca imala ni kada je trebalo srediti nesto oko zuba malim prasicima, prepustila sam to drugima.... na kraju sam zavrsavala na mestima gde treba nesto piskarati i upsivati. Jednostavno tada nisam mogla, danas je malo drugacije znam zasto se nesto radi i sta je dobro za zivotinje. Nasilje svakako nije dobro, nad bilo kojom zivotinjom. Zameram svaki oblik monstruoznog izivljavanja!

Cudite se da medju vama zive ljudi koji maltretiraju zivotinje....

Pa medju vama zive i ljudi koji su samo pre desetak godina isto tako ubijali i maltretirali ljude (u ratu).
Nekada i na hiljade...

Jeste li svesni toga?

Danas su to mirne komsije, savesni ocevi, ali ipak...

Njihova psiha je za uvek ostecena, nekome manje, nekome vise.

Amerika i dan danas, posle vise od pola veka od vijetnamskog rata odredjenje ljude drzi na stalnoj psihickoj kontroli...

Zato nemojte da se cudite kada neko psu odsece noge ili ga izbode nozem....Moze to biti i gore...

Posledice rata nisu prestale onoga dana kada je prestalo da se puca.

Veoma prosto ... Evo kratko ću : stalno nalećem na ljude kojima je više stalo do njihovog mačora, psa ili papagaja nego što se uzbuđuju da im stari komšija ne može do prodavnice ili je komšijsko dete gladno i neuhranjeno.
Veoma je idiotski kad ti ljudi ne umeju da prepoznaju kad gaze i remete reodsled merila vrednosti.

Običan, redovni branilac životinja je uglavnom taj kojeg sam opisao. A ovaj slučaj nikako ne opravdava psihopatiju iživljanja i sakaćenje. Treba pomoći ili osuditi takvog ali ne prelaziti granicu ukusa oko poštovanja kulta kućnog ljubimca ili životinje uopšte.

Biti human znači - saosećati s ljudima i pomoći im. Dakle ljudima a ne životinjama. Voli životinje (pa i biljke, ne ?) ali iznad svega ljude.

Изнад свега и сваког треба волети Бога, Он те је створио из љубави.

Изнад човекољубља је богољубље. Богољубљем се добија и крунише права мера љубави и правилна хијерархија у срдачним односима измеђи Бога и човека. Из њега ниче ИСТИНСКО човекољубље (а не обратно).

Иначе слажем се да су људи дехуманизовани (воле више животиње и материју од људи).

Срца су охладнела, а главе усијане, зато владају мржња, равнодушности и испразна сентименталност према бесловесним створењима и мртвој материји. Та сентименталност се лако претвара у мржњу и насиље, што је овај тужан случај потврдио.

Ко не воли Бога, не може волети ни човека, а камоли своју вечну душу (себе самог).

Postoje ljudi koji vole da brinu o životinjama i ljudi koji vole da brinu o ljudima (kao npr ti). Neko je zakazao ako stari komšija ne može do prodavnice, ja bih rekla ovi što vole da brinu o ljudima, jel da?

neverovatno je da svaki kraj ima nekog svog "koljaca rotvajlera"...
u mom kraju zivi stariji covek,teski alkos i propalica koja mami pse u svoju garazu,neznam tacno sta im radi ali znam da ti psi zavrsavaju obeseni...jedno je kad nekome smetaju zivotinje,a drugo je kad neko ispoljava svoju bolesnu prirodu nad njima...

u mom kraju zivi stariji covek,teski alkos i propalica koja mami pse u svoju garazu,neznam tacno sta im radi ali znam da ti psi zavrsavaju obeseni...jedno je kad nekome smetaju zivotinje,a drugo je kad neko ispoljava svoju bolesnu prirodu nad njima...

Da to uradi mome psu, ušao bih mu u kuću i svu mu đecu i unučad pobio, bolesnik bolesni :rtfm:

Da to uradi mome psu, ušao bih mu u kuću i svu mu đecu i unučad pobio, bolesnik bolesni :rtfm:

ovi su zaj^bali sve...

MONSTRUMI
Slobodan Plećaš i Zvonimir Miljević prvi su građani Srbije optuženi a ubistvo psa, koga su vezali za kuku "juga" i vukli po asfaltu
BEOGRAD - Suđenje Slobodanu Plećašu (32) i Zvonimiru Miljeviću (51), prvim građanima Srbije koji su optuženi za svirepo mučenje i ubistvo psa, odloženo je juče u Petom opštinskom sudu za polovinu maja.

Plećaša i Miljevića optužnica tereti da su 18. septembra prošle godine u Leštanima crnog mešanca prvo pretukli motkom, a zatim ga vezali antenskim kablom za kuku na zadnjem delu "juga" i vukli putem 300 metara. Psu nije bilo pomoći ni u veterinarskoj stanici, gde ga je prevezao svedok mučenja i ubistva Kristijan Dejanović, koji je i prijavio slučaj.

- Bio sam zgrožen prizorom. Počeo sam da vičem na njih, pitajući ih da li su normalni. Jedan od njih mi je rekao: "Znaš li ti šta je on meni uradio u dvorištu?". Pretili su da će me polomiti - ispričao je Dejanović u istrazi.

Crni mešanac, koga su Plećaš i Miljević mučili, uginuo je na veterinarskom stolu u najtežim mukama. Veštak Zoran Aleksić na jučerašnjem suđenju tražio je kompletnu dokumentaciju iz sudskih spisa da bi mogao da se izjasni o povredama koje su optuženi naneli psu. Inače, u obdukcionom nalazu navedeno je da su povrede na glavi psa prouzrokovane mehaničkim oruđem, dok su rane na vratu najverovatnije nanete nožem ili bodežom, a možda čak i sekirom, satarom ili većim nožem!

Plećaš i Miljević, međutim, nisu priznali krivično delo za koje se terete. Na suđenju su se branili tvrdnjom da su na putu videli psa kako leži, pa su odlučili da ga kolima prebace do deponije, da ne ostane na putu. Prema važećem zakonu Srbije, optuženima preti maksimalna kazna do šest meseci zatvora!

Optuženi su vešto izbegli novinare, ali i aktiviste "Orke", koji su ispred suda nosili transparente na kojima je pisalo: "Monstrume na robiju!" lvir Burazerović, predsednik "Orke", kaže za Kurir da je "zadovoljan što je u Srbiji počelo procesuiranje krivičnih dela mučenja i ubistva životinja".

Obesio mačku

U Opštinskom sudu u Ljigu za sutra je zakazano suđenje Mioljubu Saviću, koji je 17. novembra prošle godine, u selu Latković, vatrenim oružjem ubio psa. Prošlog avgusta i u Zrenjaninu je podignuta optužnica protiv Ištvana Kočiša iz Novog Bečeja, koji je ubio mačku tako što joj je vezao kanap oko šapa, zatim je vezao za plinsku cev i ostavio je da visi na krovu dok nije uginula.:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Upucao psa pred vlasnicom

Na spisku više od 2.500 slučajeva nasilja nad životinjama koji su prijavljeni Udruženju za zaštitu životinja "Orka" nalazi se i ubistvo psa Lule na Vidikovačkom vencu. Krajem prošlog septembra, usred bela dana, zasad nepoznati muškarac hladnokrvno je iz pištolja ubio psa pred njegovom vlasnicom S. F. Devojka je ispričala da je tog jutra povela u šetnju svoja dva psa. Tokom šetnje, psi su pojurili za mačkom, a dok su se vraćali vlasnici, kratko ošišan tridesetogodišnjak hladnokrvno i bez reči izvadio je pištolj i ispalio metak u Lulu. Lula je imala prostrelnu ranu od metka koji je razorio njena pluća i srce, a ubica, iako je policija brzo reagovala, do danas nije pronađen.

ja vise ne izlazim iz kuce :mrgreen:stra' me je...:eek:

Dobro je to da su sudjenja pocela i da znamo da svi optuzeni nailaze na ljude pune gorcine. Treba podneti taj teret, izadjes a ono ti svi pljuju u lice. I svi pricaju o tebi onako kako si ti nekad pricao o najvecim zlotvorima, treba podneti to shvatanje da si ti taj zlotvor... jos ako imaju porodicu, pa da razmisljaju i onjima. Sve ovo ako im je ostalo imalo savesti, moze da bude gore od bilo kog linca. Nadam se da ce sudjenja uciniti da se ovakve stvari prekinu.

Znas da psi zavrsavaju obeseni, sto znaci da ste ti ili neko iz tvog komsiluka videli te pse. Kakav je to prizor!? Sta ste uradili povodom toga? Jeste li se obratili nekome?

srecom ja nisam to video,a kakav je prizor ne zelim ni da zamislim :neutral: naravno da se apsolutno nista nije uradilo povodom toga osim sto mu je zapreceno mnogo puta...sto je dovelo do toga da sada truje pse,a to je malo teze dokazivo...
btw,taj covek ima i porodicu...

Upucao psa pred vlasnicom

Na spisku više od 2.500 slučajeva nasilja nad životinjama koji su prijavljeni Udruženju za zaštitu životinja "Orka" nalazi se i ubistvo psa Lule na Vidikovačkom vencu. Krajem prošlog septembra, usred bela dana, zasad nepoznati muškarac hladnokrvno je iz pištolja ubio psa pred njegovom vlasnicom S. F. Devojka je ispričala da je tog jutra povela u šetnju svoja dva psa. Tokom šetnje, psi su pojurili za mačkom, a dok su se vraćali vlasnici, kratko ošišan tridesetogodišnjak hladnokrvno i bez reči izvadio je pištolj i ispalio metak u Lulu. Lula je imala prostrelnu ranu od metka koji je razorio njena pluća i srce, a ubica, iako je policija brzo reagovala, do danas nije pronađen.

Realno, ovako bih i ja mozda odreagovao... provereno su lajali i trchali brzo ka njemu onako kako to psi rade, e sad' u vecini sluchajeva oni samo projure pored tebe i nece ti nishta, ali shto bi neko razmishljao da l' 'oce ili nece... a ona nek' sledeci put veze svoje pse, i nece biti problema.

Realno, ovako bih i ja mozda odreagovao... provereno su lajali i trchali brzo ka njemu onako kako to psi rade, e sad' u vecini sluchajeva oni samo projure pored tebe i nece ti nishta, ali shto bi neko razmishljao da l' 'oce ili nece... a ona nek' sledeci put veze svoje pse, i nece biti problema.

pa je odmah dohvatio pistolj da ga rokne jel :( divno
zamisli sta je moglo da se desi da ga je promasio...:confused:

:lol: ...pa ne moze nishta da se desi poshto pucash u zemlju faktichki, al' dobro... u pravu si za to da nije trebalo bash odmah da puca... u stvari ispravan postupak u toj situaciji je sledeci... izvadish utoku, repetirash je, pa ako te pas ujede... smestish mu bombonicu u vugla. :)

:lol: ...pa ne moze nishta da se desi poshto pucash u zemlju faktichki, al' dobro... u pravu si za to da nije trebalo bash odmah da puca... u stvari ispravan postupak u toj situaciji je sledeci... izvadish utoku, repetirash je, pa ako te pas ujede... smestish mu bombonicu u vugla. :)

kako ne moze...pa zar nisu jurili ka njemu da ga pojedu?
jer ako ipak nisu...onda nema opravdanja za vadjenje pistolja...
uostalom, ako nije sluzbeno lice...na radnom mjestu u pitanju...
ili lovac u lovistu...inace nema...objasnjenja...legalnog... za nosenje oruzja sa sobom...zar ne?
:confused:

Back