Mononukleoza

• Začetnik teme Začetnik teme brzo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam moju djevojku zarazio... sad mi dodje da se ubijem. Kako da joj pomognem? Znam sto cete reci.. Nikako,neka odmara. A kad pocnu da je guse krajnici,pa temperatura,pa.. uh.. samo je zamisljam kako li ce joj biti,sad je tek malaksala i sve je boli...

ovako...zvanicno sam prelezala mononukleozu :) pre par dana sam dobila rezultate analiza krvi i ultrazvuk slezine i jetre i sve je u ok.
mogu reci da sam imala jako tesku upalu grla a i slezina je bila dosta uvecana, ali se sve za nepunih mesec dana vratilo na normalu.
sada me brine to sto je pre 2 dana pocelo da me pomalo boli grlo, i primecujem neke tackice kao na pocetku mononukleoze, pa me zanima da li je moguce da mi se mononukleoza povratila????!!!
Moram napomenuti da sam bila jako disciplinovana po pitanju lecenja, strogo mirovanje, dijeta, nisam izlazila napolje mesec dana...

sada polako pocinjem da panicim, jer mislim da ne bih mogla ponovo da prolazim kroz citav taj proces!!!!! molim vas, pomoc!!! :)

imam mononukleozu već 10 dana. otečene su mi limfne žlezde na vratu, uvećena slezina, smanjen broj leukocita, one vrednosti za jetru oko 270. temperaturu nemam 3 dana, ili je oko 37, bila sam i na infektologiji i sve. nema bolova u grlu, kao ni zapravo nigde drugde. počela sam sa dijetom, dakle bareno povrće, barena piletina, voće, čajevi itd. e sad, posle pročitanih svih postova, ja imam tri pitanja.
1. kupili su mi surutku u prahu i ja sam od danas počela da je pijem, dva puta dnevno, pa me zanima koliko je to zapravo korisno?
2. imam dečka i zanima me da li je moguće da sam njega zarazila ako je poslednji put kada smo se ljubili bio dan pre nego što se meni zapravo javio bilo koji simptom? on je za sada sasvim dobro.
3. i najvažnije, niko ne može da mi kaže koliko dugo ću ja biti infektivna, tj. koliko dugo neću smeti da se ljubim sa Njim a da ga ne zarazim? ako mi svi nalazi budu ok, za mesec dana, kad već, da li to znači i da ja mogu slobodno da se ljubim sa njim bez brige da ću ga zaraziti?
unapred hvala.

danas sam saznao da mi je devojka obolela od nekog blazeg tipa mononukleoze.. Imala je jaku upalu grla i radila je neke nalaze prosle sedmice u iscekivanju rezultata.. Mi smo u medjuvremenu bili zajedno, bila je sasvim ok, nije imala nikakvih problema i danas su stigli nalazi kojima je doktor uspostavio mononukleozu.. Kolike su sanse da ja dobijem sad to? I postoji li neki nacin da se spreci? pozz, hvala

Velike , nazalost ne postoji, no znas kako kazu zajedno u zdravlju i bolesti, u dobru i zlu, bogatsvu i siromstvu...;)

Niko ne moze da zna kako ce tvoj organizam da reaguje , mozda ne dobijes infekciju.

novi sam na forumu i stvarno sam iznenadjen brzim odgovorom, hvala jos jednom.. Da, znam kako kazu, pa sta bude neka bude, sta da se radi.. Inace, hocu samo da kazem da ona nije cak ni temperaturu imala, i doktor joj je rekao da nije nista opasno.. A proslo je i dosta vremena od kad smo bili zajedno a da je bolelo grlo.. to je bilo pocetkom meseca.. Nisam imao do sada nikakvih problema, pa me zanima samo koliko vremena prodje do prvih simptoma? Ne znam zasto ali stvarno mislim da na mene to nece proci:D Imao sam dosta problema sa zdravljem u proslosti i sada mi je imunitet bas ojacao:cool:

E samo da vam javim.. ispostavilo se na kraju da mi ni devojka nije bila zarazena mononukleozom nego su joj samo te transaminaze bile malo povecane zbog prehlade ili sta vec.. A ja sam isao kod svoje doktorke i preporucila mi je da uradim sve nalaze za svaki slucaj.. I svi nalazi su mi bili extra, hvala bogu:) Eto toliko od mene, pozz:cool:

evo mene opet, već dve nedelje svi rezultati u granicama normale, tj u redu sam. :) još nisam počela da izlazim ali polako povratak na normalnu ishranu i to...
ali problem je u tome da kada lekara na infektivnoj pitam koliko dugo sam infektivna oni mi kaže do 18 meseci i to je to.
znate li Vi koje su šanse da ja zarazim svog dečka ako se budemo ljubili ovih dana?
odgovor mi mnogo znači, iako je gotovo ponovljeno pitanje...

Dobar dan svima. Ja sam nov ovde, a hteo bih da postavim jedno pitanje u vezi sa temom.

Vec 5-6 dana imam blago povisenu temperaturu, do 37,5. Ispod pazuha mi se pojavio uvecan limfni cvor, prva 2 dana je boleo, vise ne. Takodje mi se u vratu povecao limfni cvor, a od pre dan-dva, cini mi se da su mi i krajnici uvecani i crveni. Sve mi to lici na mononukleozu, jednino nema bolova u grlu (za sad).
Zanima me da li se moze javiti mononukleoza bez grlobolje ili je ona 'glavni' simptom mononukleoze?

Izvinjavam se ako je pitanje glupo, ali kad se radi o problemima sa zdravljem, covek nekako postaje gluplji. :D
Inace, 20 mi je godina

Ja imam problem. Pre 2 nedelje sam vadila krv i dijagnoza je bila mononukleoza. Ponovo sam vadila krv posle 5 dana i svi nalazi su bili u redu, izuzev sedimentacije, ali mi je grlo bilo strasno upaljeno.
Jetra je u redu, leukociti isto...
Nemoguce da je se sve vratilo u normalu posle 5 dana... ?

Zdravo svima.Moj sin ima 15 god.Pre 20 dana primetili smo cvorove na vratu i blagu upalu grla.Za dva dana dijagnosticirana je mononukleoza.Nije imao NIKAKVIH drugih tegoba osim malih promena kod jetrenih enzima.Enzimski status je bio:AST-51,85 i ALT-56,03.Posle devet dana (23.04) AST-71 a ALT- 121.Danas smo napravili novi test:AST-33 i ALT-66.Rekli su nam da neide u skolu jos nedelju dana i da produzimo sa jetrenom dijetom,silimarinom i puno tecnosti.Problem nam je sto je on aktivni teniser i treba ovog leta da ide na omladinsku olimpijadu.Kade ce moci ponovo da trenira?

Back