imam mononukleozu već 10 dana. otečene su mi limfne žlezde na vratu, uvećena slezina, smanjen broj leukocita, one vrednosti za jetru oko 270. temperaturu nemam 3 dana, ili je oko 37, bila sam i na infektologiji i sve. nema bolova u grlu, kao ni zapravo nigde drugde. počela sam sa dijetom, dakle bareno povrće, barena piletina, voće, čajevi itd. e sad, posle pročitanih svih postova, ja imam tri pitanja.
1. kupili su mi surutku u prahu i ja sam od danas počela da je pijem, dva puta dnevno, pa me zanima koliko je to zapravo korisno?
2. imam dečka i zanima me da li je moguće da sam njega zarazila ako je poslednji put kada smo se ljubili bio dan pre nego što se meni zapravo javio bilo koji simptom? on je za sada sasvim dobro.
3. i najvažnije, niko ne može da mi kaže koliko dugo ću ja biti infektivna, tj. koliko dugo neću smeti da se ljubim sa Njim a da ga ne zarazim? ako mi svi nalazi budu ok, za mesec dana, kad već, da li to znači i da ja mogu slobodno da se ljubim sa njim bez brige da ću ga zaraziti?
unapred hvala.