Mononukleoza

• Začetnik teme Začetnik teme brzo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Paul Bunell Davidson - 1/80

Да ли је тачно да то значи да је мала количина вируса у телу?

Од почетка симптома мононуклеозе након колико се лимфне жлезде враћају у првобитну величину?

eo imam i ja par pitanja...3 antibiotika sam do sada popila da bi doktori tek sada shvatila da ja imam mononukleozu...vec mi je drugi dan terapije i malo bolje funkcionisem.Malo mi je teze jer jedem samo neke kasice i jako sam smrsala...moj najveci problem je taj sto mi je 18-ti uskoro i ne znam da li cu ga moci slaviti...zanima me da li ja mogu posecivati diskoteke i da li mogu da malo popijem neko alkoholno pice?i jos jedno pitanje...moj decko pusi i svaki put kad se poljubimo sutra dan mi je grlo katastrofa...ovo mi ni malo nije jasno zasto je to tako:Pp

Ne mozes, treba da mirujes dok se organizam oporavi a i da ne siris bacile unaokolo, a i ljubljenje sa deckom bas nisi morala da praktikujes.
Koliko dugo vec znas da imas mononukleozu?

pa u subotu sam to saznala kad sam bila kod doktorice...dobila sam nalaze posto sam vadila krv i jedni i drugi nalazi mi kazu da to ipak nije mononukleoza vec da je samo jaka upala krajnika i doktorica kaze da je pogresila al da je bila ubedjena da je to mono.i da cu i dalje nastaviti primati inekcije...meni sada tu nista nije jasno znaci li to da su isti simptomi i za mononukleozu kao i za jaku upalu krajnika????znam da ipak moram da prelezim to....svesna sam toga...
inace ja sam isto mislila da je mononukleoza jos prvi put kada sam dobila antibiotike jer su mi simptomi bila kao i kod jednog mog druga iz razreda...
samo jos jedno pitanje posto sam ja bila sa deckom koji ima mononukleozu vec godinu dana...bili smo zajedno u martu mesecu da li je moguce da i ja na kraju dobijem mislim ipak je toliko meseci proslo???

Znaci tebi nije radjen test na EBV, za mononukleozu?
Mononukleozu ne mozes da imas godinu dana, imas je, prelezis je nastavis dalje.
Sto se tice simptoma, da .
Gnojna angina i mononukleoza jako lice.

utvrdjeno je da imam mononukleozu.......proslo je vec 3 nedelje,osecam se bolje......ali sam uglavnom kuci i mirujem.zanima me dali veceras mogu da izadjem i docekam Ng sa drustvom ili ne.....
temperaturu imam samo ponekad i to uvece 37, do 37 sa 3

hvala unapred

pa samo su mi vadili krv...nista vise...al ipak po rezultatima se vidi da nemam...sve mi je u najboljem mogucem redu...al danas sam bila na kontroli i doktorica kaze da cu ipak dobiti 10 inekcija i neke 3 zastitne...jednu posle tih 10, a ostale u naredna 2 mes.
znaci li to da onda on nije prelezao mononukleozu ili se nije lecio kako treba???

...nadam se da neko moze da mi pomogne oko tumacenja rezultata. Momak mi je dobio mononukleozu pa sam i ja za svaki slucaj uradila pretrage i rezultat je ovakav

Epstein Barr - ELISA - negativan

Epstein Barr IgG - ELISA - 1 : 80

Nije mi jasno sta znaci 1 : 80

Unapred hvala ::)

Dzaba ste krecili!
Od trenutka kada je tvoj momak postao infektivan i ispoljio znake infekcije mononuleoze, a tim i poceo da seje klice pa do trenutka kada prodje period inkubacije za tebe (koji moze biti i do 2 meseca) i eventualne pojave infekcije kod tebe...
U sustini, ne vidim zasto si radila analizu, po cijem nalogu?
To je kapljicna infekcija ,ako si je pokupila ne mozes da je sprecis.

... analizu sam radila da bih znala da li smem da se bavim fizickim aktivnostima ili ne jer se aktivno (profesionalno) bavim sportom bas kao i on, ali je on zbog mononukleoze vec dva meseca vezan za kucu i cim krene na trening stanje mu se pogorsa... znam da ce mononukleoza nestati sama od sebe, ali mene vise zanima onaj deo gde mora da se miruje..Momak mi vise nije infektivan, tako mu je lekar rekao, ali je bio pre dva- tri meseca, a ja sam analizu radila sada, pre dva dana.. po sopstvenom nalogu :) ..

Prvo su počeli da mi se pojavljuju plikovi u grlu,zatim visoka temperatura koja me je zakovala za krevet 2 dana,užasni bolovi u grlu uz curenje bala,odlazim kod lekara koji mi prepisuje penicilin,primim 7 inekcija, ispiram grlo i bolest se jedva povuče.Trajala je gotovo dve nedelje međutim na internetu nađem da je slično grlobolji koja može da bude i simptom HIV pa je počela da me hvata panika.Koja je verovatnoća da je to možda mononukleoza i koja je razlika između nje i ove grlobolje.

Poslednja izmena:
Google je cudo - daje obilje podataka na razne teme pa i ovu. Ne razumem kakve veze imaju HIV, mononukleoza i tvoje trenutno stanje. A i mogao bi da prelistas temu od pocetka, nije tesko, a nudi dovoljno informacija.

Ako iams mononukleozu i poljubio si devojku - zarazio si je. Ako imas mononukleozu - imas je i nema tu laksa i teza mononukleoza. Nju ne izazivaju bakterije nego virus. Ili jesi ili nisi pozitivan. Ispitivanje na mononukleozu se ne radi rutinski, niti ambulantno niti u Domu zdravlja. Mononukleoza ne prolazi na Longacef .

Back