prije 20tak dana mi je dijagnosticiran mono, nakon sto sam pio summomed, primio nekoliko pencilina (zahvaljujuci nekoliko doktora) da bi konacno bio upucen na pretrage gdje mi je mono test bio pozitivan... nakon 7 dana patnje, grlo se smirilo, nestalo je temperature, limfne zlijezde su se povukle, osjecam se fit i sve, kontrolu imam za 3 dana, nigdje se za to vrijeme nisam kretao nego sam se pridrzavao dijete i savjeta lijecnika...
Prema pregledu lijecnika, na osnovu dodira nije bilo znakova uvecane slezene, niti me je bolila jetra i sl. Posto se bavim raznoraznim sportskim aktivnostima, zanima me kad se mogu vratiti redovnim treninzima i koliko ce dugo trebati da se jetra oporavi...
Ovo su rezultati jetrenih probi:
ALT 224 (range 0-55)
AST 145 (range 5-34)
CRP kvan. 65.4 (range 0.0-5.0)
GGT 75 (range 12-64)
LD 541 (range 125-243)
Uk.bilirub 33.7 (range 3.4-20.5)
WBC 8.70
ukoliko se neko razumije pa da mi ovo malo pojasni jer mi doktor nije nista jasno rekao, samo je rekao da ima boljih a i gorih rezultata...
nove nalaze sto sam radio jucer, doktorica kaze da je infekcija prosla, da sad treba samo da forsiram jetrenu dijetu i da odmaram, leukociti su se vratili u normalu i ostalo kod krvne slike jedino su mi se jetrene probe malo izmjenile tj. neke povecale jer kaze doktorica da je infekcija i dalje trajala nakon prvog testiranja...
ovo su nove jetrene probe:
ALT 508 (range 0-55)
AST 217 (range 5-34)
CRP kvan. 3.1 (range 0.0-5.0)
GGT 98 (range 12-64)
LD 386 (range 125-243)
Uk.bilirub 27.3 (range 3.4-20.5)
WBC 4.7
01.06 pocinje obuka na pol. akademiji pa me zanima koliko ce se tijelo oporaviti i ima li nekih savjeta, jer ja cu morati na akademiju u svakom slucaju, doktorica je fizickim pregledom utvrdila da jetra i slezena nisu povecane (ja cu prije akademije uraditi i Ultrazvuk), ja se super osjecam, svi simptomi su prosli, ne osjecam se cak ni umorno...