Искуство Цркве говори да се јеретик се никада не каје, стога је предаје анатемама.
Ајд реци и за овог оца да се Бога не боји па га упореди са пређашњим:
Када дакле, неверници и јеретици не обмањују никога од православних, не треба им чинити никакво зло или их мрзети. Но када ми приметимо да неверници и јеретици хоће да обману православне, тада треба не само да их мрзимо или осуђујемо, већ и да их предајемо проклетству, да им наносимо физичке ране, како бисмо тиме освећивали наше руке.
Уколико се међу нама појави хулна реч на Јединороднога Сина Божијег, хтео бих вас замолити само једно: да кажњавате све хулитеље у граду. Ако чујеш да неко на раскршћу или на тргу јавно међу људима хули Христа Господа, приђи и заустави га. Ако је потребно и физичко насиље над њим учинити не устручавај се - удари га по лицу, дај му шамар, посвети своју десницу. Ако те и ухвате због тога и на суд поведу - иди. Ако те питају на суду, тј. судија почне да те испитује, слободно одговори да је тај и тај хулио на Цара ангела; јер ако је потребно кажњавати оне који хуле земаљског цара, тим пре треба кажњавати оне који хуле на Цара Небеског. Општи грех свих јесте ако нема правде. Свако ко може, треба да каже да би знали жидови и нечисти јеретици да су хришћани - спаситељи и оснивачи града Константинопоља, заштитници и учитељи. Нека се убеде необуздани и развратни жидови и јеретици, да је потребно да се чувају од Божијих слугу, и када буду хтели да мудрују о нечему сличном, нека свуда пазе један на другог, нека дршћу плашећи се и сенке, како то не би чули хришћани.
Љубљени моји, много пута сам вам говорио о безбожним јеретицима, а и поново вас умољавам, да се са њима не обједињујемо ни за јелом, ни за пићем, ни пријатељством, ни љубављу; а онај ко то чини, постаје туђ Цркви Христовој. Ако неко и анђелски живот живи, али је повезан дружбом и љубављу са јеретицима, такав је ту Господу Христу. Ко се не може заситити љубављу ка Владици Христу, тај се не може заситити и мржњом ка Његовим непријатељима. Јер он Сам говори "Ко није са мном против мене је" (Мт.12.30)
+Свети Јован Златоусти+
Ништа о страху Божијем не знаш, јер самовољно тумачиш духовне појмове иако ниси продуховљена Духом Светим, до нивоа созерцања и пастирског дара.
Опет се саплићеш о непознавање разлике између јереси исповедника и њихових слуђених следбеника (који имају већу шансу на покајање и уразумљење но први).