Očigledno smatraju da imaju monopol ne samo nad pravoslavljem, nego i nad hrišćanstvom i verom uopšte. Mračni su, puni mržnje, citiraju samo svete Oce koji su ipak samo ljudi i kao takvi nesavršeni, i nikad, ali nikad ne citiraju Hrista. Jasno mi je zašto, zato što je Hrist Ljubav (prema svima i prema svemu), a oni su mržnja.
Svojevremeno sam imao priliku da upoznam i budem prisutan na, ne znam kako to da nazovem, sastanku ili čemu već, grupe "starinaca" koji su smatrali da jedino još Akakije ima apostolsko prejemstvo i jedino on može da krsti i pričešćuje.Na tom sastanku, gledali su se filmovi Zeitgeist i digitalni anđeo, pričalo se o kraju sveta, načinima na koje će svet da propadne, o zasluženim mukama i patnjama koje će proći neznabošci (svi koji nisu članovi SIPC) i nagradi koju će ubrati revnitelji u carstvu Božijem. Onda je najstariji među njima čitao Oče naš,a svi su se okrenuli prema njemu i klekli. Pošto ja to nisam hteo, (da kleknem ispred tog lika, a ne da ne čitam ili slušam Oče naš) zamoljen sam da izađem iz kuće što sam sa velikim zadovoljstvom učinio. To je neka ekipa iz Obrenovca, možda Sami i kum mu znaju o kome se radi.