Монаси

Sta ti to znaci "drustveno ispunjen zivot"?! Zar manastirski zivot nije drustveni zivot?!

Још како је испуњен, али су имбецили су обично јако упорни, јер се ко мазге држе за своје мантре, па им не вреди ишта доказивати

Само неко ко никад није био у манастиру и ко је идиот може да тврди да с у калуђере одлази због "емотивне фрустрације, велике фрустрације и неиспуњености"

Начин живота који се води у манастиру је баш доказ емотивне и психичке јачине јер у тако строго не може да живи неко ко је исфрустриран и јадан, него баш супротно неко ко је пун елана, истрајности и усхићења. При том осим својих религиозних обавеза, калуђери имају многа задужења у манстирском домаћинству, сликају иконе или раде нешто треће, што изискује јаку вољу и хтење

Још како је испуњен, али су имбецили су обично јако упорни, јер се ко мазге држе за своје мантре, па им не вреди ишта доказивати

Само неко ко никад није био у манастиру и ко је идиот може да тврди да с у калуђере одлази због "емотивне фрустрације, велике фрустрације и неиспуњености"
Malo smo...nervozni? :lol:
Kaludjeri i drustveno ispunjen zivot (mada sve zavisi sta podrazumevas pod tim,ja recimo podrazumevam porodicu,posao i slobodno vreme provedeno sa prijateljima) ne idu zajedno.
Ako ti odlucis da do kraja zivota se posvetis osobi za koju nisi siguran ni da postoji,sva svoja emotivna osecanja,ljubav,usmeris ka njemu,onda postoji mogucnost da bas i nisi imao nekog u stvarnom zivotu,porodicu,prijatelje.

Kaludjeri i drustveno ispunjen zivot (mada sve zavisi sta podrazumevas pod tim,ja recimo podrazumevam porodicu,posao i slobodno vreme provedeno sa prijateljima) ne idu zajedno.
Ako ti odlucis da do kraja zivota se posvetis osobi za koju nisi siguran ni da postoji,sva svoja emotivna osecanja,ljubav,usmeris ka njemu,onda postoji mogucnost da bas i nisi imao nekog u stvarnom zivotu,porodicu,prijatelje.

To što ti ne vjeruješ u Boga ,ne daje ti za pravo da govoriš kako ti ljudi nikad nisu imali porodicu i prijatelje . Malo je to pregrubo tako za reći ,i ne vjerujem da bilo ko od njih ide u manastir zbog društveno ispunjenog ili ne ispunjenog života . Ljudi su odlučili da provedu svoj život tako i to poštujem ,

To što ti ne vjeruješ u Boga ,ne daje ti za pravo da govoriš kako ti ljudi nikad nisu imali porodicu i prijatelje . Malo je to pregrubo tako za reći ,i ne vjerujem da bilo ko od njih ide u manastir zbog društveno ispunjenog ili ne ispunjenog života . Ljudi su odlučili da provedu svoj život tako i to poštujem ,

Nije na tebi da odlucujes na sta ja imam pravo a na sta ne.
Ovo je Forum,malo je smesno sto moram ovo da naglasavam,ali nekim ljudima je izgleda potrebno,mogu da iskazujem svoje misljenje kakvo god da je,a upravo je takvo kako si napisao.
Takodje postujem,samo iznosim svoj stav o najcescim razlozima njihove odluke.
I sta ti imas sa tim? :lol:
Poznajem nekoliko ljudi koji su se zamonasili. Dve zene i jednog coveka.
Jako tuzne zivotne price imaju iza sebe.
Iz prica znam jos nekoliko ljudi,sta ih je nateralo na tako nesto,donekle srecan i ispunjen zivot,sigurno ne.

Па има несрећних људи и у свету.Жењених и удатих.Као и нежења и уседелица који никако немогу да се подведу у срећне и успешне особе.

Nije na tebi da odlucujes na sta ja imam pravo a na sta ne.
Ovo je Forum,malo je smesno sto moram ovo da naglasavam,ali nekim ljudima je izgleda potrebno,mogu da iskazujem svoje misljenje kakvo god da je,a upravo je takvo kako si napisao.
Takodje postujem,samo iznosim svoj stav o najcescim razlozima njihove odluke.
I sta ti imas sa tim? :lol:
Poznajem nekoliko ljudi koji su se zamonasili. Dve zene i jednog coveka.
Jako tuzne zivotne price imaju iza sebe.
Iz prica znam jos nekoliko ljudi,sta ih je nateralo na tako nesto,donekle srecan i ispunjen zivot,sigurno ne.

Uuuuu jesi ljuta djevojko ,
Ali dobro to što poznaješ nekog ko je imao nesrećan život i zamonašio se .Ne znači da i ostalih 90% ima probleme u porodici na poslu i šta znam .Ne bi trebala na osnovu par primjera zaključivati o svima .;)

Nisam ni napisala da su SVI takvi,iako ne znam nijednog ko je srecan otisao u manastir.
Gde si video da pishe SVI?
Sa rezervom,zakljucujem to sto mislim,na prvoj strani sam jos napisala da verujem da uvek ima izuzetaka.
Cak iako ih ja ne znam.

Kad kazes da manastir nije deo drustvenog zivota,onda ne znas sta je drustveni zivot.To je sigurno.
Postoi ti ne verujes da neko, ili nesto, postoji a da ga nisi videla,ja verujem da ti nesto imas iako to nisam video.Siguran sam da imas.
Elementarno neznanje se ne moze pokriti i sakriti bezobrazlukom i nekulturom,naprotiv.

Kad kazes da manastir nije deo drustvenog zivota,onda ne znas sta je drustveni zivot.To je sigurno.
Postoi ti ne verujes da neko, ili nesto, postoji a da ga nisi videla,ja verujem da ti nesto imas iako to nisam video.Siguran sam da imas.
Elementarno neznanje se ne moze pokriti i sakriti bezobrazlukom i nekulturom,naprotiv.

Kad ti na neki nacin kazes da je monasenje dobar nacin da provedes svoj jedan,jedini zivot,da nisi izolovan iz drustva i da bas je lepo organizovan manastirski zivot,onako zivopisno...onda bas i nisi kompetentan da razmatras sta je "drustveno ispunjen zivot".
Takodje tvoje uvrede na moj racun vise govore o tebi nego o meni. Jesi se bar olaksao? :lol: Sto si se ti toliko potresao oko mog misljenje o monasima,zasto ti je to bitno toliko?
Tako mislim. I sta sad? Ti ako zelis,zamonasi se,slobodno.

U svetu postoji na desetine miliona monaha razlicitih konfesija.To je njihov izbor,tako oni zele da zive svoj zivot i nikako se ne moze provlaciti teza da su oni "pobegli" od necega,ili od "normalnog" zivota.
Teologija je nauka kao i svake druge,crkveni i monaski zivot je deo kulture svakog naroda.Svako moze da bude vernik ili ateista,ali ne mozes nametati svoju volju drugome i reci za nekog monaha da je "pobegao od normalnog zivota".To je neznanje i uvreda za jedan nacin zivota.Kome smeta jedan monah sa svojim nacinom zivota? Nikome! Pa onda ga pusti da prozivi svoj zivot onako kako on zeli,on se u tvoj nacin zivota ne mesa.
Ako hoces o necemu da javno diskutujes,potrudi se prvo da naucis nesto o tome.Neznanje je car zla svakojega.

U svetu postoji na desetine miliona monaha razlicitih konfesija.To je njihov izbor,tako oni zele da zive svoj zivot i nikako se ne moze provlaciti teza da su oni "pobegli" od necega,ili od "normalnog" zivota.
Teologija je nauka kao i svake druge,crkveni i monaski zivot je deo kulture svakog naroda.Svako moze da bude vernik ili ateista,ali ne mozes nametati svoju volju drugome i reci za nekog monaha da je "pobegao od normalnog zivota".To je neznanje i uvreda za jedan nacin zivota.Kome smeta jedan monah sa svojim nacinom zivota? Nikome! Pa onda ga pusti da prozivi svoj zivot onako kako on zeli,on se u tvoj nacin zivota ne mesa.
Ako hoces o necemu da javno diskutujes,potrudi se prvo da naucis nesto o tome.Neznanje je car zla svakojega.

Ti si stvarno interesantan slucaj :lol:
Izvini,gde tacno pishe da mi monasi smetaju? Kome ja namecem volju?
Da li si me mozda video u nekoj Crkvi sa transparentom "bolje Pakao nego monah"?
Da li je neophodno da i tebi objasnjavam da je ovo samo Forum,mesto gde inosimo svoja razmisljanja,zapazanja a ne mesto odakle menjamo i uticemo na Svet.
Izvini molim te sto mislim da je Religija besmislena! Oprosti mi! :cry:
Ako hoces ti javno da diskutujes,nauci da iznosis svoj stav bez vredjanja neistomisljenika.
Deluje detinjasto i neinteligentno. Upao si ovde u diskusiju,i pre nego sto si uopste izneo svoje misljenje,napao si moje.

Nicije misljenje ne napadam,ali se ne slazem sa uvredama na neciji nacin zivota.Ti o monastvu i religiji nemas pojma,ali to ne znaci da treba da vredjas ono sto ne znas.Samo toliko,nista vise.Ali i nista manje.

Mozes samo da predpostavljas koliko ja znam ili ne znam o religiji,ali ti to ne mozes da znas,ma koliko pokusavao da me diskreditujes.
To sto se ne slazes sa mnom,ne znaci da ja nemam pojma,nego....da se ne slazes sa mnom.
Znaci,svako ko smatra da je religija besmislena je neupucen u istu?
Ne postoje ljudi koji su je proucavali,razlicite religije i kulture i dosli do zakljucka da je IPAK besmislena?
Zanimljiva logika :think:

Зашто се мушкарци одлучују да иду у монахе?И зашто их има мање него монахиња по манастирима?

Почетна идеја је мила прича о православним хришћанским монасима.Тако да распредање прича о будистичким аскетским групицама је ванпредметна.

Mozes samo da predpostavljas koliko ja znam ili ne znam o religiji,ali ti to ne mozes da znas,ma koliko pokusavao da me diskreditujes.
To sto se ne slazes sa mnom,ne znaci da ja nemam pojma,nego....da se ne slazes sa mnom.
Znaci,svako ko smatra da je religija besmislena je neupucen u istu?
Ne postoje ljudi koji su je proucavali,razlicite religije i kulture i dosli do zakljucka da je IPAK besmislena?
Zanimljiva logika :think:

Kad omalovazavas neciji nacin zivota,a ne poznajes ga,znaci da ti znanje nije jaca strana.O inteligenciji da ne govorim.
I jos se usudis da tu pojavu posmatras sa socioloskog aspekta. Ova tema je za tebe prevelik zalogaj,bolje je zaobidji.U sto vecem luku.Krajnje sam dobronameran.

Kad omalovazavas neciji nacin zivota,a ne poznajes ga,znaci da ti znanje nije jaca strana.O inteligenciji da ne govorim.
I jos se usudis da tu pojavu posmatras sa socioloskog aspekta. Ova tema je za tebe prevelik zalogaj,bolje je zaobidji.U sto vecem luku.Krajnje sam dobronameran.

Malo smo se...precenili...:per:
Usudila sam se,da. Da posmatram tu pojavu sa socioloske i psiholoske strane i dosla do tih zakljucaka,moze mi se.
I poznajem takav nacin zivota,u kontaktu sam,povremenom,sa dve monahinje.

Smesan si :)
Kad si vec tako religiozan,poradi malo i na svojoj licnosti,pucas od sujete,besa,ne valja ti to. Krajnje sam dobronamerna.

Poslednja izmena:
Malo smo se...precenili...:per:
Usudila sam se,da. Da posmatram tu pojavu sa socioloske i psiholoske strane i dosla do tih zakljucaka,moze mi se.
I poznajem takav nacin zivota,u kontaktu sam,povremenom,sa dve monahinje.

Smesan si :)
Kad si vec tako religiozan,poradi malo i na svojoj licnosti,pucas od sujete,besa,ne valja ti to. Krajnje sam dobronamerna.

Ne pucam od sujete niti besa,zasto bih.Meni je smesno to sto pises,koga tako nesto moze da naljuti?! Da li sam religiozan ne znam.Znam da puno letim i u kontaktu sam sa mnogim pilotima,ali ne bih probao da komentarisem njihov nacin zivota,struku,itd...
Dodirnes,na neumesan nacin,temu koja je odraz kulture nekog naroda i onda "drzis banku".
Kad nesto,.ne da ne znas,vec uopste ne razumes,onda cuti.Pametnije je. Ali meni je jasno,da tebi nije jasno,zato cu ovu raspravu okoncati.

Ej,ali ja stvarno mogu da pisem ono sto mislim i sto zelim da napisem. :D
Verovao ili ne.

Takodje to o cemu pisem,dosta poznajem,ti i ne znas da li si religiozan,vazno da piskaras nesto o cemu nemas pojma,ja ZNAM da nisam,nakon proucavanja religije i njenog uticaja.
Od detinjstva me je zanimala religija i misticizam.
I moze mi se da je komentarisem koliko god zelim. :D
Razumes? Mogu,zaista.
Koliko je samo naucnika proucavalo Bibliju,dokazalo biblijske nebuloze,da su bas to,nebuloze,i ti ces sad da kazes da su to sve budale jer se TI ne slazes sa njima.
Izmedju nauke i knjige stare 2000 godina,biram,zamisli,nauku.
Religija je besmislena,velika prevara i zlo. Sredstvo za manipulaciju.

Poslednja izmena:

Back