MOLDOVA: Nasilne demonstracije i zahtjev za ujedinjenje sa Rumunjskom

neshvatam sta ce da urade evropa i rusija i sta ce da se desi na kraju ili sta planiraju?

Prema informacijama sa kojima mi raspolažemo Francuska ima cilj da stvori Veliku Rumunjsku a Rusija želi Transnestriju, a rušenjem režima u Moldovi bit ce maknute sve prepreke u tom procesu stvaranja novog svjetskog poredka kojeg predvodi Europa.

Nisam imao tu srecu sigurno bi sada imao sasvim drugo misljenje o Gagauzima iako su zapoceli separatisticki rat zajedno sa rusima protiv moldavije a ja ratove mogu samo da osudim.
Blago vama!:)

O, dragi kolega, ne znate šta ste propustili (nikad nije kasno:mrgreen:)
Mađarice im nisu ni za vode prineti, a sa Mađaricama baš imam bogato iskustvo :mrgreen:

pa jesam , Moldavija je jedna od tri istorijske rumunske pokrajne uz Transilvaniju i Vlasku i nema niceg prirodnijeg da se ujedine , em je vecina stanovnistva rumunskog porekla , em im je i jezik isti , a sto je najvaznije Rumunija je danas relativno snazna drzava drzava u regionu , velika su zemlja i clanica EU ,tako da bi za onu Moldavsku gologuziju to bio dzek pot .
jedino ne znam kako bi Rumuni reagovali na to ,tako da ne bi da prejudiciram, u svakom slucaju treba da se ujedine samo ako je to volja vecine u obe drzave

cela ta prica me podseca na Srbiju i Republiku Srpsku

isti narod, isti jezik

referendum i toliko o tome
ja bi glasao za ujedinjenje :cool:

Da li ste za to da se Moldavija pripoji Rumuniji?

Штуц, опет заговараш неку револуцију ???

Опет се не поштује воља бирача изражена на "демократским" изборима ???

А јел треба опет неки Милосрдни Анђео или ће бити довољан неки нови Бљесак ил' Олуја ???

Отпор у сваком случају ... Пали Скупштине, ТВ - Бастиље ...

:udriglavu: :udriglavu: :udriglavu: :udriglavu:

cela ta prica me podseca na Srbiju i Republiku Srpsku

isti narod, isti jezik

referendum i toliko o tome
ja bi glasao za ujedinjenje :cool:

Молдавија је НЕЗАВИСНА ДРЖАВА !!!!
Чланица УН !!!

Да ли опет треба још у некој Држави да "навијачи" уређују резултате избора ???

Naravno da bi po tom principu onda bilo bezobrazno ne reci ako hoce Moldaviju onda imaju pravo i Madjari da traze svoje sto bi rekli .
Ako traze da se menjaju granice onda treba da dozvole i madjarima da dobiju isto .
Ista situacija je sa nama
Kosovo deo Srbije 2 mil siptara hoce Albaniju
Srpska deo Bosne 1.5 mil Srba hoce Srbiju .
Rumunija 2 mil Madjara hoce u Madjarsku
Moldavija hoce u Rumuniju.
Ja licno bi uvek stao na stranu Rumunije tako da sam za Moldaviju u sastavu Rumunije .

Back