Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni se veoma svidja. pojedinac u ukviru mega ega. A orlu samo skrati malo levo krilo da dobijesh razmak od figure, i sve che dochi savrsheno na mesto.

Bilo bi idealno da je manji i vishe u gornjem levom uglu, ali to sad nema smisla da radish. skrachivanje krila je lako.

E sad, gde ti je problem...imash dva glavna objekta na slici, na istom mestu po vaznosti i odvlache jedno od drugog paznju umesto da se vidi shta je glavno a shta je u funkciji...na platnu nema demokratije.... Da ti je orao dosta manji bilo bi jasno shta je glavni lik a shta epizodna uloga. Zatvorila sam sad fotoshop da ti demonstriram a mrzi me da chekam vechnost da se ponovo uchita. Ali razumesh i ovako.

SAd bi to josh mogao da dodatno postignesh iybledjivanjem orla. Da ga predjesh transparentnim slojem bele boje, da se dobije utisak da je visoko na nebu.

( i sad mi je u glavi "oro" devojka...id u pershun! :D:D:D)

Poslednja izmena:
Код уља на платну је најлепша чињеница да никад није касно. Један слој плаве, и часком мањи орао са мање детаља и супер слика! Исплати се, јер је одлична слика, врло добро направљена атмосфера, дивне боје и мистична порука. Само је орао прејак, мада је и он фино урађен, само делује више као колаж овако.

1_tmb_46549256_orao%20pao3.jpg
[/url]

Evo, nisam izdržala naravno a da ne isprobam..."mrgreen"

meni je ovo superiška :)

Sad cu da smislim sta i kako :)
hvala na savetma i kritikama,ja sam samo preslikao orla sa slike potpuno isti rascep krila i sve na istom mestu :)
Potrudicu se ubucude da obracam paznju na sve sto ste rekli :) Hvala :)

Одлично си га насликао. Више је ствар композиције, где ћеш поставити нешто, у којој величини и функцији и ког интензитета. Ту заиста добро дође фотошоп. Било би и супер да ти је орао те величине, на том месту, али да онда човечија фигура буде мала и у другом плану, онда би ти поента слике била у орлу, и то би било добро.

Da razumem te u potpunosti bilo bi odlicno :)
Ja gledam sve ovo sa strane u smislu da mi je drugi rad tek i vise sam se bazirao na samu formu crtanja tacnije na tu tehniku drzanja cetkica,nanosenja boje slojevito i sve ostalo. :) Pa sam hajmo reci nabacao predmete na platno cisto da vezbam,malo kasnije cu ozbiljnije poraditi na svemu ostalome,morao sam poceti nekako i jako sam zadovoljan :)
Hvala jos jednom na kritikama i savetima sve uzimam u obzir i "slojevito" ucim :)

Poslednja izmena:
Можда мени можете да помогнете са овом сликом. Потпуно сам изгубила идеју шта сам хтела да постигнем и оставила сам је тако недовршену и без икакве сам инспирације. Хтела сам да направим неку етно бајку са караконџулама и осталим зезалицама али сад ми се чини безвезе. већ сам неколико пута била у искушењу да једноставно премажем платно, стално ми изгледа као реклама за одмор у некој бањи или домаће вино...

e, meni odmah sinulo - ja nekako već vidim tog nekog šumskog duha, ili duha lozovog lišća, dionisa južne pruge, ili tako već nešto. :mrgreen:

U desnom gornjem ćošetu možeš da mu izvedeš glavu, a ove vitice levo i desno transformišeš u ruke/šape s kandžama, s tim što on, kao, svojom desnom rukom hvata đevojku, tako da to bude malko kripi :D

I mož da to uradiš elegantno, kao Arčimboldo, da izvučeš tu figuru iz lišća vitica i grančica :ok:

Zbrljala u fotošopu i ne valja ič, al će, nadam se, da ti da ideju:

пипи.jpg

Добра идеја! Много боље него да вире из жбуња!

- - - - - - - - - -

А разрешење приче? Поента? Немам причу за ту слику више...

Шта мислиш да макнем грожђе?

pa ako ces da dodas karakondzulu :lol: ja bih maknula grozdje, ili bih ga transformisala u neke otrovne cvetove..ili bi grodzdje napravila da bude crveno i kao da kaplje krv iz njega
bas sam morbidna, znam :mrgreen:

- - - - - - - - - -

a poenta...napravi karakondzulu da bude opasan, ali i privlacan na neki nacin, i poenta je jasna :lol:

Добра идеја! Много боље него да вире из жбуња!

- - - - - - - - - -

А разрешење приче? Поента? Немам причу за ту слику више...

Шта мислиш да макнем грожђе?

pa ne znam što mora da bude razrešenje - slikom možeš da postaviš samo zaplet, a razrešenje na nekoj drugoj slici, možda, ili da ga recipijenti sami smišljaju :)

Grožđe ja ne bih makla, neko zabranjeno voće mi lepo leži u takvim pričama.
A i loza ima simboliku vina, a vino simboliše opijenost, tako da i tu paše.

Ne bih (nek se Art Ista ne ljuti) umorbiđavala grožđe - meni je sasvim ok da tu bude kontrast privlačne, lepe voćke i nečeg opasnog što vreba skriveno u lišću i senkama.

I onda ti cela slika malko vuče na priču o prvobitnom grehu :)

I onda ti cela slika malko vuče na priču o prvobitnom grehu :)
Е да! Одлично! Могла би и нека јабука да падне, змија, ово оно...неки згодни караконџулан да нуди јабуку ...нешто у том стилу. Ви сте генијалци! Осмислићу па постављам кад буде готово. Хвала за помоћ!

свиђа ми се и крваво грожђе...:think:

opet ću ja da zanovetam :zplez:

Meni je jabuka previše očito povlačenje na priču o prvobitnom grehu, više volem da posmatrač to sam odgonetne, a ovo s grožđem mi više dođe nešto kao domestik varijanta.

Možda da mesto jabuke udeneš šljivu ranku? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back