Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledaj, ne znam u kom pravcu će se kretati moje slikanje ubuduće, ali znam da će u njemu uvek biti realizma. Apstrakcija me uopšte ne privlači, čak i da radim apstraktne motive ja ću u to ugraditi realne objekte, ljude, oblike ili šta već. S druge strane ja moram da slikam tako da se dopadne što većem broju ljudi, moram ići do granice kiča, ako ljudi traže i preko. Ne postoji drugi način da se čuje za mene, ja nemam diplomu da se njome hvalim, moram slikama.

Иги Поп, чак и личи помало :lol:...данашњи цртеж

scaled.php

Иги Поп, чак и личи помало :lol:...данашњи цртеж

scaled.php

Dosta dobro.
Mogu reci da nisam procitao da je Igy i pomislio sam da je on ;) .
-Ima dubinu
-Dosta dobro odradjen karakter
-Oci su dobre

Greske
-Na nekim mestima si preterano stiskala!(Ipak radi sa malo tvrdjom olovkom.Ovo je B6-B8?Probaj da naj meksa bude B4)
-Stiskala si previse ispod usana i nos.A i gornja usna bi mogla biti malo svetlja.
-Razmisljaj o srednjim tonovima kao o delu svetla a ne tame,i poboljsaces to. ;)
-Jos jedna stvar:
Ti si htela da istaknes sedu kosu?To bi uradila kada bi spolja tj. za pozadinu imala malo tamne.

Moje zapazanje a ti sto ti se svidja zadrzi,a sto ne odbaci ;)

Poslednja izmena:
хвала Дени, није баш тако тамно ''у природи'' додала сам контраст на фотографију да би личила на цртеж па тако испало, ал и иначе је мало јаче него што треба...требам још да завршим косу, и урадићу као што си рекао то са позадином :)

Kako nisi završila a već si udarila potpis?! ;)

Dobro si uradila kontraste, osim na gornjoj usni (što je i Deni primetio), ali ne sviđa mi se to što si krenula od detalja pa si tek potom gradila ostalo. Pretpostavljam da si krenula od oka. Sad to ne izgleda tako neprirodno ali videćeš i sama ako uradiš tamnu pozadinu i samim tim postaviš konture glave. Dobićeš neprirodno izduženo lice kao u krivom ogledalu. Zato uvek preporučujem viziranje, makar osnovno. Ne moraš vizirati svaki element posebno pošto generalno nemaš problema da uhvatiš karakter lica i s postizanjem sličnosti, ali treba sve te delove postaviti u proporcionalni odnos. Osim ako ne želiš da budeš neki novi Modiljani :) .

Kako nisi završila a već si udarila potpis?! ;)

Dobro si uradila kontraste, osim na gornjoj usni (što je i Deni primetio), ali ne sviđa mi se to što si krenula od detalja pa si tek potom gradila ostalo. Pretpostavljam da si krenula od oka. Sad to ne izgleda tako neprirodno ali videćeš i sama ako uradiš tamnu pozadinu i samim tim postaviš konture glave. Dobićeš neprirodno izduženo lice kao u krivom ogledalu. Zato uvek preporučujem viziranje, makar osnovno. Ne moraš vizirati svaki element posebno pošto generalno nemaš problema da uhvatiš karakter lica i s postizanjem sličnosti, ali treba sve te delove postaviti u proporcionalni odnos. Osim ako ne želiš da budeš neki novi Modiljani :) .

хвала! :lol: па потписала сам се онако...не знам ни ја :lol:
иначе, ово ми је била замисао да урадим http://www.jugala.com/wp-content/gallery/las-celebridades-mas-feas/Iggy Pop.jpg
ал очито сам мало промашила :lol: превише је издужен, и очи су му преблизу, ту сам заборавила да одмерим ''једно око изнад носа''....трудићу се да исправим то ;)
....а визирање је? :mrgreen: (сад се осећам неписмено)

Viziranje je kad uzmeš štapić (ili olovku, neku iglu...) i zauzmeš jedan položaj koji nećeš menjati dok ne završiš viziranje. Štapić držiš vertikalno u potpuno ispruženoj ruci i njime meriš rastojanja. Ma videla si to na nekom snimku ili u filmu sigurno. U početku deluje jako zamarajuće i komplikovano ali uz malo vežbe rezultati postanu mnogo bolji pa samim tim i viziranje mnogo lakše.

Viziranje je kad uzmeš štapić (ili olovku, neku iglu...) i zauzmeš jedan položaj koji nećeš menjati dok ne završiš viziranje. Štapić držiš vertikalno u potpuno ispruženoj ruci i njime meriš rastojanja. Ma videla si to na nekom snimku ili u filmu sigurno. U početku deluje jako zamarajuće i komplikovano ali uz malo vežbe rezultati postanu mnogo bolji pa samim tim i viziranje mnogo lakše.

ахаа знам шта је, хвала! :D

Sjajno Ogice
meni ovde fali bela kreda radi akcenata....sve stoji što ti je primetio Danny-art..
mada, jako mi se dopada tvoja istrajnost i lepo iznenadiš svakim novim radom
BRAVO...postaćeš moćna...:)

Хвала Тол :cmok2: Никако да набавим те стварчице за цртање, рецимо ону гумицу-оловку и слично па увек нешто муљавим по папиру :zcepanje: Мораћу да се сетим једном да одем до књижаре :lol:
Следећи је Фреди Меркјури, за кухињу :lol: гледаћу да вас послушам све :)

...bravo za ideju ...

...ova tvoja ideja zastrašujuća je ... juče sam nešto slično izneo u blogu u vezi intezivnog usavrašavanja takozvanih 3D štampača koji će svojim razvojom da nas dovedu do "3D bioloških štampača"... i tad ćemo imati kod određenih ljudi božansku moć stvaranja ; kojoj kad god se neko približio bilo je milionskih ljudskih žrtava ...( https://forum.krstarica.com/entry.p...anje-ludog-123loncara?bt=210936#comment210936 ) ... još jednom bravo !

Hvala ljudi na kritikama...
Dekao skroz se slazem s tobom, planiram da je uradim i u ulju i jos jednu sliku da bi izgledala onako kako sam bas hteo da ispadne. Jos nisam krenuo da radim uljanim bojama, nikako da se usudim. Sve nesto odlazem...
Sa ovom i jos jednom predhodnom slikom sam poceo da radim ono sta meni najvise lezi, uskoro treba jos par slika da uradim, vec imam neke uradjene skice.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back