Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedno prakticno pitanje.
Uzmem sper-plocu,bacim na nju kilo gline i vajam svoj lik npr.izvajam i sad bih zeleo da napravim kalup pa da to izlijem u gipsu.Nisam to nikada radio ali sam gledao odavnooo slikare kako te kalupe prave od obicnih novina,pa onda vlaze lepkom,pa opet novine,pa lepak...i tako naprave nekakav kalup/Sada je ipak i tu tehnologija napredovala i ima kalupa od providnih PVC materijala ,to sam video.Ali kakav je to PVC materijal,gde moze da se kupi,i kako se pravi kalup d njega.Pretpostavljam da se taj PVC materijal greje i onda verovatno prijanja na izvajani model i kad se ohladi,to je to.Ali nisam siguran,pa da pitam ovde,valjda neko to zna pa ce da obijasni.Hvala.

ljudi slobodno kačite radove, nemojte da vas Tol i visnja bobica sprečavaju u tome :lol:

Iju! Kaki si neki?..Pa kakvo sprečavanje bwe! Sve je umetnost što ruka ponudi a tvoja mašta dušom progovori...samo napred!..ja još ne koristim ruke...ali uskoro ču moći..pa krećemo dalje :cmok2:

273184.jpg

Jedno prakticno pitanje.
Uzmem sper-plocu,bacim na nju kilo gline i vajam svoj lik npr.izvajam i sad bih zeleo da napravim kalup pa da to izlijem u gipsu.Nisam to nikada radio ali sam gledao odavnooo slikare kako te kalupe prave od obicnih novina,pa onda vlaze lepkom,pa opet novine,pa lepak...i tako naprave nekakav kalup/Sada je ipak i tu tehnologija napredovala i ima kalupa od providnih PVC materijala ,to sam video.Ali kakav je to PVC materijal,gde moze da se kupi,i kako se pravi kalup d njega.Pretpostavljam da se taj PVC materijal greje i onda verovatno prijanja na izvajani model i kad se ohladi,to je to.Ali nisam siguran,pa da pitam ovde,valjda neko to zna pa ce da obijasni.Hvala.

Resio sam problem,ne treba mi pomoc vise,hvala.:)

Da i ja nesto postavim posle dugo vremena :D.
Digitalno,mypaint.Radjeno kao pasteli.

Don_Evil pa sta fali slici monalize.Meni je OK.Ako ti ovo pomaze(i ako neznas) vodenima slikas obrnuto od uljanih.Od svetlih ka tamnim(i cistim) bojama.
A Visnja Bobica je majstor akvarela,tako da bolje da ti bude uzor nego da se plasis da stavis svoje radove akvarela.;)

U svakom slucaju vodene su najteze za slikanje.:D

Evo i mene posle duzeg vremena , htedoh da vam pokazem moj najnoviji rad , a i da vam se pohvalim da sam se upisala u Skolu za Dizajn . :D
26528225788542756036410.jpg

Recimo da je poprilicno dobro.Malo su noge u off-u(stopala,i njihovi zglobovi) naricito zadnja.Ali rad je u celini za tvoj uzrast ne dobar nego odlican(pa i za dvadesetogodisnjake).
Jesi crtala iz prve ruke,ili iz vise slojeva?Ako je iz prve ruke onda stvarno svaka cast(i nastavi ali ovaj put crtaj iz 3-4 sloja.1 sloj naskrabaj,2 razmera,veze,i uslovi,a 3 sloj podebljaj,i ulepasj rad,i podebljaj linije.Naravno prvi sloj skoro nevidljiv,drvugi malo tamnji,a 3 najtamni),a ako je u slojevima(layerima) svaka cast i samo napred.
Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje,mlada si,i zelim da ti pomognem.:)))

Bice od tebe dobar umetnik ako je tako ko sto kaze tvoj potpis.:)))

Super sto si uspela da se upises:).
Jesi lik za dizajn,ili vise za slikanje?

Recimo da je poprilicno dobro.Malo su noge u off-u(stopala,i njihovi zglobovi) naricito zadnja.Ali rad je u celini za tvoj uzrast ne dobar nego odlican(pa i za dvadesetogodisnjake).
Jesi crtala iz prve ruke,ili iz vise slojeva?Ako je iz prve ruke onda stvarno svaka cast(i nastavi ali ovaj put crtaj iz 3-4 sloja.1 sloj naskrabaj,2 razmera,veze,i uslovi,a 3 sloj podebljaj,i ulepasj rad,i podebljaj linije.Naravno prvi sloj skoro nevidljiv,drvugi malo tamnji,a 3 najtamni),a ako je u slojevima(layerima) svaka cast i samo napred.
Nemoj ovo shvatiti kao pametovanje,mlada si,i zelim da ti pomognem.:)))

Bice od tebe dobar umetnik ako je tako ko sto kaze tvoj potpis.:)))

Super sto si uspela da se upises:).
Jesi lik za dizajn,ili vise za slikanje?

Znam da noge nisu ispale kao sto sam planirala ( nikad nisam umela da ih crtam pa su mi radovi , koje radim , jos uvek skice koje mi sluze da poboljsam tehniku ) inace to mi je rad u slojevima samo sto se to na prvi pogled ne primecuje , da ne kazem uopste ( crtez je uslikan mobilnim , pa pretpostavljam da se i zbog toga ne vidi lepo ) , sve u svemu , hvala na pohvalama a i na savetima ( oni nikada nisu skodili ) .

Hvala :)
Pa posto mi je prva zelja bila smer Tehnicar dizajna tekstila , rekla bih da sam vise lik za dizajn :) :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back