Volim jutro i onaj trenutak kada postajem svesna svoje prve misli.Ostajem da lezim.Disem lagano.Koliko je sati?.Opet sam se uspavala.Ustajem i kuvam kafu,tursku sa malo secera i malo mleka,koju pijem polako i dugo na terasi,gledajuci u cvece i zelenilo koje me okruzuje.Volim tisinu koja me tada obavija, sa jedva cujnim zvukovima grada koji dopiru do mene i ne smetaju mi.Grad je odavno budan a moje oci tek upijaju nov dan.Volim prirodu,zivotinje,moje kuce najvise,putovanja.Volim ljude,one obicne,svakodnevne,dobronamerne i posebne, ljude stvaraoce,one koji ostavljaju trag za sobom.Volim mirise detinjstva u sta spada i miris nedeljne supe,koju je baka nedeljom kuvala,pola juneceg,pola pileceg mesa,sargarepa,koren persuna,pastrmak,celer,krompir,zapecen luk,neko zrno bibera,samo trun soli,jer supa se solila na kraju,kako je govorila.Zatim,cedjenje supe pa zakuvavanje sa rezancima ili knedlama od griza .Volim i beli ustirkan stolnjak,lep servis i secajg,platnene salvete sa monogramom,case za vino, miris nedeljnih kolaca i vanil secera.Volim Nedelju kao dan koji pripada samo meni.