Ljubav..Ljubav....ta predivna rec..taj vanzemaljski osecaj.. pokretac..
motiv da se zivi..stvara..ta veliki bol ..
On moja velika sarena emocija..
Ljubav je van svih tekstova, svih poema ikad napisanih, van hemijskih procesa
koji je prate na materijalnom planu, van svih mogucih i nemogucih shvatanja s kojima su ljudi,
od kad je sveta i veka, pokusali dokuciti istinu o tom velicanstvenom osecaju.
U stvari, to cak nije ni osecaj, vec stanje svesti.
Ljudi su ogranicili i skucili Ljubav na pravila, moral, obicaje, pripadnost, zajednice, brakove,
odnose, vrste, sklonosti, navike, epitete, kategorije...
Zarobili su je u sve moguce i nemoguce definicije, foldere.
Oh da, ljudi se plase svega onoga sto ne pripada u odredjeni folder Ljudi su takvi, vole kontrolu.
A kako ces kontrolisati nesto tako etericno, ali mocno poput Ljubavi?
Cak je i pojam bezuslovna ljubav ipak samo pojam necije definicije koje se razlikuju.
Zbog silne kontrole, toliko je malo Ljubavi među ljudima. Jasno, i zbog straha.
Koje li ironije - zbog straha od te iste Ljubavi.
Ja jednostavno volim, i vise od toga nemam sta reci.Volim i puno ljudi oko sebe..
Ljubomora mi je stran pojam. Ne razumem je vise..
To je kao da mi neko kaze - ne smes njega voleti..Zasto ne smem?
Ljubav nije ogranicena kolicina koju posedujemo, pa da na njoj treba stedeti..
Ako dam jos nekom..prijateljici na primer..majci..ocu.. zar ce manje ostati za Njega.?
Nece..jer ljubav koju osecam prema Njemu je neuporediva sa svim drugim ljubavima..
i pripada iskljucivo Njemu..Coveku koga volim.
Ni mojih poljubaca nece biti manje, ni zagrljaja, ni lepih reci, ni pesama koje izviru u mom srcu za Njega.
Volim pisati i pesme i price ljudima koje volim. I o ljudima koje volim.
Kad se s nekim dotaknem u duhu ljubavi to je velicanstvo zivota.
Zivot sam. Cista radost. I kako to ograniciti?
I zato, ljudi...ne vezujte mi krila. Pustite me da letim. Pustite me da plesem na krilima Ljubavi.
Ne pokusavajte mi stavljati okove od Ljubavi, ne menjajte mi ime u ime Ljubavi,
Ne pokusavajte me zarobiti papirima i potpisima zbog Ljubavi, iznudjenim obecanjima, ne pretite mi u ime Ljubavi,
ni ne pokusavajte definisati moju Ljubav, ne sudite mi zbog Ljubavi...
Jer sve ono o cemu vi govorite - nije Ljubav.
To je samo vasa definicija ljubavi, bledo nalicje, nejasna slika - vasa subjektivna slika Sveta,
Nametnuta iz materije bez dodira s Duhom.
Stanje svesti u Ljubavi ne poznaje "moj, tvoj, njegov, njezin", ne poznaje ni rod ni pol, već samo Duh, Ispunjenje,
Kreaciju, radost pretapanja, ispreplitanja. Bivanje. Postojanje.
I zato ce moja porodica biti velika.I zato moja porodica nece liciti
na vase porodice u kojima ste vezani i okovani na sve moguce
i nemoguce nacine,u kojima trazite garanciju potpisima, ugovorima, komadima metala koje nosite oko prsta, trazite ekskluzivu u Ljubavi.
Vi niste gospodari Ljubavi, a to tako silno zelite biti. Toliko silno zelite "meriti" Ljubav tako da je ni ne stignete osetiti.
I zato vam stalno nedostaje. Od silnog dokazivanja Ljubavi, Ljubavi je nestalo, a ostalo je samo dokazivanje.
Ja ne "posedujem" ljubav, ne "posedujem njega" ni bilo koga i zato je imam u izobilju.
Ljubav me je jednostavno dotakla jedne noci nenadano...
I zato, ne gledajte me cudno kad izgaram u Strasti, kad su mi noci pune uzdaha, kad sanjam nasmesena,
kad iz mene izviru pesme i price.. Pustam svoju Ljubav da raste,
da plese, da se smej, da place, da leti i sanja, da se ljubi, da vodi Ljubav u najzescim vrtlozima strasti,
na svim nivoima, od duha pa sve do materije, u svim svojim izrazajima i nijansama,
u raznim vrstama Stvarnosti, raznim odnosima, raznim ispreplitanjima.
I ko mi uopste moze i sme reci da se nesto "ne sme", da je nesto "greh", da je nesto ... bilo sta?..VISE NIKO
Hajde, ko ce prvi baciti kamen?