Moje kreacije

Ovo je predivno :) gde si kupila materijal ? ja ga nisam videla nigde :(

Većina tkanina koje koristim, uvezena je iz Italije iz vrhunskih modnih kuća i to iz onih magacina na kojima na kineskom piše velikim slovima ''zabranjen ulaz'' da Kinezi ne bi kupovali iz prve, druge, treće, četvrte i pete ruke. Prva ruka je proizvođač, druga su italijanski poznati dizajneri i veleprodaje, treća ruka smo retke maloprodaje tkanina i ja, četvrta ruka su kupci tkanina u maloprodaji.

Tako da, kada bi neki kupac hteo da u maloprodaji kupi samo tkaninu za ovaj džemper, morao bi da je plati preko 3000 dinara pa ih maloprodaje uglavnom ne nabavljaju jer nemaju kome da prodaju. Maloprodaje uglavnom nabavljaju svečane tkanine jer su naši kupci spremni da plate skupe tkanine samo ako šiju za neke specijalne prilike.

U našoj zemlji su čak retke i veleprodaje koje dobijaju direktno od Italijana, ostali se dovijaju nekako kao četvrta ruka, ali tek posle mnogo godina od kad se neka tkanina prvi put iskoristi na italijanskim modnim pistama. Ja imam sreću da poznajem jednog veleprodavca od tih retkih pa nabavljam na malo, ali po veleprodajnoj ceni. Zato mogu namestiti da cene gotovog proizvoda ne budu nenormalno visoke.

Poslednja izmena:
Da li si nekada pokušala da negde predstaviš svoje radove možda?

Iako imam zainteresovane sponzore, nešto me mrzi da se bakćem revijama i sličnim tzv. ''hepeninzima'' u kojima bi u prvim redovima sedele likuše tipa Vendi i Isidore Bjelice i da mi nekakvi pederasti modni kritičari s*ru i naklapaju kritike u onoj njihovoj prezasićenoj školskoj terminologiji. Ne volim tu modnu estradu. Ovako mi je zanimljivije. Napravim šta mi dođe, postavim na net, šta se proda proda se, šta se ne proda, uzmem za sebe.
A i ono tezgarenje umetnika na raznim sajmovima rukotvorina, oduzelo bi mi mnogo vremena. Jbg, nemam trgovački kvrc pa to ti je, ali i ovako se prodaje ''iz fotelje''.:D

Danas sam šila ko s dve leve ruke, ma ko da me je neko urekao, i ceo dan se baktala sa ovom prostom kombinacijom jer je materijal za suknju toliko tvrd da sam raznim ušicima morala praviti oblik žene kako suknja ne bi stajala ko oklop. A rolka je od nekog ne znam ni ja kakvog materijala kod goda ni hemijskom analizom ne mož' čovek utvrditi šta je lice, a šta naličje. Ladno do jutra neću biti sigurna da li je sašivena naopako ili ispravno. I na kraju naopakog krojačko-šivačkog dana, jedva sam čekala da ljudski popijem kafu koja me je čekala celo popodne na šanku, kad sa sve kafom, zamalo da progutam muvu...kaki baksuz. Sada ću iz inata baksuzluku da šijem do tri sata noćas.

Pogledajte prilog 257718

A imaš li nekih kaputa ? jesi li šila njih skoro ili planiraš u skorije vreme?

Nisam to planirala da šijem, nego nešto slično i to baš sutra. Zapravo, umesto kaputastih i mantilastih stvari, planiram da pravim dugačke prsluke koji idu preko kratkih uskih jakni od iste tkanine da bi moglo da se nosi i dugačko i kratko u zavisnosti od želje onog koji nosi i od promenljivog vremena.
Ali ni to neće biti zimski kaput, nego više prolećno jesenji, od neke vune sa vezom.
Prave zimske stvari neću šiti ove godine jer bi njihova cena bila ogromna, zbog skupoće tih tkanina koje bih morala da nabavim. Ne isplati se nikako.

PA220994-676x1024.jpg

@ Crveni oblak Kristis li krojne listove ? licno mislim da ne radis po terku ali ipak da pitam , ovo su pretpostavljam unikati i predivni su zaista .....

ps neko me pitao za rajsfershlus , nemogu da ti objasnim ovako , probaj n anetu ima sigurno , ako pronagjem ja postavicu ti link obavezno

@ Crveni oblak Kristis li krojne listove ? licno mislim da ne radis po terku ali ipak da pitam , ovo su pretpostavljam unikati i predivni su zaista .....

ps neko me pitao za rajsfershlus , nemogu da ti objasnim ovako , probaj n anetu ima sigurno , ako pronagjem ja postavicu ti link obavezno

Uglavnom ne koristim krojeve na papiru i krojim slobodnom rukom, ali nekako uvuku se u tu odeću različite ženske građe. Neke modele mogu nositi žene od 36 do 38, a neke žene od 36 do 40 pa čak i 42. Imam neke krojeve na papiru, ali sam i njih napravila slobodnom rukom na osnovu tela, odavno. I sada ih retko koristim samo kada nešto dugo nisam šila pa da se podsetim gde šta ide ili kada je mnogo krupna šara pa se lakše uklapa ukoliko se ima neki orijentir.

Nisam te najbolje razumela,tebi treba takav prsluk Majče?
Nadješ krojni papir iz burde odgovarajuće veličine i to je to.
Ako hoćeš taj model kao na slici ,uzmi pak papir i preslikaj ga na njega.
Izmeri dimenzije prsluka i to je to.Ne znam koliko imaš iskustva sa "preslikavanjem" modela na papir.Možda je to problem.

Možeš da ga šiješ od čega god hoćeš:veštačko krzno,"ćebasti" materijal...

Back