crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
Ovo je predivnogde si kupila materijal ? ja ga nisam videla nigde
![]()
Većina tkanina koje koristim, uvezena je iz Italije iz vrhunskih modnih kuća i to iz onih magacina na kojima na kineskom piše velikim slovima ''zabranjen ulaz'' da Kinezi ne bi kupovali iz prve, druge, treće, četvrte i pete ruke. Prva ruka je proizvođač, druga su italijanski poznati dizajneri i veleprodaje, treća ruka smo retke maloprodaje tkanina i ja, četvrta ruka su kupci tkanina u maloprodaji.
Tako da, kada bi neki kupac hteo da u maloprodaji kupi samo tkaninu za ovaj džemper, morao bi da je plati preko 3000 dinara pa ih maloprodaje uglavnom ne nabavljaju jer nemaju kome da prodaju. Maloprodaje uglavnom nabavljaju svečane tkanine jer su naši kupci spremni da plate skupe tkanine samo ako šiju za neke specijalne prilike.
U našoj zemlji su čak retke i veleprodaje koje dobijaju direktno od Italijana, ostali se dovijaju nekako kao četvrta ruka, ali tek posle mnogo godina od kad se neka tkanina prvi put iskoristi na italijanskim modnim pistama. Ja imam sreću da poznajem jednog veleprodavca od tih retkih pa nabavljam na malo, ali po veleprodajnoj ceni. Zato mogu namestiti da cene gotovog proizvoda ne budu nenormalno visoke.
Poslednja izmena: