Moje kreacije

toga se i ja plasim a kupila sam istu vrstu vune kao sto je ova za dzemper. strikacu je sa tanjim iglama da bi bila malo gusca a progustice se i od saranja.
koliko kosta vuna kod tebe, onako otprilike neka srednja cena?

zavisi gde kupujem i kakvu:think:
ja uglavnom uzimam u st.george-u, pa kako kad ubodem
proshle godine smo mama i ja naletele na neku vunicu na akciji i od nje mi je sashtrikala onu sivu haljinu, a ja kapu i ta mi je nekako taman...dovoljno je chvrsta da se na njoj lepo vidi mustra, a opet nije predebela...
i bila je 35din klupko z:shock:
tako da su me haljina, kapa i grejachi izneli 350din:eek:
sad smo uzele isti za bolero, samo u krem boji, malo je prosharana sa zelenkastim, ali skoro da se ne vidi..45din je:)
mislim da se zove extra i uvek je ima u st. george-u, samo shto je mana jer nema jendobojnih..uglavnom su melirane...
a prosek rekla bih 80-90din za 50gr...
u fratelisovim radnjama ima lep izbor, malo su i skuplji, ali ne drastichno...
ima onih fensi vunica:aha:

:eek:

:besna:

ja placam 250 din. za 100 g, to je najniza cena za 100 g u toj radnji, i smatram jos da sam prosla jeftinije jer je u drugoj radnji skuplja vuna.

vunu za onaj sivi sal i kapu sto sam ti pokazala sam platila 200 din. - 50 g

odoh sad malo da secem vene :bye:

:eek:

pa dobro...ima i toga ovde, al puno mi da dajem toliko ako ću dzemper..msm realno za dzemper mi treba skoro celo paklo, a to je 500gr
ima bash jedna radnja pozamanterije ovde u centru, tamo kupujem dugmice, trake, i ostalo za shivenje kad mi treba, a imaju i konce i vunice...al skupi brate...
tako kao to tvoje...
ajde kad uzmesh 100gr za 250din nije tako strashno..ali 200din za 50gr :eek:

mislim da je ona fensi vunica od koje mi je crni bolero bila 250din za 100gr, ali ona je bash tanka i ima je puno pa je mama sashtrikala bolero i meni i drugarici mojoj od jednog klupka

hvala :)

ispalo je na kraju da je ranfla bila taman ali dok je vuna stajala na iglama cinilo mi se da je uza.
e sad, posle pranja se ceo dzemper isteglio, tako i ranfla. da je uza za jedno 10 ocica bila bi skroz ok ali nema veze.

hvala :)

ispalo je na kraju da je ranfla bila taman ali dok je vuna stajala na iglama cinilo mi se da je uza.
e sad, posle pranja se ceo dzemper isteglio, tako i ranfla. da je uza za jedno 10 ocica bila bi skroz ok ali nema veze.

Fibi, džemper za uzor :super: bas onako lep i trendy... a za ranflu jesam li ti lepo rekla da će se razvući...

Ne brini za ranflu, one se i onako uvek razvuku ;)

Ja sam ovih dana bila dosta zauzeta neki dosadnim poslovima :roll:, uglavnom van kuće, pa nisam još ništa novo zaočela... :rumenko:

Mada, ipak nisam sedela baš skrštenh ruku... dobila sam od tetke neka 2 džempera ručno rađenih, koje ne nosi a nisu ni nešto "in" po obliku i mustrama...
Ali sama vunica je lepa i rešila sam da ih preradim,. Tako da sam jedan već komplet oparala i namotala na štringle,
koje ću sad da operem i da ih sa nekim tegom okačim da se tako ispravi vunica i osuši... i onda mogu da pletem nešto modernije od te vunice.

Tako ču isto i sa drugim da uradim... nešto mi vunica od tog drugog inače više liči za šalove i kape nego za džemper...

Eto puno želja, a ne znam ka ću stići sve da ih realizujem, ali obećavam da ču vas obaveštavati o napredku :časnapionirskasmajli:

pa i ja da te pohvalim Fibička, odlično je, bravo
baš je lijep, mustrast i topao i sve

ja nemam vunice niti imam gdje da je kupim
nemam ni stari džemper da raspletem, a to bih sad najradije uradila

a šal sam završila, konačno...

ja volim drugima da prenesem znanje i imam puno strpljenja jer znam koliko meni treba necije strpljenje kada nesto novo pocinjem. zahvaljujuci maminom strpljenju sam naucila da strikam a brzo se iznerviram kad mi nesto ne ide odmah.
da sijem nisam nikada htela da naucim jer me uopste nije interesovalo. steta bas, jer sam imala i od koga, mama ceo zivot sije.

Back