Moje kreacije

ti si ga baš umustrila :D
i kad je tako umustreno, možeš da dodaš

izvuci sa strane na okrugle igle :mrgreen:....šalim se...izvuci sa strane, ali ne zadnji redn nego predzadnji, očice i opleti u dužinu koliko misliš da ti treba,i to najbolje taj oriz bod....kad opleteš koliko treba, mislim, kad proširiš...nastavi taj red gornji a od tog dodatka opet izvuči očice

ili možeš da opleteš posebno tu ćirinu, pa sastavi ono nevidljivo, malo od jednog, malo od drugog, pa nastavi zajedno

shvatila sam sta predlazes, samo ne znam kako se to radi, kako sad mogu da dodam sa obe strane?

ne pominji mi okrugle igle. upravo ih lecim. prvo sam ih razvukla nekako u polukrug, pa sam na njih postavila teske knjige i drzala to tako jedno dan i po. malkice se silikon ispravio ali ne skroz. onda sam ih okacila na orman, na one drske, o silikon a igle sam gumicom spojila i onda izmedju njih okacila neki malo tezi metalni predmet. i to sad tako visi :zcepanje: videcu veceras da li su se ispravile.

Poslednja izmena:
Hvala Affro, boja s ne vidi dobro, obična crna vunica, i brzo napredujem.
Međutim, pošto je danas nedelja, onda ne pletem, pa nastavak u ponedeljak...

Nego ja i dalje :ceka: da esterka postavi slike svog šala i kape, a majche je trebalo da pokaže kako je ispao bolero od pentagona...

i dok tako čekam :whistling: evo jedan praktičan video snimak, kako spojiti (nastaviti) niti kad se dodaje novo klupče vunice:

bolero chekate jer ga mama plete kuci, a ja sam u ns-u pa zbog praktichnih razloga nema slike:neutral:
inache koliko sam videla sam slichke koju mi je mama poslala na mob, izgleda kao sa slike:aha:
josh samo da smo velichinu potrefile..
rukave je nashtrikala do laktova, pa kad probam videcemo da li ce nastavljati ili ce ostati tako...
sad shtrika onaj deo za kragnu i mislim da joj je malo problem jer nismo skontale koliko dugachko to treba da bude:confused:

bolero chekate jer ga mama plete kuci, a ja sam u ns-u pa zbog praktichnih razloga nema slike:neutral:
inache koliko sam videla sam slichke koju mi je mama poslala na mob, izgleda kao sa slike:aha:
josh samo da smo velichinu potrefile..
rukave je nashtrikala do laktova, pa kad probam videcemo da li ce nastavljati ili ce ostati tako...
sad shtrika onaj deo za kragnu i mislim da joj je malo problem jer nismo skontale koliko dugachko to treba da bude:confused:

jedino me to kod pletenja nervira, nikad kraja
kad šiješ, začas

@ Fibi,
pravilo kod pletenih/šivenih gornjih delova (bluze, džemperi, majice) jeste da su prednjice i leđa obično iste širine..., ali ako se već radi da neki deo bude širi, po pravilu to treba da bude prednjica. Tako da moj ti je predlog da, ukoliko ćeš raditi oba dela istom mustrom, iskoristiš to što si već isplela za leđa, a da prednji deo radiš sa više petlji (tj. širi) u samom startu... i rešen problem ;)

@ majche:
pa otićićeš i ti nekad kući, pa postavi tad slike bolera ;)

@ affrodita:
čini mi se da se ovde najbolje vidi jednostavan način namicanja petlji za početak rada:

da ceco, mislim da cu tako da uradim, mada sinoc kad sam izvukla iglu, provukla vunu kroz ocice i izmerila po nekim dzemperima, vidim da je taman, jedino sto ce ranfla biti malo zategnuta.

IMG_3040-1.jpg

ovako su bile, od nošenja su popucale i to...

IMG_3043-1.jpg

Tako sada izgleda...

Malo sam ih makar osvežila, a vidim da se sad dosta nose te sa krznom, iako nisam pristalica da izgleda kao da mi se mačka zakačila za nogu ipak, nije bilo drugog rešenja - ili kanta ili ovo - ;)

bravo Tazice
izgleda da smo sve iste...samo da se ne bači :D

samo da ne bude kao samnom...crknem dok prepravim, a onda obučem ili ne obučem nijednom :mrgreen:

smokvice, ja ti imam svega po kutijama, i traka i dugmadi i šnala i materijala i svašta..al' krzno niks...ako baš nije skroz olindrano, probaj da ga očešljaš, al' ozbiljno, prvo sa širokim zupcima, pa sa sitnim....mislim, sa takvim češljima

ne izgleda ovo lose,nego sam zamislila da zamenim da bih osvezila jaknu,da nesto promenim,ne kupuje mi se nova.a iskreno,ne bih bas ni prirodno krzno,jer ovo bi bilo samo ukras.
e pa bas da je neka zivuljka umrla da bi se ja igrala promene,ne da mi se:)

ja sam shvatila da ti se to, kakvo god da je , krzno na kapuljači ofucalo, pa da ga živneš malo
ako ne izgleda loše, što bi ga dirala

gdje ja spomenuh živuljke? :)

Poslednja izmena:

Back