Moje kreacije

kupila sam najzad okrugle igle za strikanje.
i pocela da strikam
i pocela da se nerviram
samo sto nisam pocela da placem
jer je silikon skroz uvrnuuuuttt :besna:
i pomislim ajd valjda je to kod svih tako,
al ipak odem na youtube kad ono zene strikaju li strikaju tim okruglim iglama
i lako je njima da daju tutorijale kad im je silikon ispravljen i nista se ne uvrce:roll:
ruke sam izlomila i doslo mi je da ih bacim
uradila sam desetak redova a on i dalje tako stoji :evil:
kako da ga ispravim?

Jaaaooo, ja sam ovde dugo, i tek sad sam saznala za ovu prelepu temu!!!
Pregledala sam je od prve do poslednje stranice! :)
Ja ovih dana počinjem sa šivenjem, konačno posle dve godine pauze, i slikaću modele i pokačiti.
A u međuvremenu, ako neko ima volje i strpljenja da mi pomogne oko najveće moje brige koju NIKAD nisam uspela da skontam - postava, tj umetanje postave u jakne, kaputa etc...

Ako ume nek da jednostavno to objasni, da ja taj tekst objašnjenje sledim u toku šivenja, biću muu uuullltraaa zahvalna! :)

Tayyice, šta ti nije jasno za postavu, konkretno mi kaži
Tazice, izvini, brlja mi slova ovo čudo

ovako...postavu krojiš kao i materijal, samo za 1 cm širu zbog šavova...znači, npr leđa materijala iskrojiš po kroju, onda materijal prisloniš na postavu i iskrojiš sa tim 1cm širim sa svake strane....i postavu sastaviš isto kao materijal....na kraju ufircaš sa unutrašnje strane po šavovima, ...bitno je da je ivica postave jednaka ivici materijala, ako nije, lagano nabereš, ali baš lagano...kad proštepaš to su gotovo neprimjetni šavovi....onda izvrneš, staviš jaknu na vješalicu da se sve dobro izvuče i složi, i onda porubiš onim sitnim nevidljivim bodom

kupila sam najzad okrugle igle za strikanje.
i pocela da strikam
i pocela da se nerviram
samo sto nisam pocela da placem
jer je silikon skroz uvrnuuuuttt :besna:
i pomislim ajd valjda je to kod svih tako,
al ipak odem na youtube kad ono zene strikaju li strikaju tim okruglim iglama
i lako je njima da daju tutorijale kad im je silikon ispravljen i nista se ne uvrce:roll:
ruke sam izlomila i doslo mi je da ih bacim
uradila sam desetak redova a on i dalje tako stoji :evil:
kako da ga ispravim?

takve ti igle...:mrgreen:
ja mrzim te okrugle i meni se stalno zavrću
ja sam starog kova, pletem na dvije
te okrugle samo kad moram...tipa kragna

nema tu pomoci moja fibi:evil:
ja imam 2 para okruglih kuci koje imaju normalan silikon, nije dug i ne uvrce se...
ali ove sad shto sam kupila imaju kratke iglice i dugachak silikon u pm i to ne da se uvrce:evil:
slikacu vam i izmericu koliko je dug silikon...al bar mi ne zapinje na prelazu kao kod nekih shto imam:confuse:

dakle...silikom mi je dugachak brat bratu 90-95cm:evil:
pa vi vidite sa chime se ja borim a shtrikam kapu ebenu:evil:
fibi, hocesh na pp objasnjenje za izrez?
sramota me ovako javno da ti objashnjavnam, smejace mi se ljudi:lol:

evo i da vidite, ko lokna se fino uvija :lol:

Poslednja izmena:
Tayyice, šta ti nije jasno za postavu, konkretno mi kaži
Tazice, izvini, brlja mi slova ovo čudo

ovako...postavu krojiš kao i materijal, samo za 1 cm širu zbog šavova...znači, npr leđa materijala iskrojiš po kroju, onda materijal prisloniš na postavu i iskrojiš sa tim 1cm širim sa svake strane....i postavu sastaviš isto kao materijal....na kraju ufircaš sa unutrašnje strane po šavovima, ...bitno je da je ivica postave jednaka ivici materijala, ako nije, lagano nabereš, ali baš lagano...kad proštepaš to su gotovo neprimjetni šavovi....onda izvrneš, staviš jaknu na vješalicu da se sve dobro izvuče i složi, i onda porubiš onim sitnim nevidljivim bodom

E a kako da uradim spoj na rukavim?
Znam da se to nešto izvrne, pa nekako da bi to bilo to... A ja nemam pojma to da uglavim...
Samo dakle ta faza još..
Ja bih radije sve sastavila, komplet i kroz rupu na sredini rukava izvukla, a onda spolja prošila to...

čekaj, koji spoj na rukavima?

postavu sastaviš i sašiješ kao jaknu
sastavljanje sa jaknom počinješ od sredine vrata
bitno je da se šavovi postave i jakne poklapaju

pa, sastavljaš sa naopačke strane i postavu i jaknu da bi bilo naopravo kad izvrneš
onda taj rukav od postave fino ćušneš unutra u rukav od jakne
istegneš na vješalici
i porubiš onim nevidljivim bodom..za pošetak prvo ufircaj to...podvrneš rukav od jakne, pa na to malo savijena postava...

znaši, rukavi i rub od prednjica i leđa se ručno finaliziraju

ajd dalje :D šta ti nije jasno ili iz ovoga moga izlaganja šta nije jasno
riješićemo ja i ti to

.
Ja bih radije sve sastavila, komplet i kroz rupu na sredini rukava izvukla, a onda spolja prošila to...

to ne rade ni najprofesionalniji šnajderi...materijal je čudo, nikad ne znaš gdje če da povuče
postava se FIRCA sa jaknom, da bi ispala da se ne gužva i steže gdje ne treba
satavljaš potpuno dva različita materijala

....divan je Ceki, i boja i te pletenice..:)

Hvala Affro, boja s ne vidi dobro, obična crna vunica, i brzo napredujem.
Međutim, pošto je danas nedelja, onda ne pletem, pa nastavak u ponedeljak...

Nego ja i dalje :ceka: da esterka postavi slike svog šala i kape, a majche je trebalo da pokaže kako je ispao bolero od pentagona...

i dok tako čekam :whistling: evo jedan praktičan video snimak, kako spojiti (nastaviti) niti kad se dodaje novo klupče vunice:

Hvala Affro, boja s ne vidi dobro, obična crna vunica, i brzo napredujem.
Međutim, pošto je danas nedelja, onda ne pletem, pa nastavak u ponedeljak...

Nego ja i dalje :ceka: da esterka postavi slike svog šala i kape, a majche je trebalo da pokaže kako je ispao bolero od pentagona...

i dok tako čekam :whistling: evo jedan praktičan video snimak, kako spojiti (nastaviti) niti kad se dodaje novo klupče vunice:

....eto a ja vidim lepu bordo boju...jel do tvog aparata ili do mog kompa....kad budes imala vremena i ako te ne bude mrzelo
postavi onaj link za nametanje vunice na igle..ali onaj najjednostavniji, kao za retarde...valjda i ja jednog dana uzmem igle
u ruke:rumenko:

čekaj, koji spoj na rukavima?

postavu sastaviš i sašiješ kao jaknu
sastavljanje sa jaknom počinješ od sredine vrata
bitno je da se šavovi postave i jakne poklapaju

pa, sastavljaš sa naopačke strane i postavu i jaknu da bi bilo naopravo kad izvrneš
onda taj rukav od postave fino ćušneš unutra u rukav od jakne
istegneš na vješalici
i porubiš onim nevidljivim bodom..za pošetak prvo ufircaj to...podvrneš rukav od jakne, pa na to malo savijena postava...

znaši, rukavi i rub od prednjica i leđa se ručno finaliziraju

ajd dalje :D šta ti nije jasno ili iz ovoga moga izlaganja šta nije jasno
riješićemo ja i ti to

Dakle ručno... ma ja bih to sve mašinski nekako, lakše je :whistling:

to ne rade ni najprofesionalniji šnajderi...materijal je čudo, nikad ne znaš gdje če da povuče
postava se FIRCA sa jaknom, da bi ispala da se ne gužva i steže gdje ne treba
satavljaš potpuno dva različita materijala

A mi smo tako u školi učili, da na mašini sve spojimo a ja nikad nisam pohvatala kako uradi te rukave dole kod šake... :think::think::think:

pa, Tazice, ako baš hoćeš, može i mašinski, to oko rukava...samo okreni naopačke, od materijala po pe esu treba da ti je rub dva prsta, a od postave jedan, a šav normalan, ako si me shvatila....

a prednjice takođe možeš da proštepaš na isti fazon kao rukave i još deset cm sa svake strane...pa izvrći onda

moj ti savjet da radiš ručno, bolje pada i bolje se složi

učila sam i ja školu za to...onaj bagat kurs...a i radila, tj. šila jedno vrijeme, baš dosta

Poslednja izmena:

Back