Moje kreacije

@cecilija64
Nego drage moje i dragi moji, ko još ov vas volim sam da kreira i šije garderobu za sebe i još po nekog, a da mu to nije profesija?

Umem vrlo solidno da sijem, ali jos uvek nisam sve probala.
Da, sila sam za neke bliske osobe.
Nije mi to profesija.

Kako se počeli sami da šijete, da li ste samouki ili ste išli na neki kurs?

Davno. Mislim da ima jedno 15-20 g, otprilike.
Sama sam naucila.

Da li šijete iz ljubavi ili iz potrebe, bilo materijalne bilo da vam je građa zahtevna?

Kad stignem siti (u zadnje vreme sve redje, nazalost), to radim prvenstveno zato sto volim. Sa uzivanjem nosim sasiveno. Konkretno ulaganje (koje nije lako ni jednostavno), ali i vrlo konkretni i opipljivi rezultati.

Kačite i fotke svojim kreacija, pa da se malo hvalimo svojim umećem!

Nikad nisam fotkala garderobu koju sam sasila, ali zasto da ne :D ? Potrudicu se da napravim neku fotografiju sasivenog.

Ova tirkizna majica i satenska suknja (šila sam i top od istog materijala) su mojih ruku delo.

Lepo sasiveno i lepo ti stoji :).

Svaka cast Cecilija. To je bas lep hobi i koristan, mozes sebi da isheklas super stvarcice, plus unikatne :super:

Ja ne znam da heklam, probala sam davno kao klinka kad me je baba ucila i tada sam i znala, ali sad ne verujem da bi znala ista da napravim.
Zato mi je pletenje islo lako od ruke, ali nisam odavno uzela igle i vunicu u ruke. Jeste smirujuce, verujem isto kao i helkanje ili vez.

devojke, imam pitanje: gde kupiti lutke? mislim na manekene, lutke za sivenje. koliko sam cula, jako su skupe. nasla sam jednu domacu firmu [art stil se zove], prodaju lutke ali nigde ne pisu cene. znate li otprilike koliko bi mi neko uzeo za jednu lutku? [ne celu, vec samo do bokova, bez ruku i nogu, oblozenu tkaninom i na stubu]

devojke, imam pitanje: gde kupiti lutke? mislim na manekene, lutke za sivenje. koliko sam cula, jako su skupe. nasla sam jednu domacu firmu [art stil se zove], prodaju lutke ali nigde ne pisu cene. znate li otprilike koliko bi mi neko uzeo za jednu lutku? [ne celu, vec samo do bokova, bez ruku i nogu, oblozenu tkaninom i na stubu]

Ovi iz Art&Stil-a uvoze samo maneken lutke iz Italije, koje su dobre za opremanje radnji i izloga, ali nisu baš za krojenje.
I mene bi zanimali gde ima prava krojačka lutka da se kupi. Po mogućnosti one sa žičanom konstrukcijom, koje mogu da se podesavaju prema određenim merama.

Drage moje,

stvarno ste prave "trovačice". Sigurno nisam 10-tak godina sela za mašinu. Imam da objavim da sam otvorila sezonu i juče zašila trake na nove zavese. U radnji su mi tražili 200 din po metru za traku i 200 din za porub.

Dakle, evo mene tu. I kad sam već tu da pitam nešto

1. gde nabavljate konce?
2. da li možda imate neke ideje za kostime za maskembal deci za novu godinu?

Ja imam običnu, amatersku Bagat šivaću mašinu, ali je vrlo stara i želim da kupim novu mašinu. e, sad, zamislila sam da ta nova bude ravnoštepajuća, bez opcije za endlanje, jer nisam zadovoljna kako to endlanje na amaterskim mašinama izgleda. Videla sam da ima endlarica sa 3, 4 i 5 konaca i da je razlika u ceni baš prilična i verujem da to nije bez razloga, pa ako neko zna da mi objasni po čemu se rad tih mašina razlikuje?:think:

Ovi iz Art&Stil-a uvoze samo maneken lutke iz Italije, koje su dobre za opremanje radnji i izloga, ali nisu baš za krojenje.
I mene bi zanimali gde ima prava krojačka lutka da se kupi. Po mogućnosti one sa žičanom konstrukcijom, koje mogu da se podesavaju prema određenim merama.

drugari, i mene interesuje gde mogu da kupim ove kutke. moja mama je stari dobri krojač i odavno već tražimo da kupimo jednu. baš mi reče danas da postoje te za podešavanje veličina. ajd da mi javite ako neko sazna gde mogu da kupim bilo kakvu (po vašem mišljenju dobru) lutku (meni su mnogo romantične one drvene presvučene platnom)
poslala sam malopre mail ovima iz Art&Stil-a da mi pošalju cenovnik ženskih lutaka. nadam se da će imati u elektronskoj formi pa kačim na forum ako pošalju

1. gde nabavljate konce?

Probaj da nabavis Amanove konce od preprodavaca na sarenoj pijaci, buvljaku i sl. Moze se na to naleteti a to su zapravo zaostale kolicine iz raznih kradja u velikim bivsim drzavnim tekstilnim fabrikama. Ti konci se mogu naruciti i preko kataloga direktno od proizvodjaca, ali se onda mora kupiti minimalno pet u jednoj boji pa je to ipak pre varijanta za profi krojace. Mada, ako nameravas duze da sijes, uopste ti ne bi bilo skupo da na taj nacin nabavis bar one boje koje najcesce koristis.
Inace, ti konci su toliko jaki da je meni pre trebalo mesec dana da shvatim da ne mogu da ih pokidam i da moram da dohvatim makaze cak i kad me mrzi i kazhiprst desne ruke bio mi je pun ranica od pokusaja da ih pokidam.

interesuje me gde se prodaju masine koje imaju i sto u svom sastavu...ne znam da li sam jasna :)

Današnje mašine za kućnu upotrebu su ti uglavnom tzv. kofer mašine, pa ih postavljaš na običan sto. To što ti tražiš predpostavljam jeste kabinet za mašinu, kao što je nekad imao Bagat. Ne bih znala gde to sada ima osim možda kod onog mog majstora za mašine u Zemunu Zmaj jovina ulica.

Zašto niko ne svraća na ovu temu?z:cry:
Možda je trebalo da bude na pdf hobi? Moderator?

Al' dok mod ne reši da li je treba prebaciti, da vas pitam: zar moda mora uvek da bude kupovna?
Meni je uvek bilo draže da neki komad odeće ili nakit i slično da napravim sama, pošto tako imam uvek nešto unikatno.
Na primer, sada su u modi džemperi i ona zelena koja vuče na boji petrol, pa sada sebi pletem jedan po svojoj zamisli.
Evo i slika istog, mada je još u fazi izrade:

Ja se bavim rucnim radovima. Obozavam ih. Naučila sam da heklam sa 12 godina, i eto od tad uspesno heklam 5 godina.
Batalila sam miljee, heklam korisne stvari, a pravicu i izlozbu radova radjenih od kesa(heklanje)

Back