Moje kreacije

mama pochela ona bolero :klap: :strika:
onaj krem iz petouglova shto se sastavlja shto je ceci stavljala, krem boje:klap: :klap: :klap:
kupila neku meliranu vunicu, krem sa belim i zelenkastim, ali skoro da se ne primeti, a uzela sam bash nju jer znam da ce mustra odlichno da se vidi
od takve smo plele onu sivu haljinu i ja kapu i grejache i pletenice su se extra videle, taman ima dovoljno debljinie i chvrstine da se mustra blago izdigne iznad obichnog rada, a nije debela ovako
jao jedva chekam da bude gotov

a ja nikako da stignem da kupim neku vunicu, vuchem iglice sa sobom svaki dan na posao:lol:

A ja dobila od komšinice vunicu da ispleten jedan džemperak na poklon, zato što joj uvek pomažem oko šivenja i dr. ručnih radova.
Vodila me u St. George da sama izaberem i uzela sam četri različite boje od istog prediva, pa ću da pletem od toga konačno sebi nešto.
Nijanse su krem, nežna kajsija, tamnija kajsija i boja rđe...

A model sam zamilila nešto slično ovomsa poslednje slike:

http://www.scribd.com/full/40535105?access_key=key-qgoa65fni3h9utazfk4

Treba mi jedna pomoc, mozda nije za ovu temu al ajde sad.. xD ne zamerite... Danas sam dobila masinu za sivenje marke Privileg, model 314... Ja umem da sijem ali odavno to nisam radila, otkada sam zavrsila srednju tekstilnu od tada nisam nista dohvatila... E sada zanima me kako pravilno da namotam konac na ovu masinu, jer sam ja ucila na staroj singerici i na njoj znam, ali na oboj mi je tesko.... Znam da stavim spulnu na mesto gde treba ali plasim se da ce mi igla puci kada krene namotavanje... potpuno sam se zbunila.... :D pomagajte ako znate...

Poslednja izmena:
treba mi pomoć
imam vunicu za kapu i šal
za kapu nemam okrugle igle i treba da počnem na obične, debele..debela je i vunica (dupla)..e, sad, problem je što dugo nisam plela..i sad..sa koliko očica da počnem? glava mi je malo poveća, zato i pletem...počinjem sa 1,1..onaj klasični rebrasti bod, prva kriva...ali koliko? nemam ni blagu predstavu..2o? 3o? 4o?...mjerila sam obim glave ..od tjemena do čela, preko ušiju...'bem ti 2 moja pedlja :mrgreen:
Ceco?

Treba mi jedna pomoc, mozda nije za ovu temu al ajde sad.. xD ne zamerite... Danas sam dobila masinu za sivenje marke Privileg, model 314... Ja umem da sijem ali odavno to nisam radila, otkada sam zavrsila srednju tekstilnu od tada nisam nista dohvatila... E sada zanima me kako pravilno da namotam konac na ovu masinu, jer sam ja ucila na staroj singerici i na njoj znam, ali na oboj mi je tesko.... Znam da stavim spulnu na mesto gde treba ali plasim se da ce mi igla puci kada krene namotavanje... potpuno sam se zbunila.... :D pomagajte ako znate...

Pokušaj da nađeš na netu, desi se da ima u elekronskom obliku...

treba mi pomoć
imam vunicu za kapu i šal
za kapu nemam okrugle igle i treba da počnem na obične, debele..debela je i vunica (dupla)..e, sad, problem je što dugo nisam plela..i sad..sa koliko očica da počnem? glava mi je malo poveća, zato i pletem...počinjem sa 1,1..onaj klasični rebrasti bod, prva kriva...ali koliko? nemam ni blagu predstavu..2o? 3o? 4o?...mjerila sam obim glave ..od tjemena do čela, preko ušiju...'bem ti 2 moja pedlja :mrgreen:
Ceco?

Esterka,

evo jedna sveščica o pletenju kapa za početnike, sve je podrobno objašnjeno i ilustrovano slikama:

Pogledajte prilog 209389

http://www.***********/file/20Wu1VnW/Mtzen_stricken_2011.html

Vidi da li će ti pomoći iako je na nemačkom, ako ne - piši mi na pp.

Ceco, draga, samo sa koliko očica orijentaciono da počnem, da ne bi parala 4-5 puta, nego eto samo jednom (eventualno 2)..računaj da mi je glava veća od normalne
inače, znam , ustvari, znala sam da pletem kape
i sve ostalo...nekad
i hvala za link

Ceco, draga, samo sa koliko očica orijentaciono da počnem, da ne bi parala 4-5 puta, nego eto samo jednom (eventualno 2)..računaj da mi je glava veća od normalne
inače, znam , ustvari, znala sam da pletem kape
i sve ostalo...nekad
i hvala za link

koja debljina iglica esterka?
ja sam moje kape plela sa 3-4, srednja neka debljina vunice..ovu poslednju sam pochela sa 70, a poshto radim francusku kapu dodavala sam svaku 3 posle one ranfle...
a imam kape i sa 90 shto sam pochinjala jer je tanka vunica

ao,jel' moguće
ja danas u jednom butiku u Starom gradu, onako elitnijem, brojim očice na kapi i ne mogu da vjerujem...58..to znači puta 2...a msm, kapica je 3o eura
i tako ti ja brojim to što mogu, drugarica gleda jakne, koje su btw po 9oo e...., jes' da su kožne i sa krznom,..i beći se ona na jednu stranu, ja na drugu izbečena brojem očica...a na treću izbečena prodavačica na nas dvije, pa sve glavom od jedne do druge
ele, počinjem sa iglama 3-4 ranflu, duplu..i nastavljam sa 6...vunica je dupla tanka
i svečano počinjem noćas

a ti brojish samo petlje na pochetku
onda su moje kape 45-50 petlji pa puta 2:)
ja sam se proshle zime zaprepastila kad sam videla koliko koshtaju te francuske kape u Accesorize-u :eek: a nit su neshto lepe uradjene, obichne onako sa po kojom pletenicom...od 20 do 30e :eek:
i ja ti onda navalim na mamu da mi pokaze kako se :strika: malo vezbala i pochela da shtancam kape samo tako, al mnogo lepshe od tih :aha:

Ćao cure,

evo esterka ja okasnila, a vidim ti je majche je super sve objasnila.
Znači sve ti zavisi od debljine vunice i igala, što je tanja vunica ide više omči, i obrnuto ako je deblja vunica ide manji broj omči.

Nego kad kažete franzuska kap, je l' mislite na beretke ili :think:
A je l' vi počinjete kapu od otvora da pletete? Mislim hoću da kažem da može i od vrha,
onda ti treba svega 4-8 omči za početak, a plete se na 4+1 iglu sve ukrug i dodaju se omče u rednovnom razmaku,
i tako širiš kapu prema dolje, a kad stigneš do željene širine uradiš ranfla bod i završiš petlje.

Al sam ga objasnila svaka mi čast :lol: ovo uputstvo ni sam ne bi razumela.

objasnila si super, Ceco
ali, ja jedva iskopah i ove igle, a ne 5 :mrgreen:

p.s. još nisam počela, riješila sam nožas da ne lijegam dok ne počnem, pa a...

ma, kapiram ja sve...al' sam se stvarno šoknula kad sam prebrojala očice...sve sam nešto mislila da se sa manje počinje
msm, treba za kapu više očica, nego za prednjicu, npr

Poslednja izmena:
ja ču vas dvije sad udavit' ovdje
nisam odavno plela, razumite me :heart:

počela sam sinoć, ali počela
i vunica mi je prilično debela (spojila sam dvije normalne debljine)
i vunica je pirgava, tako da se bod ne primjećuje
a ja mislila da poslije ranfle pletem velike pletenice
dal' će se vidjeti, ili da pletem ravno?
i koliko u dužinu sad da pletem?
slobodno mi objašnjavajte, sve ču da razumijem

a moram da opletem za ovih 5 dana, kako mi glava zna
i šal, al' to sam ostavila, njega mi je lako
a i za njega se mislim mustru, ovo ispade, reko', debelo :) pa ću na neke rupice

je l pirgava znachi da ima one male dlachice:think:
onda mi shteta da pletesh pletenice, nece se lepo videti..
hocesh obichnu kapu?
pleti ravno, mozda da radish kockice, 2 klot, 2 frket, pa kad vratish na lice onda kontra..ja sad tako radim jer mi je melirana vunica i malo je deblja pa reko da ne gnjavim pletenice...
kolika ti je ranfla, 2-3 prsta?
ako cesh obichnu kapu, stavi shaku na pochetak kose i izmeri shta znam, meni treba josh mozda 5 prstiju duzine da pletem pre nego shto pochnem da suzavam:think:

ja kad kazem francuska kapa mislim beretka ona kao shto malo napadne :)

i pletem od ranfle na gore, gde bre da se muchim sa 5 iglica i sa dodavanjem...ja navikla na ove okrugle, sa onim ne znam kud cu od duzine, samo udaram sve okolo:lol:

e, sad...takvu što si ti opisala Majče sam ja naručila, al' nisam dobila, nego običnu tanku, meliniranu...crvenu a pirgavu..pa sam morala da dodajem bordo, isto tanku, da brže ispletem
a ranflu ću 3 prsta moja...to je 4 tvoja (to mi bolje stoji, kad je šira)...i onda ću na deblje igle pa sa rupicama...pa će to biti nešto između beretke i kape
a staviću i pompon...bitno da mi grije čelo i uši, a kosurdača mi grije glavu

a takav ču i šal, sa rupicama, ali baš onako veliki i široki

do sad sam oplela pola ranfle

ako cesh neshto da bude izmedju, onda posle ranfle mislim da morash dodavati mashne da bi dobila shirinu koja ce da napadne:think:
i ne morash suzavati uopshte nego samo teraj da bude malo duze, pa akd budesh spojila svakako cesh staviti gombicu i nece se videti shto je malo grublje:)

Ma nije to ništa teško...može i dete od tri godine :lol:

Samo stisneš na onaj link što sam postavila, i kad se otvori stranica, stisneš na onaj plavi pravougaonik u kome piše "download".
sa čekaš nekih 25 sekundi da ti učita fajl i pojavi se tekst "download file now"
Pogledajte prilog 209681
stisneš i snimiš na svoj kompjuter.

Back