Moje kreacije

dsc05365resize.jpg

:zaljubljena:

od ovog sam planirala haljinicu sa dugim rukavima, ali dok sam izashla iz radnje vec sam smilila nehsto drugo :lol:
bice haljinica, malo iznad kolena, sechena ispod grudi, V izrez jer mi je to najlakshe da "iskrojim" i rukavi koliko moza da se uzvuche iz shirine, znachi neki kratki
i majichica fazon kao ova haljinica gore, sa tom saten trakom:aha:

dsc05371resize.jpg

od svega shto sam kupila, ovaj materijal me je najvishe odushevio :D
od njega planiram neku bluzicu sa dugi shirokim rukavima, onako shljampavu i shiroku, dole na kukovima ce biti stegnuta lastishem pa ce odatle padati kao da ima karnir
gore malo zabica i to je to:)
imam jednu slichnu na kratke rukave, pa cu sa nje da skinem kroj
dsc05372resize.jpg

u pitanju je neki dal muslin il viskoza, nisam sigurna..bio je dzaba-169din metar :eek:

....Bravo Majce...dopadaju mi se haljinice, i dezeni....lepo si to izvela...
....oni bebeci kompletici preslatki, e i boje mi se dopadaju...

....ovo zadnje je bas lepo, jel to neki zorzet? fine su boje, sto god da napravis
bice bas efektno....

Majche svaka čast!!! :klap:

Jesam li ja tebi odavno rekla da imaš talenat za šivenje... jesam :)

razlika između muslina, viskoze i žoržeta:

Muslin - je obično baš tanka pamučna tkanina i koristi se uglavnom za bluzice i letnje haljinice, a pošto je dosta providnjikav za haljine obično ide sa postavom ili dupli sloj.
Viskoza - je slična muslinu, ali nije od pamuka, već od viskoze (mešavina prirodnih i sintetičkih vlakana) kao št ime kaže i može biti tanja i srednje debljine.
Žoržet - je sintetička tkanina u varijantama od tanje do deblje i zavisno od toga se koristi za bluzice, haljine i čak suknje i pantalone, ak je onaj puniji.

hvala :)
svi se chude shto sam ja to uzela, nit volim tu boju, nit im dezen ide uz mene, ali uglavnom se svima svidja :) za izlazak naravno

kazem ja drugarici kad budesh dolazila u ns, ponesi onu tvoju zebra haljinu(bela pa na crne nepravilne share), a ja cu ovog tigra/leoparda da obuchem pa cemo ko safari da budemo :lol:

:D rastem ko kvasac kad me ti pohvalish :zaljubljena:
onda da kazem da uopshte nisam shila kako treba da se shije, nego sam okrenula da mi shirina bude duzina jer su mi tako odgovarale share
na onom plavom je bordura ishla uz fabrichku ivicu shto je meni tatalno besmisleno, a to sam skontala josh u prodavnici pa sam izmerila otrpilike shirinu koja mi treba i to uzela kao duzinu

Ih, koliko puta sam isto tako okrenula materijal "naopačke", jer se lepše uklapalo u moju zamisao..
to samo dokazuje da imaš mašte i oko kako da iskoristiš materijal po svojoj zamilsi :ok:

p.s.: gde je slika majice?

Back