Moje drage komsije (Aquí no hay quien viva)

Bas sam tuzna... :(

ANHQV_final.jpg

serija "aquí no hay quien viva" baš nema sreće na balkanu. televizija hayat iz bosne planira da je ukine.

Ne razumem.....Jel su ljudi toliko glupi,pa nisu gledali ovu ODLICNU seriju,ili sta??Nije mi jasno,stvarno,one glupe meksicke serije na pinku se gledaju,a ova serija ne....Ako je stvarno razlog bila gledanost,onda su ovi ljudi na Balkanu glupi i zatucani,ali zesce!(Cast izuzecima,tj. onima koji su je gledali...:mrgreen:)Ali ne,stvarno....:dash:

Ne razumem.....Jel su ljudi toliko glupi,pa nisu gledali ovu ODLICNU seriju,ili sta??

Meni je neverovatno da ta serija nije bila dovoljno gledana. :dontunderstand: Ja sam već posle prve odgledane epizode, imao utisak da je serija fenomenalna. Mislim da su svi likovi u seriji bili originalni na svoj način, i oni glavni i oni sporedni, i da su glumci uspeli da udahnu životnost svojim likovima.

Možda su na gledanost uticali haotični termini. Čini mi se da je u početku išla u 17 h, pa posle oko 15 ili 15:30 h, i skoro uvek su za 5-10 minuta pomerali termin gore-dole. A vrhunac je bio kada su je prebacili u termin od 1.20 noću, tj. od 1.25, 1.30, 1.35 h, kako kad stignu da puste.

Neke epizode sam propustio, nekad i tri za redom, a u medjuvremenu neki glumci napustili seriju, svašta se izdešavalo...Nije ni čudo kad jedna epizoda traje sat i po. Trebalo je ostati budan do 3 ujutru. Jednom mi se desilo da sam zaspao posle prvih reklama i probudio sam se, onako sedeći, kad je cela epizoda prošla. Predposlednju epizodu nisam gledao, ali sam srećom odgledao poslednju, mada tad nisam ni znao da će biti poslednja...

Meni je neverovatno da ta serija nije bila dovoljno gledana. :dontunderstand: Ja sam već posle prve odgledane epizode, imao utisak da je serija fenomenalna. Mislim da su svi likovi u seriji bili originalni na svoj način, i oni glavni i oni sporedni, i da su glumci uspeli da udahnu životnost svojim likovima.

Možda su na gledanost uticali haotični termini. Čini mi se da je u početku išla u 17 h, pa posle oko 15 ili 15:30 h, i skoro uvek su za 5-10 minuta pomerali termin gore-dole. A vrhunac je bio kada su je prebacili u termin od 1.20 noću, tj. od 1.25, 1.30, 1.35 h, kako kad stignu da puste.

Neke epizode sam propustio, nekad i tri za redom, a u medjuvremenu neki glumci napustili seriju, svašta se izdešavalo...Nije ni čudo kad jedna epizoda traje sat i po. Trebalo je ostati budan do 3 ujutru. Jednom mi se desilo da sam zaspao posle prvih reklama i probudio sam se, onako sedeći, kad je cela epizoda prošla. Predposlednju epizodu nisam gledao, ali sam srećom odgledao poslednju, mada tad nisam ni znao da će biti poslednja...

Oni su koliko znam promenili termin u 1:30 ili kad vec,jer je bila mala gledanost.Tako oni kazu kad im posaljes mail i zalis se na termin.....Ne znam...
:D Ja kad sam gledala u pola 2 ,pola toga nisam ni stigla da procitam(jer oni brzo pricaju,a pogotovo onaj celavi sto radi svuda i prica brzinom svetlosti:)) jer mi se spavalo :D

Ja kad sam gledala u pola 2 ,pola toga nisam ni stigla da procitam(jer oni brzo pricaju,a pogotovo onaj celavi sto radi svuda i prica brzinom svetlosti:)) jer mi se spavalo :D

Da, taj ćelavi...Eto, čak su im i sporedni likovi bili vrhunski...:super: Inače, ni ja ga nisam čitao, tj. u početku sam se trudio, ali nema šanse sve ono da pohvataš...Najbolje su bile face stanara kada on završi. :hahaha:

Meni su skoro svi likovi bili zanimljivi i simpatični i baš sam voleo da ih gledam. Svaki lik je imao nešto svoje...i svaka epizoda je bila zabavna. Šteta što nisu snimili nastavak. Ili kad bi bar neka naša TV otkupila ovu seriju da je reprizira.

Kako sam saznao, serija je počela 2003. i završila se juna 2006, kada je istekao ugovor kuće Miramón, koja je radila seriju, sa tv-mrežom Antena 3. Konkurentska mreža Telecinco je preuzela Miramón i uradila novu seriju "La que se avecina" sa više glumaca iz prethodne serije. Ali, nije to isto, kad nema nekih od najzanimljivijih likova, kao npr. Emilio, Mauri, ili Konća...Glumica Emma Penella, koja je glumila Konću, nažalost je umrla avgusta 2007. u Madridu, iste godine kada je krenula ova nova serija. Ona me je oduševljavala onom legendarnom rečenicom: Váyase Señor Cuesta... ¡Váyase!

Inače, glumica Loles León, koja je glumila Palomu (glumila i u dva Almodovarova filma), tražila je povećanje honorara, kada je serija postala jako gledana,ali se produkcijska kuća nije složila, pa su njen lik izbacili iz serije. Meni je njen lik u početku bio fenomenalan, ali je vremenom postao agresivan i nadao sam se da je neće vratiti u seriju, pošto me je lik Travarke oduševio. :super:

(Ako neko zna kako se tačno prevodi "La que se avecina", bilo bi lepo da napiše. :D )

Back