Moje drage komsije (Aquí no hay quien viva)

Serija nije bila toliko gledana, najvecim delom zbog toga shto je nash narod navikao da gleda raznorazne bljuvotine od kolumbijskih, meksichkih , venecuelanskih gluposti u kojima se pricha vrti oko jadne sirote ali lepe devojke(momka) koja se zaljubljuje u nekog bogatasha(bogatashicu) chija je keva ili sestra (u retkim sluchajevima otac) neko teshko i zlo djubre koje gleda samo pare. Oni se strasno vole , ali tu je keva ili sestra da pokvari sve, i samo smishlja neke prevare(monolozi pred ogledalom na glas su neizbezni). Takodje postoji i neka fina, starija sluzavka koja zna sve tajne porodice i zna da je ljubav izmedju glavnih likova nemoguca (na kraju se ispostavi da su brat i sestra ) i da nju cheka veliko nasledstvo. Ta pricha se vrti u nekih 200+ epizoda. Na pola serije obichno im umre otac koji je jedini bio dobar u porodici i to bash sekund pre nego shto im kaze celu istinu. Tako se pravi novi zaplet da bi zadrzao gledaoce pred tv-om ....Penzosi sigurno i ne znaju o chemu se radi u seriji ali gledaju do kraja da bi imali o chemu da prichaju u redu za penziju ili u prodavnici, i samo chekaju da vide da li ce se ovo dvoje mladih uzeti na kraju( nema veze shto su njih dvoje u incestu i shto ce im deca biti mentalno zaostala, vazno da se :heart:)...:per:

Da, taj ćelavi...Eto, čak su im i sporedni likovi bili vrhunski...:super: Inače, ni ja ga nisam čitao, tj. u početku sam se trudio, ali nema šanse sve ono da pohvataš...Najbolje su bile face stanara kada on završi. :hahaha:

Meni su skoro svi likovi bili zanimljivi i simpatični i baš sam voleo da ih gledam. Svaki lik je imao nešto svoje...i svaka epizoda je bila zabavna. Šteta što nisu snimili nastavak. Ili kad bi bar neka naša TV otkupila ovu seriju da je reprizira.

Kako sam saznao, serija je počela 2003. i završila se juna 2006, kada je istekao ugovor kuće Miramón, koja je radila seriju, sa tv-mrežom Antena 3. Konkurentska mreža Telecinco je preuzela Miramón i uradila novu seriju "La que se avecina" sa više glumaca iz prethodne serije. Ali, nije to isto, kad nema nekih od najzanimljivijih likova, kao npr. Emilio, Mauri, ili Konća...Glumica Emma Penella, koja je glumila Konću, nažalost je umrla avgusta 2007. u Madridu, iste godine kada je krenula ova nova serija. Ona me je oduševljavala onom legendarnom rečenicom: Váyase Señor Cuesta... ¡Váyase!

Inače, glumica Loles León, koja je glumila Palomu (glumila i u dva Almodovarova filma), tražila je povećanje honorara, kada je serija postala jako gledana,ali se produkcijska kuća nije složila, pa su njen lik izbacili iz serije. Meni je njen lik u početku bio fenomenalan, ali je vremenom postao agresivan i nadao sam se da je neće vratiti u seriju, pošto me je lik Travarke oduševio. :super:

(Ako neko zna kako se tačno prevodi "La que se avecina", bilo bi lepo da napiše. :D )

Slazem se,to je mozda cak i jedina serija gde je svaki lik zanimljiv....Procitala sam za Koncu :( :(
Ali na kojoj televiziji da se reprizira?Bilo bi dobro da je na studiju b ,posto ovi sa b92 ne verujem da ce je opet pustati,ako je u pitanju mala gledanost :roll:

Serija nije bila toliko gledana, najvecim delom zbog toga shto je nash narod navikao da gleda raznorazne bljuvotine od kolumbijskih, meksichkih , venecuelanskih gluposti u kojima se pricha vrti oko jadne sirote ali lepe devojke(momka) koja se zaljubljuje u nekog bogatasha(bogatashicu) chija je keva ili sestra (u retkim sluchajevima otac) neko teshko i zlo djubre koje gleda samo pare. Oni se strasno vole , ali tu je keva ili sestra da pokvari sve, i samo smishlja neke prevare(monolozi pred ogledalom na glas su neizbezni). Takodje postoji i neka fina, starija sluzavka koja zna sve tajne porodice i zna da je ljubav izmedju glavnih likova nemoguca (na kraju se ispostavi da su brat i sestra ) i da nju cheka veliko nasledstvo. Ta pricha se vrti u nekih 200+ epizoda. Na pola serije obichno im umre otac koji je jedini bio dobar u porodici i to bash sekund pre nego shto im kaze celu istinu. Tako se pravi novi zaplet da bi zadrzao gledaoce pred tv-om ....Penzosi sigurno i ne znaju o chemu se radi u seriji ali gledaju do kraja da bi imali o chemu da prichaju u redu za penziju ili u prodavnici, i samo chekaju da vide da li ce se ovo dvoje mladih uzeti na kraju( nema veze shto su njih dvoje u incestu i shto ce im deca biti mentalno zaostala, vazno da se :heart:)...:per:

:rotf::rotf:Da,da ,a mlada devojka,koja je patila celog zivota jer je u kolicima,na kraju prohoda,a takodje njena majka koja je bila slepa,progleda,ali saznaje nesto jako vazno u toku necijeg dijaloga,pa krije da je progledala,da bi jos cula sta to dvoje pakosnih ljudi smeraju!:dash:(a naravno,sta 2. smeraju nego da ubiju nekog i smisljaju kako da se osvete):dash:

A vrhunac serije bude kad Rodrigo sazna da je sam sebi majka!!! :cepanje:
(maznula sam neki vic ;))

Inace, i ja sam dosta propustila zbog glupavog termina u pola 2!!! Kad imam obaveze ujutru, ne mogu da gledam! Treba docekati pola 2 pa onda 3!!! Inace, ja kad nesto gledam, ne desava mi se da zaspim tako da bih uvek bila budna do 3... Jao, najbolji mi je termin bio ono na pocetku u 12 i 15...
A Studio B navodno opet Seranove pusta, tako da nema sanse da "uglave" komsije!
Inace, svaki lik je imao nesto svoje originalno, mnogo sam gotivila Travarku, Lusija mi je bila slatka... Svi su imali ispada, gospodje su bile nesnosne, ali kad se Marijano pojavi u gacama, koje mu udju u d..e kao tange... Pa ja sam plakala!!! :zcepanje: Kad su Paloma i Huan bili otrovani od strane rodjene dece i kad su ih smestili sa njim u sobu, a on lezi go, samo neke pelene je imao!! :zcepanje:

ali kad se Marijano pojavi u gacama, koje mu udju u d..e kao tange... Pa ja sam plakala!!! :zcepanje: Kad su Paloma i Huan bili otrovani od strane rodjene dece i kad su ih smestili sa njim u sobu, a on lezi go, samo neke pelene je imao!! :zcepanje:

U jednoj od poslednjih epizoda,čini mi se, bio je u krevetu sa Maurijevom majkom. Mauri ih zatiče ujutru u dnevnoj sobi i podiže čaršav da istera Marijana, a on potpuno go... :hahaha:

Inače, interesantno je da je Eduardo Gómez postao glumac u svojim četrdesetim godinama, kada je pratio prijatelja na snimanje. Produkcijski tim ga je ubedio da kaže nekoliko rečenica pred kamerom i tako ga je primetio Andrés Pajares koji mu je ponudio ulogu. Eduardo je rekao da nije glumac, ali da će glumiti ako mu plate. :mrgreen: I tako je počela njegova glumačka karijera. Lik Marijana iz serije je postao naširoko poznat u Španiji.

Evo nekih njegovih uzrečica:

Tú... ignorante de la vida (You... ignorant of life)

Mariano Delgado, metrosexual y pensador (Mariano Delgado, metrosexual and thinker)

U jednoj od poslednjih epizoda,čini mi se, bio je u krevetu sa Maurijevom majkom. Mauri ih zatiče ujutru u dnevnoj sobi i podiže čaršav da istera Marijana, a on potpuno go... :hahaha:

Inače, interesantno je da je Eduardo Gómez postao glumac u svojim četrdesetim godinama, kada je pratio prijatelja na snimanje. Produkcijski tim ga je ubedio da kaže nekoliko rečenica pred kamerom i tako ga je primetio Andrés Pajares koji mu je ponudio ulogu. Eduardo je rekao da nije glumac, ali da će glumiti ako mu plate. :mrgreen: I tako je počela njegova glumačka karijera. Lik Marijana iz serije je postao naširoko poznat u Španiji.

Evo nekih njegovih uzrečica:

Tú... ignorante de la vida (You... ignorant of life)

Mariano Delgado, metrosexual y pensador (Mariano Delgado, metrosexual and thinker)

Nisam znala to... A kad su on i Emilio bili u onom skupom hotelu, pa kad je ustao iz kreveta mu sevnule minimalne gace! :zcepanje:

Evo još nekih kultnih rečenica iz serije:

Emilio:

- ¡Un poquito de por favor! (A little bit of please!)

- ¡Cipote! (Holy crap!)

- Apaguen los teléfonos móviles y no fumen, para hablar levantan la mano y para insultar también me la levantan :hahaha:
(Please turn off your mobile telephones and do not smoke. To speak, raise your hand and to insult, raise your hand too.)

- ¡Papá, comete el kiwi! (Dad, eat your kiwi!) :super:

Concha:

- Váyase Señor Cuesta... ¡Váyase! (Leave now Mr. Cuesta—Leave now! - paraphasing a famous phrase former Prime Minister José María Aznar said to then Prime Minister Felipe González) :klap::super:

- ¡Chorizo! (You thief!)

Mauri:

- ¡Envidia de pene! (Penis envy! - especially to Rosa) :hahaha:

- Este también es gay (This one is gay too.) :mrgreen:

Juan:

- ¡Qué follón! (What a mess!)

- Soy Juan Cuesta, presidente de esta nuestra comunidad (I'm Juan Cuesta, president of this our community) :)

Vicenta:

- A Marisa le dejó Manolo (Marisa was dumped by Manolo)

Marisa:

- ¡Qué mona va esta chica siempre! (This girl always looks so cute! - referring to Lucía) :)

- ¡Radio Patio, 24 horas! (Radio Patio, 24 hours!) :klap:

- ¡Movida! (Action!)

- ¡Y a éste qué le importa lo que hizo Manolo! (What Manolo did is none of his business!)

- ¡¿Por qué siempre me tienes que meter a Manolo en todas partes?! (Why do you always have to mention Manolo?!)

Paloma:

- ¡Aquí no, Juan, aquí no! (Not here, Juan, not here!)

- ¡Hombre ya! (No way!)

- ¡Y punto en Boca, Y punto en Boca! (and period!)

Baš je super serija :heart:

Nisam znala to... A kad su on i Emilio bili u onom skupom hotelu, pa kad je ustao iz kreveta mu sevnule minimalne gace! :zcepanje:

A kad su čuli koliko treba da plate za jednu noć... Je l su beše uspeli da pobegnu?

Evo još malo o omiljenim glumcima iz serije:

Fernando Tejero, dobio je za ulogu Emilija, dve nagrade za najboljeg televizijskog glumca 2004. i jednu 2005. Na kastingu za "Aquí no hay quien viva" prvo mu je ponuđeno da glumi Paka, momka iz video kluba, ali je kasnije za njega napisana nova glavna uloga, koja mu je dala više mogućnosti da se izrazi i da kasnije postane izuzetno popularan u Španiji.

Malena Alterio, koja je glumila Belen, za učešće u ovoj seriji, dobila je nagradu za najbolju glumicu 2003. i 2004. godine.

Ima jedna scena kada Emilija nešto zeznu stanari, pa im on kaže nešto kao:
"Svi ste vi đubrad!", a onda zagrli Huana i kaže: "Vi niste, gospodine Huan, vi niste!" :)

Ali, Emilio i Belen...svađaju se, svađaju i sledeća scena - njih dvoje u krevetu. :mrgreen:
I tako stalno...

Jao, hvala za ove "izreke" gore!! Kao da ih sada slusam!!! :D

Ma, samo uživajte...

Jao, setio sam se kada se Bea odlučila za veštačku oplodnju, pa je Mauri trebalo da bude donor, pa nije mogao...pa su ga priključili na aparat i udarali mu elektro-šokove...
Kasnije, kad su se nešto prepirali, rekao joj je: "Dao sam ti seme, u mukama!" :hahaha:

Mauri, legenda...

Dobra scena je i ona kada su Marisu odvikavali od pušenja, pa su je vezali za krevet, ali
pošto se mnogo drala, Konća sprema špric i ubrizgava nešto Marisi i ona pada u nesvest.
Visenta je pita:
- Šta si joj to dala?
- Inekciju protiv išijasa!
- Da je ne ubije?
- Neće, juče sam je isprobala na psu, mnogo je lajao!

Na prvom je spratu ljubav u cvatu, a pored njih dve babe u ratu.

Na drugom spratu imamo samohranog tatu, i porodicu, gde se ne zna ko nosi kravatu. Na trećem spratu, Alisija jede samo salatu i traži muškarca koji pliva u zlatu, a ne kao Lucija večitog zamlatu, dok Belen samo želi redovnu platu...

’Moje drage komšije’ je komedija, koja govori o životu grupe komšija i problemima, koje imaju da se slože o svakodnevnim pitanjima.

Izuzetno duhovit scenario u dobro poznatom španskom duhu, prikazuje uobičajene životne probleme na jedan sasvim originalan, a opet realističan i zabavan način.

Zgrada ima tri sprata, a na svakom spratu su po dva stana, u kojima žive na prvi pogled sasvim obični, a zapravo veoma živopisni junaci. U prizemlju je mladi domar Emilio, koji je nasledio posao od svog oca i nema nikakvih drugih ambicija u životu, a tu je i video-klub u kome radi dvadesetpetogodišnji Pako, koji sanja da postane filmski režiser.

Na prvom spratu su dve sestre od preko 65 godina, vesela i brbljiva Visenta i cinična i sarkastična Marisa, kao i mladi i uspešni Fernando i Mauri, koji su u prilično turbulentnoj gej vezi.

Iznad njih je četvoročlana porodica, koja ima puno problema u međuljudskim odnosima, a u stanu pored samohrani otac Armando, koji je u stalnom sukobu sa majkom i sinom.

Konačno, na poslednjem spratu su mladi par Lucija i Roberto, koji su tek počeli da žive zajedno i prolaze kroz težak period odvajanja od roditelja, kao i dve tridesetogodišnje drugarice, zavodnica Alisija i zajedljiva i opsesivna Belen.

Od kada su krenuli sa prikazivanjem ’Moje drage komšije’ su brzo postale najgledanija igrana serija u Španiji.

Aaaaa nedostajuu mi!!!:besna::besna::besna:

Па кад су је пуштали прво у време најжешћих сапуњара, па после у време у које нормални свет спава, а студенти уче. Плус Б92 је постала сра*е телевизија, све неке глупости пуштају од серија, изузев „Индије“. А и да било је превише мушко-мушких сцена, а људи нису сконтали да је то комедија.

Pa, serija je navodno zbog male gledanosti i prebačena u taj termin kada "normalni svet spava, a studenti uče".

A što se tiče Indije, ne gledam je, ali znam da se i sa tom serijom desilo nešto slično. Krenula je u terminu od 21 h, da bi je posle zbog male gledanosti prebacili u termin od 10:30 prepodne, bez repriznog termina. Preko vikenda se emituje omnibus, a za Moje drage komšije nije bilo ni toga.

Pa, serija je navodno zbog male gledanosti i prebačena u taj termin kada "normalni svet spava, a studenti uče".

Zameni prvi i drugi deo rečenice - zbog toga što je prebačena itd... imala je malu gledanost. I to je istina, može B92 sad da priča šta hoće ali toj seriji nije dao šansu. Sećam se da su je veoma brzo nakon početka emitovanja prebacili u taj neki kasni termin kad nije bilo nikakve šanse da je gledam, a repriza je bila da li prepodne ili tako nešto, kad su ljudi ili na poslu ili u školi.

Back