Moja Zemlja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...hmmm...a problem, koji do dan danas nije obelodanjen ( verovatno je "otishao" u X files ), zvani Anabell Lee...? ( mislim da je i tebi smetalo...ko zna chiji je ona klon, kada se "mudro" ccuti o tome ) :eek:

A pa to je drugi fenomen - ona nije bila klon vec stalni korisnik sklon umiljavanju i inflitriranju koriscenjem nekog identiteta. Iskreno, osim toga nije bas nikakvu energiju donosila sa sobom, (isto je mazila ljubila i mahala ko mnogi u poslednje vreme) zato je i prirasla za srce mnogima.

I eto, da, ko zna da li je ona opet ovde, sklona sam da mislim da jeste i sklona sam da mislim da niko ni ne pretpostavlja da je to ona. Mozda je promenila MO, mozda se umnozila.

Da zakljucim: ovde postuje nekoliko stotina/hiljada korisnika pod nekim nikom. Neke poznajete licno, realno je misliti da ne poznajete vecinu ili sve. Tvrditi da vam je bas sada neprijatno da pisete i da ste bas sada okruzeni klonovima je blago receno neistinito i meni bar pomalo glupo zvuci. Pri tome zaboravljate sve napred navedeno - da ovo cita ko god hoce, da kontrolisete samo ono sto sami pisete i sa kim ulazite u diskusiju.

A pa to je drugi fenomen - ona nije bila klon vec stalni korisnik sklon umiljavanju i inflitriranju koriscenjem nekog identiteta. Iskreno, osim toga nije bas nikakvu energiju donosila sa sobom, (isto je mazila ljubila i mahala ko mnogi u poslednje vreme) zato je i prirasla za srce mnogima.

...sa svim izlozhenim se slazhem, osim u jednom, jer nije bilo zvanichne izjave "nadlezhnih"...a to da je i navedela Lee mogla biti nechiji klon...;)

...klonovi od 100-tinjak postova se "uvek vide"...bar ja...i ne smetaju mi mLogo...ali, postoje i drugachji klonovi...sa nekoliko ' iljada postova... i fantastichno funkcionishu na Krsti...a velika veccina misli da su "jedinke"...ne bih sad da pominjem nick-ove, da se ionako teshko i na silu zatvorena Tema Pufff ne bi "reinkarnirala"...:mrgreen:

Ja vas uopste ne shvatam. Kao prvo, postove mogu da citaju neregistrovani, bilo ko. Do skora su i slike mogle da se vide. Cak i oni koji poznaju mnogo forumasa, ne poznaju sve, tako da opet ne bi trebalo da imate problem, svejedno ste pisali pod svim poznatim okolnostima. I odjednom se namnozise klonovi i odjednom je problem ono sto je realno oduvek bilo problem.Koji nikome ruku na srce nije smetao, al eto sad vam smeta.

Zaboravili ste da ovo nije vasa dnevna soba i da nemate kontrolu osim nad onim sto sami pisete. Posebno ako pisete na ceterskim temama. Iz ovoga iskljucujem neke teme sa dip-a recimo, gde je domaca atmosfera bas i gde se svi licno poznaju pa tu moze doci do odredjenih problema do kojih je realno onomad doslo.

šta si htela da kažeš? šta je to realno oduvek bio problem?

..Ali nemam nista protiv ako se klima na forumu promeni bilo usled klona bilo usled lajavog stalnog korisnika.

nema niko ukoliko ga taj isti klon ili lajavi stalni korisnik ne vređa
+
ne bi ni to bio problem da nekima ovde ti isti klonovi ne liče na dojučerašnje drugarice

E Muerte sad dolazimo na sustinu koju ja nisam na isti nacin formulisala - nick sa nekoliko hiljada postova je isto toliko u forumskom okruzenju nepoznat kao i bilo koji novi nick za koji ce se odmah posumnjati da je neciji klon. O tome da li nekog ne smara da se loguje na 7 naloga i onda vodi razne bitke ovde necu ni da razmisljam, besmisleno je.

A o cutanju administracije je vec bilo previse reci. Digni ruke

šta si htela da kažeš? šta je to realno oduvek bio problem?

nema niko ukoliko ga taj isti klon ili lajavi stalni korisnik ne vređa
+
ne bi ni to bio problem da nekima ovde ti isti klonovi ne liče na dojučerašnje drugarice

Realno je problem da ovde svi pisemo svasta, od cega se daju sloziti kockice i te kako. Neko pise otvorenije, neko manje otvoreno ali u principu pisemo bre svasta. Ako je vec tako, i ako ovo moze da cita svako, problem postoji sa ili bez klona, sa ili bez lajavca.
Meni je glupo da kukam i patetisem kako mi jelte nije vise udobno jer eto sad, cudna mi cuda, ovde pisu neki koje ne poznajem sa tricavih nekoliko postova. Kad svejedno odavde licno poznajem (a da sam toga svesna) tri osobe.

Realno je problem da ovde svi pisemo svasta, od cega se daju sloziti kockice i te kako. Neko pise otvorenije, neko manje otvoreno ali u principu pisemo bre svasta. Ako je vec tako, i ako ovo moze da cita svako, problem postoji sa ili bez klona, sa ili bez lajavca.
Meni je glupo da kukam i patetisem kako mi jelte nije vise udobno jer eto sad, cudna mi cuda, ovde pisu neki koje ne poznajem sa tricavih nekoliko postova. Kad svejedno odavde licno poznajem (a da sam toga svesna) tri osobe.

e pa o tome se i radi-što to (lako se da zaključiti iz svega napisanog) nije neko ko nas ne poznaje
..mislim da sam dala dovoljan doprinos današnjoj antiklonovskoj kampanji:lol:
sutra je novi dan:malav:

e pa o tome se i radi-što to (lako se da zaključiti iz svega napisanog) nije neko ko nas ne poznaje
..mislim da sam dala dovoljan doprinos današnjoj antiklonovskoj kampanji:lol:
sutra je novi dan:malav:

Ajd sad ... kako nas poznaje? Poznaje nas u RL ili nas poznaje ovde, tj. upoznat je sa nasim svetlim likovima i delima tako velikodusno prosutim po virtuelnom prostoru? Posto u ovom drugom slucaju imamo problem shvatanja foruma kao nase dnevne sobe. A u prvom slucaju je problem.

Moj doprinos ce nadam se izaci iz okvira antiklonovske kampanje

Ja vas uopste ne shvatam. Kao prvo, postove mogu da citaju neregistrovani, bilo ko. Do skora su i slike mogle da se vide. Cak i oni koji poznaju mnogo forumasa, ne poznaju sve, tako da opet ne bi trebalo da imate problem, svejedno ste pisali pod svim poznatim okolnostima. I odjednom se namnozise klonovi i odjednom je problem ono sto je realno oduvek bilo problem. Koji nikome ruku na srce nije smetao, al eto sad vam smeta.

Zaboravili ste da ovo nije vasa dnevna soba i da nemate kontrolu osim nad onim sto sami pisete. Posebno ako pisete na ceterskim temama. Iz ovoga iskljucujem neke teme sa dip-a recimo, gde je domaca atmosfera bas i gde se svi licno poznaju pa tu moze doci do odredjenih problema do kojih je realno onomad doslo.

jasno je da je forum javna stvar i da sve što pišemo jeste proizvod naše svesne osluke da to obelodanimo.
Da imam problem sa time što pišem (ako isključim jedan kratak period na samom početku forumašenja kada se sa mog naloga još neko uključivao u pisanja i to na temama i na način na koji ja to ne radim-nauk da se sa zajedničkih računara na poslu uvek treba izlogovati) ne bih nikada postavljala svoje slike pisala o stvarima koje vrlo lako mogu da ukažu na moj potpuni identitet, za početak gde radim i sl.
Čak i ne ulazim u to da kad neko nešto piše to je apsolutna istina-skladan brak, super deca, lova do krova, provodi, putovanja
Ne mogu da verujem (mada je Anabelin slučaj i to pokazao) da neko može da koristi tuđe slike
ono što meni smeta je osećaj koji imam u poslednje vreme da smo svi mi koji dalje pisemo pd istim nikovima stavljeni pod lupu klonova koji znajući neke stari koje nas bole, tište, povređuju, nerviraju, znače, vrede, ne vrede, bitne, nebitne, udaraju upravo po njima (znajući od ranije sve to)

Ajd sad ... kako nas poznaje? Poznaje nas u RL ili nas poznaje ovde, tj. upoznat je sa nasim svetlim likovima i delima tako velikodusno prosutim po virtuelnom prostoru? Posto u ovom drugom slucaju imamo problem shvatanja foruma kao nase dnevne sobe. A u prvom slucaju je problem.

Moj doprinos ce nadam se izaci iz okvira antiklonovske kampanje

tvoj doprinos od samog početka i nije u tom okviru, da se razumemo:lol:
mislim da sam jasno rekla šta je problem, a ako ga ti ne uviđaš jer dotični klon nije uputio ništa na tvoju adresu, to je nešto drugo

jasno je da je forum javna stvar i da sve što pišemo jeste proizvod naše svesne osluke da to obelodanimo.
Da imam problem sa time što pišem (ako isključim jedan kratak period na samom početku forumašenja kada se sa mog naloga još neko uključivao u pisanja i to na temama i na način na koji ja to ne radim-nauk da se sa zajedničkih računara na poslu uvek treba izlogovati) ne bih nikada postavljala svoje slike pisala o stvarima koje vrlo lako mogu da ukažu na moj potpuni identitet, za početak gde radim i sl.
Čak i ne ulazim u to da kad neko nešto piše to je apsolutna istina-skladan brak, super deca, lova do krova, provodi, putovanja
Ne mogu da verujem (mada je Anabelin slučaj i to pokazao) da neko može da koristi tuđe slike
ono što meni smeta je osećaj koji imam u poslednje vreme da smo svi mi koji dalje pisemo pd istim nikovima stavljeni pod lupu klonova koji znajući neke stari koje nas bole, tište, povređuju, nerviraju, znače, vrede, ne vrede, bitne, nebitne, udaraju upravo po njima (znajući od ranije sve to)

A odakle bi to neko mogao da zna? Iz onoga sto smo sami napisali. Na forumu koji je dostupan registrovanim i neregistrovanim korisnicima.
Ovo moje pisanje nemojte molim vas shvatiti kao deo kampanje (bilo koje). Samo postavljam pitanje: sta je sad drugacije nego sto je bilo? Iz dimenzije koja revazilazi pojavu 10 klonova .... Nije moguce da verujete da ste sve to istresli u virtuelnu rupu?

dosadno je ljudima, dosadni su sami sebi...pa im kloniranje na forumu dođe kao terapija od dosade...znaju da će nas uvek kopkati( nekoga više, nekoga manje) ko je čiji klon...a i poznato je da su klonovi bolno "iskreni"...što nas, standardne korisnike, to ponekad baš zna da iznervira:D
ma , kao što Mileva reče, da imam šta da krijem, ne bih ni pisala ovde na forumu...

Mirabel, nisi razumela.
Mileva je mislila na to da sad svako u svakog sumnja da je upravo on kolega klon koji pravi pometnju.

Ali, kakogod. Tebi bi možda malo smetalo da se na DiP-u pojave klonovi, pa mi se čini da bi najlakše mogla da shvatiš o čemu ti ovde pričaju ako zamisliš da neki korisnici teme na Ženama doživljavaju kao ti DiP.

E pa da, uvidjas deo problema, ali ne i ceo problem. A ceo problem prevazilazi klonove i statijaznam. Evo sad nesto razmisljam, cak i da je u[putio nesto na moju adresu, ne verujem da bih se razlicito osecala da mi pred ocima titra poznati avatar. I poznati i nepoznati bi iskoristo nesto sto sam sama napisala. Svojom odlukom. Dakle, moje je i da snosim posledice.

Mirabel, nisi razumela.
Mileva je mislila na to da sad svako u svakog sumnja da je upravo on kolega klon koji pravi pometnju.

Ali, kakogod. Tebi bi možda malo smetalo da se na DiP-u pojave klonovi, pa mi se čini da bi najlakše mogla da shvatiš o čemu ti ovde pričaju ako zamisliš da neki korisnici teme na Ženama doživljavaju kao ti DiP.

Ma nije moguce da sad tek svako u svakog sumnja?

Evo sad nesto razmisljam, cak i da je u[putio nesto na moju adresu, ne verujem da bih se razlicito osecala da mi pred ocima titra poznati avatar. I poznati i nepoznati bi iskoristo nesto sto sam sama napisala. Svojom odlukom. Dakle, moje je i da snosim posledice.

hoćeš da kažeš da te podjednako dotiče da li ti je nešto sasuo neko tebi dobro poznat ili 'novajlija'?
pri tom, novajlija nije novajlija nego neko ko te poznaje ali je hteo da ti to saspe pod maskom klona
nemoj mirabel..

..ja sam klasichni tupson..
..kad pishem, pishem shta mislim, kad chitam verujem 100%,
kad vidim novog korisnika ne tretiram ga drugachije od
starog kojeg nisam primetila do sada,
kad me prozovu reagujem (osim ako proziva dzordzi, tu pomoci nema)
a kad mi neko zalichi na nekog - pomislim da je imao dobar razlog da se re-inventuje..
..a ako bi neko pod maskom imao potrebu da mi saspe neshto u lice,
ja bih se zapitala ima li zashto, a ako nema - zakljuchila da je tenkre..

hoćeš da kažeš da te podjednako dotiče da li ti je nešto sasuo neko tebi dobro poznat ili 'novajlija'?
pri tom, novajlija nije novajlija nego neko ko te poznaje ali je hteo da ti to saspe pod maskom klona
nemoj mirabel..

E sad mi je vec dosta jalove diskusije. Da se ne ostrvljuejs toliko na fenomen samog klona, razumela bi o cemu pricam. Ili ne bi, svejedno. Moguce je i da drugacije dozivljavamo forum. Ali jos jednom da pokusam da objasnim iako sam svesna da si me vec do sada dobro shvatila: ja ne poznajem Poverljivu osim sto vidjam nik po forumu. Poverljiva se zove sad drugacije i kaze mi nesto na osnovu onoga sto sam ja na forumu napisala. U cemu je rezlika? Nije valjda da sam mislila da mi je Poverljiva koju ne poznajem nit imam ikakvu ideju o njoj drugarica jer je ovde srecem?

Btw. tvoj nick je upotrebljen samo kao primer

Ako neko ima 20-30-50 000 postova (meni je to fascinantno) znači da taj neko provodi ovde dosta vremena, čita, piše, dugo je tu..dakle imas naviku da dolazis ovde svakodnevno.Ako prstane da se registruje i piše, ne znači da ne čita, čak šta više čita sigurno više nego pre.
Ona imas grupu onih koi imaju isti takav staž u brojkama, i za koje je očigledno da se podržavaju po temama i druže, vole šta god i kako god, i to je sasvim ok. Što da ne, dugo se znaju - čitaju, neka se vole normalna stvar. AKo jedan odluči da šrestane da piše, vrlo brzo će i ostali da mu se priklone.
Imaš i one kojima ovaj forum i njihov status na njemu zaista, ali zaista znači mnogo.Neki od njih nestanu čisto da pokažu da forum bez njih nije forum, i da je bez njih dosadni i ne vredi i da su svi oni koji su ostali u stvari ludi..naravno čitaju i dalje da vide koliko zaista nedostaju.
Ako kojim slučajem, njihov nestanak nije teško pao mučenicima koji su ostali onda će se klonirati jer kako sada da se tek tako vrate kao da ništa nije bilo, i kako da ne kazu šta imaju i kako da se "osvete" onima koji su ostali i nastavili da pišu i posle njih...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back