Moja Zemlja

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nisam zhena, sorry...:zstidljivko:...ako te interesuje samo sirup da bi smanjila kashalj detetu, onda kupi sirup od Islandskog lishaja...ne shalim se...ponavljam, sirup od Islandskog lishaja...niti 1 sirup ne pomazhe protiv kashlja kao on, kako deci tako i odraslima, full prirodan i nema sheccera u sebi...

..ako su joj pluca puna shlajma nema svrhe da smiruje kashalj - naprotiv, bice samo josh gore..
..treba joj neshto shto shlajm razredjuje (mukolitik) i opushta grch bronhija da bi se lakshe iskashljalo sve to (bronhospazmolitik)..
..npr prospan sirup.. takodje full prirodan.. :)

..ali ni moj ni tvoj post nisu odgovori na njeno pitanje..
..nikad nisam koristila flavamed pa nemam pojma shta da kazem..

..ako su joj pluca puna shlajma nema svrhe da smiruje kashalj - naprotiv, bice samo josh gore..
..treba joj neshto shto shlajm razredjuje (mukolitik) i opushta grch bronhija da bi se lakshe iskashljalo sve to (bronhospazmolitik)..

E ovo cudo je mukolitik.
Sta kaze tvoje iskustvo koliko se to sme davati deci ?

I dal da je prebacim na prospan sad ?

...rekli su mi da ima sheccera u sebi...

..mozesh ali i ne morash..
..nije ona mala, mozesh josh koji dan opushteno..
..obrati samo paznju na povishenu T i da li je malaksala od tih punih pluca,
dok je to OK nema frke..

Ona je kul....da kucnem u drvo drzi se i sve je super sem tog periodicnog kaslja. Hvala.

...izvinjavam se shto nisam zhena i shto sam iskreno, na svom primeru u praxi kao i na primeru svog deteta, preporuchio navedeno...

Ne vidim cemu patetika :zroll:
A ni na pitanje mi nisi odgovorio?
Preporucio si mi sirup koji umiruje kasalj, a meni treba ZA ISKASLJAVANJE.
I jos se nasao uvredjen sto ne postujem tvoje misljenje.
Mogla bi sad ja da se uvredim sto mi lecis dete pogresnim lekom.

Ona je kul....da kucnem u drvo drzi se i sve je super sem tog periodicnog kaslja. Hvala.

Ne vidim cemu patetika :zroll:
A ni na pitanje mi nisi odgovorio?
Preporucio si mi sirup koji umiruje kasalj, a meni treba ZA ISKASLJAVANJE.
I jos se nasao uvredjen sto ne postujem tvoje misljenje.
Mogla bi sad ja da se uvredim sto mi lecis dete pogresnim lekom.

...ispravih se u svom sledeccem postu...http://forum.krstarica.com/showthread.php/385945-Moja-Zemlja?p=16462381&viewfull=1#post16462381...

...nema patetike kod mene...to sama znash...

Evo sta kaze cika Gugl za Isl.lisaj.

"Islandski lišaj sadrži sluzi koje oblažu sluznicu i time smanjuju iritacije, i nagon na kašalj. Koristi se kod neproduktivnog kašlja, znači ako nema sekreta za umirenje kašlja. Pokazuje i antibiotkso dejstvo. Bezbedan je za upotrebu kod dece i ima dugu tradiciju primene."

..sad sam pogledala - nema shecera, samo sorbitol..

..mirka - na prospanu pishe najmanje sedam dana kod blazih sluchajeva, tj josh dan-dva posle prestanka simptoma,
a inache se pije koliko god dugo treba..mozda ako je taj flavamed ogranichen vremenski posle njega ipak predjesh na prospan..

Skinucu ja nju sa Flavameda jer joj ne radi posao i preci cu na prospan.
Sa njim imam iskustva-
Imam jos nekoliko pitanja al cu na pp da ne peglam ovde.

...@mirka http://www.jgl.hr/proizvodi.php?kateg=1&sub=32&subsub=10

...@meda...ovo mi je rekla osoba koja doktor nauka hemije...kazhe...svi lekovi koji u sebi sadrzhe sheccer, ili neku varujantu istog, nemaju veze sa full natural...ako me je hemichar slagala, onda i ja Vas...

Ok, nego mi i dalje nije jasno zašto je važno da sirup nema šećer i da bude full natural, jel' to onaj trip zdravog života po svaku cenu ili ima neki normalan razlog? Tipa, šećer će da uradi nešto što ne treba, ili će ti potencijalni not natural dodaci da urade nešto što ne treba?

Sirup detinjstva mog je onaj Mikodin, onako roze, pa sladak...ih! Cupkala sam od sreće kad je trebalo da ga pijem :lol: Dobro sad, nije da mi ništa ne fali, ali sam prilično sigurna da nije od sirupa :mrgreen:

E, gle te mu qurca, Islandski lisaj! :roll:
Sreca da na nasim prostorima ne postoji ni jedna biljka koja se tradicionalno koristi za iskasljavanje, pa moramo jos i lisajeve da jedemo i to sa Islanda! :roll:

To im reci bre! :lol:
Rotkva + žuti šećer, da prenoći :) Jao pa ja sam 100x imala upalu pluća, valjda znam šta je najdelotvornije a najmanje gadno :lol:

Fluimucil sumeci...resava problem takodje ;)

Samo da vam se javim zeMske..upravo sam zavrsila pakovanje,poslala muza na spavanje,napicila teenage dete jer mi skace po zivcima celo vece...
svekrvu i njena debilna pitanja tipa "kol`ko leba sutra da kupim" neam nameru ni da pominjem :roll:
ako bog da (citaj ako se u Mupu smiluju pa nam zavrse pasos) sutra u ovo vreme cemo biti na zimovanju :zskace:

aj laka vam noc :zpozdrav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back