Moja prva torta

Malo i ja da pokazem moje rane radove:)
kuca.jpg

S3700059.JPG

S3700316.JPG

Aleksa-763.jpg

S3700191.JPG

Vrlo amaterske...:rumenko:

jesu amaterski... u odnosu na ono što viđamo po ovom Forumu.
Ali su daleko od toga da zbog njih treba crveneti.
Poznajem mnoge žene koje bi bile srećne da znaju da odrade nešto slično.
Nego... setih se još nečega, ali mislim da nemam sliku (ako imam i ako nađem, postaviću ;))
Dok smo imali Igraonicu, moji bratanci su tamo slavili rođendan po dva puta - za prijatelje i familiju i za svoje društvo.
Prve godine je kod Tome to bilo dva dana za redom.
Za prvi, kad su dolazili prijatelji, bilo je sve dogovoreno, dok je za klince ostavljeno sve meni da smislim i pripremim.
Nije bilo mnoigo vremena, i baš sam bila u haosu.
Ali... kako da ne napravim detetu tortu?
I umesto da uzmem "plazmu", ispečem koru i oblikujem je.
Sve završim "u trku" sa idejom da to bude - avion.
Najsmešnije je bilo kad je neko pitao: "Tomo, koja ti je torta" i krenulo nagađanje: kornjača, žbun... zaboravila sam šta sve. Na avion niko nije ni pomislio :zcepanje::zcepanje::zcepanje
Sve vam je jasno.

Mama Ivana vidi se da si uspela da napravis divne torte po radosnim osmesima dece kojima su i bile namenjene a to je najvaznije. Njima je njihova torta uvek najlepsa jer je za njih radjena sa majcinskom ljubavlju.

Naravno, zbog dece to i radim. Više volim ja da im napravim i da ih gledam dok se dive tortama. Ali u vreme dok su rađene te torte nisam bila na forumu krstarice:D.
Ovde zaista može svašta da se vidi i nauči. Toliko dobrih torti i ideja da ja sad razbijam glavu šta ću sledeće nedelje za rođendan...

Mama Ivana,torte sjaje ljubavlju i to je najvažnije.Kad se sjetim svoje prve torte okrugla prelivena sa čokoladom i natrackana sa šlagom i to iz spreja di se na toplom počeo samo topit i klizit sa torte.Ti si premija.I samo glavu gore:od svega je važno samo osmjeh i zadovoljstvo djeteta

Pozdrav za sugradjanku...i lepo se druzi sa nama . Naravno svaka torta uradjena s ljubavlju i za drage ljude vredi vise nego kupljena... ali bez duse....Nasi dragi kojima ih pravimo to i tek kako osecaju....:heart::heart::heart:

Naravno, zbog dece to i radim. Više volim ja da im napravim i da ih gledam dok se dive tortama. Ali u vreme dok su rađene te torte nisam bila na forumu krstarice:D.
Ovde zaista može svašta da se vidi i nauči. Toliko dobrih torti i ideja da ja sad razbijam glavu šta ću sledeće nedelje za rođendan...
Hajde da budem dosadna i još jednom (po ko zna koji put) vam ispričam priču oko tih dečijih torti.
Tašta mog brata, znači Aleksina i Tomina baka imala je koleginicu koja je izuzetno vešta u ukrašavanju. Vini Pu sa Aleksinog prvog rođendana, meni je ostao neprevaziđen.
Za treći rođendan, baka je, po Aleksinoj želji, naručila zmaja. Torta je bila savršeno ukrašena.
Za isti rođendan, mezimče je kod mene "naručilo" Miki Mausa. Tu ja napravim neviđenu glupost i, ne razmišljejući, krenem da ona tamni deo premazujem eurokremom, što bi bilo OK da je prethodno nisam premazala - šlagom. Pa sad probajte da zamislite kakve su to egzibicije bile! :roll::zcepanje:
Da se razumemo, i da sam ukrasila tortu najbolje što umem - ne bi bila ni prineti tim zmajevima.
U svakom slučaju, kad je na red stiglo duvanje svećica, i slikanje, stavljamo ispred njega onog reprezentativnog zmaja, ali kako mi pomeramo tortu ka njemu, tako on ide oko stola i približava se Miki Mausu! :heart:
I samo je ponavljao: Hoću mog Miki Mausa :zaljubljena:
Kad smo isekli torte, jedva sam ga smirila da ne počne da plače.
tad sam shvatila da deci nije bitno savršenstvo (odrasli se tome dive), već ispunjenje njihovih želja i zamisli... još ako u tome učestvuju... savršeno! :super:

ja se stvarno ni malo ne bih zalila na tortu na koju je potroseno dve tegle eurokrema,miki izgleda super asti ga nagrdi bez potrebe.

Torta je nestala u rekordnom roku! :zcepanje:
Ma nisam ga nagrdila... samo kažem da je i po mojim kriterijumima mogao biti bolji... a u poređenju sa zmajevima - nije imao šanse.
Osim kod Alekse :heart:.
Što je, naravno, najvažnije.
U stvari, jedino važno.

Mama Ivana lep početak, ili što bi rekli 'profesori' biće od tebe nešto.
Smeh dobar ti je eurokrem, tj Miki, da si ga nagrdila jesi pa od silne kritike i on jadan ukrstio oči.
Vi bar imate slike svojih prvih pokušaja ja o tome mogu samo da pričam, a vremenom ružne stavri se zaboravljaju pa ako treba da ispričam ond su mi torte bile vrhunske ..:zcepanje::rotf:

Нешто је боље и да се не слика, а може само да се препричава међу пријатељима. Кувани фил од жуманаца - ноћна мора многих домаћица и оно - стећи ће се. Мени су се најавили гости и наравно на брзину да направим торту, али као амбициозна новопечена домаћица да не користим ни брашно ни пудинг, не укувам довољно. Нафилујем торту, цурка фил, а ја се све надам да ће се у плакару који ми служи као тераса, на хладном стегнути, био је децембар. Наравно да нисам приметила да сам тацну ставила на неравну подлогу. Ујутро, кад сам хтела да видим како торта изгледа, отворим плакар и - ужас! Фил се стегао, али на вратима плакара, онако како је цурио са горњег на доњи ниво.

Hvala, lepo je biti u vasem društvu...
Torte zapravo i nisu moje prve ali su prve pravljene mojoj deci a retko ih pravim-samo o rođendanima pa do njihovog 20tog valjda cu se izveštiti:zcepanje:
Kad je bio Aleksin prvi rođendan, rekla sam nešto slično.
Daleko od toga da sam dosegla ovde prikazan nivo, ali - oni su zadovoljni. A to jeste najvažnije i jedini pravi smisao svega toga.

Poslednja izmena:
Kad je bio Aleksin prvi rođendan, rekla sam nešto slično.
Daleko od toga da sam dosegla ovde prikazan nivo, ali - oni su zadovoljni. A to jeste najvažnije i jedini pravi smisao svega toga.

Sigurna sam da je zadovoljstvo obostrano :super:, samo tako može da funkcioniše i ima smisla.

Poslednja izmena od moderatora:
Moja prva torta bila u sred juna a napolju +40C a mamino zlato hoce u Kosutnjaku da slavi rodjendan. Dobro, razmisljam ja , mora da bude bez jaja i osvezavajuca pa ajd Grcki sladoled, koji nikad ranije nisam pravila.
Pogledam jednostavan recept - kuvano mleko sa zelatinom i ovde keks tamo lesnici u sredinu cisto belo i to je to! Bravo mama!
A nigde u receptu onih hiljadu koraka koje moras da pratis dosledno. Ko za Potine Macarons, nista posebno ali sve mora korak po korak.
Naravno da se nista nije lepo umutilo al ja sam to sastavila i cusnula u zamrzivac.
Poredjala gore kupovne ukrase - milion njih!
U neko doba otisao MM da donese tortu i dok je dovezao i ono malo sto je stajalo se otopilo i rassljompilo!!!!!!!! Uzas! Nema sta da se sece.
Deca pitaju: Jel sad cela torta nasa.
Ja kazem jeste, radite sa njom sta hocete!
Kako su je slatko mljackali i dan danas traze da im pravim ponovo.
Ebiga al sad uspe i njima se vise ne svidja.

Srecom mi je zvono za tortu onda imalo visoke ivice :)))))))))

Back