Imam 16 godina i verovatno ce neko pomisliti da nisam kompetentna da savetujem ljude kada su u pitanju ovakvi problemi...medjutim..znam kako je meni...dok sam citala ovu pricu u potpunosti sam prepoznala moju mamu..zavrsila je fakultet ali vezala se za coveka koji je zavrsio samo 3 razreda srednje skole...verovali ili ne ovo dvoje ljudi moji mama i tata zaabvljali su se 10 godina pre nego sto su odlucili da se vencaju...moj deda, mamin tata prvi put pred mojom mamom zaplakao je kada mu je saopstila da se udaje za tatu... godine su prolazile...dosla sam prvo ja pa onda i moj brat ali stanje u kuci postajalo je sve gore i gore...svadje su bile ucestalije i ucestalije... ja ne pamtim vremena kada su se moji roditelji slagali...tata je radio kao metalostrugar, brodar, cuvar...nista mu nije islo..i na kraju je zapoceo karijeru frizera... godinama vec mama nas izdrzava...sve sto nam je ikad pruzio bio je po koji dzeparac...necu da gresim dusu...ja volim svog oca...otac mi je bez obzira kakav bio...ali znam kako je mojoj mami...samo shvatam da je ona kriva jer nije shvatila na vreme da treba to da okonca... celog svog zivota se trudila da izgladi situaciju...nadala se da ce se promeniti..i tako su prolazile godine...za par dana trebalo bi da im bude dvadeset godina braka...pre 2 nedelje tata je konacno otisao...i opet ne kriveci sebe za to sto odlazi vec mamu... mama je sad na ivici zivaca...ali nadam se da ce se to popraviti...iako ga volim jedva sam cekala taj dan da nas napusti...mislim da ce nam sada biti lakse ali za mamu je to veliki sok na neki nacin...mozda je i zelela da se to desi ali cekala je i nije smela da uradi nista jer je smatrala da cemo je ja i brat kriviti..a ipak je to velika promena...sad je tisina u kuci...samo ponekad mama mi se izjada kako joj je tesko...ali ja znam da ce joj za par meseci biti mnogo lakse...Sad sta je, tu je..Idemo dalje...Iako me sve to boli ja sam jaka i spremna da pomognem mami u svemu...Drago mi je sto sam naisla na ovu pricu.Ne dajte da vam se zivot unisti zbog male greske u proceni ljudi.Zelite li tu osobu trpeti i bez obzira na sve vuci je dalje kroz zivot...? Kako ste se udali tako se mozete i razvesti...Zivot je pred vama...majka me je ovako naucila...Ja necu ponoviti njene greske...
..za svaku sponzorusu cete naci opravdanje da je to njegov izbor sto mu zena ne radi..pa gde je tu pogresan izbor..nigde ne videh da je ijedna zena trut u vasim ocima nego za njen nerad uvek postoji izgovor