Moja prica

Jedno je nešto podrazumevati, a sasvim drugo nešto ne očekivati, udarac kojem se ne nadaš. A licemerno je i poklanjati, pa ucenjivati time, eno i o tome imamo temu.

Nije me sramota da priznam da bi se i meni vezalo u stomaku da dobijem takav ultimatum, a kao ozbiljna sam, odgovorna, zarađujem, privređujem....tj. nemam model ponašanja 15-godišnjaka poodavno.

Да је она срећна и задовољна - не верујем да би се родитељи мешали на било који начин. Али бити одговоран - значи бити одговоран и према себи!!! :rtfm: А не допуштати да те неко гази, малтретира, да цркаваш због некога ко то нимало не завређује, да си због тога несрећан и незадовољан...а да ништа не предузимаш.

Стан није поклоњен, она је живела у њему док су је родитељи помагали, родитељи су одлучили да не желе више да је помажу на тај начин и то је њихово легитимно право!

Но, нико не каже да они морају да се селе... Најједноставније решење је да он почне да ради, зар не? Само је то услов... Зашто би само једна страна доприносила материјално у неком браку (она и њеми родитељи)? Њени родитељи само траже да и његова страна допринесе нешто! :rtfm:...Ако он то не жели - и они ће се повући...а њих двоје нека живе како су изабрали, нико им ништа не може.....

Прочитај још једном ово што си написала, па још једном, па још једном.....:(:(:(

Хмм...па добро. Можда је то најбезболније решење. Предложи му да се он лепо врати кдо маме, па једно време живите тако, као момак и девојка, ти своје финансије - он своје....дај и себи и њему времена да се пресаберете....

Slozila bih se sa ovim... Usput, ovo je ucena s njgove strane... On veruje da ti je toliko bitan da ces ili zakrviti s roditeljima zbog njega, ili raditi dva posla i placati i stan i troskove. Da nadje posao mu nije palo na pamet. :neutral:
Prihvati oberucke njegov predlog, zivi u svom stanu kao sto si zivela i pre njega, uzivaj u slobodnom vremenu kojeg sada nemas, razmisli... Ovaj njegov predlog je dar sa neba.

Poslednja izmena:
Zasto bi ti bilo najteze.. niko tu nije u pravu. Ali kapiram, poslednje sto ti treba je da se sad 'zvanicno' ustanovi krivac. No, pusti to sve nek tece.. kreni iznova, sama ako mozes. Usput, nije ni tako lose razvesti se posle 6 meseci.. cool je. ;)

У сваком случају - боље после неколико месеци него после неколико година....

Ja da sa muzem zivim na razlicitim adresama necu. nisam se zato udavala da ko devojka zivim. Ili ce da radi i sa mnom u podstanare ako do toga dodje, ili da odmah prihvati posao. Ili nek ide kod mame i nek spakuje se sam i potpise sporazumni rayvod.
Ljubav postoji ali je ubija borba za golu egzistenciju. Ja nemam snage vise. Ni da se satirem od posla, ni da lose i malo spavam, idem sama u nabavke koje sama placam, tolerisem mu da mi maznjava auto, ni da budem blaga prema njemu. Ubio je sve moje pragove tolerancije...
Tek sad videh ovaj post. Dobro je, iscupaces se ti. Vreme je da ti postavljas uslove. ;)

Ja da sa muzem zivim na razlicitim adresama necu. nisam se zato udavala da ko devojka zivim. Ili ce da radi i sa mnom u podstanare ako do toga dodje, ili da odmah prihvati posao. Ili nek ide kod mame i nek spakuje se sam i potpise sporazumni rayvod.
Ljubav postoji ali je ubija borba za golu egzistenciju. Ja nemam snage vise. Ni da se satirem od posla, ni da lose i malo spavam, idem sama u nabavke koje sama placam, tolerisem mu da mi maznjava auto, ni da budem blaga prema njemu. Ubio je sve moje pragove tolerancije...

Meni se čini da si odluku već donela ali ti fali malo hrabrosti daa je realizuješ...možda te i ponos sprečava. Čak mislim da si svesna da je ljubav ovde jednosmerna. Eto, taj podstanarski život neka bude test ljubavi. Zbog blagostanja bi on mogao da trenutno i popusti ali da te navuče u još veći bedak.

A najteze od svega mi je da drugima priznam da su bili u pravu

Nekako sam pretpostavila da je tako.
Borila si se i izborila za tu vezu protiv nabližih i njihovih komentara, teško je sada čuti "jesam li ti rekao/la".
Ali veća greška bi bila da zbog toga nastavljaš nešto svesno na svoju štetu.

Nego i sa tim komentarima kao i sa onim prethodnim, ne obaziri se. Kad je tvoja pogrešna procena i greška bila, neka tvoje bude i njeno ispravljanje.

Tim iseljavanjem iz stana nju roditelji savetuju na fin nacin da se razvodi...nema kinte da prezivi mesec, a da kao negde placa privatno stan...ili stvarno, ako se volite volite se negde drugde!!!!
I jos nesto....taj muzic je stvarno show od coveka - kinte nema ali ipak doprinosi u kucu, doduse sicom iz KLADIONICE!!!!!! Zamisli ti to da on niti ima kintu, a i tu sto ima nije njegova i 'ladno ide u prokletu kladionicu!!!! :eek:

Naravno Hellen!!!
I ne znam zasto ljudi smatraju da je agresivno samo ono ponasanje koje je vidljivo fizicki (modrice, pijanstvo...). Postoji i pasivno-agresivno ponasanje i to nije nista manje opasno. Ovde je problematicno njegovo necinjenje.

O Harmony.. pa necemo valjda da predemo o tome da li je isto.. neradnik, narkoman, alkos i nasilnik. Malo realnosti pliz :) Zaista, svrstati pod istu kapu 'nasilje' nista ne znaci.. iz nekih situacija se spasava ziva glava... opet neke pustis ljude da rese sami. O tom' govorim.

pa to reci muzu

Ja bi mu tutnula papire za razvod pod nos istog momenta kad bi rekao da ce ici svojoj mami ako ja ne mogu da mu zaradim za iznajmljivanje dvosobnog stana,pa nek ide opet kod mame, kao i posle prvog braka. :zper:

Roditelji znaju da vrlo lako moze da dodje do trudnoce i da se onda sve visestruko komplikuje -zato i nema vremena da polako otvara oci. Osam meseci je bilo dovoljno da on pokaze dobru volju i da se potrudi, koliko jos cekati?
Родитељи треба да је пусте да живи свој живот.
Је л' рађа дете себи или њима?
Колико видим, ако умеју да јој зацепе стан, онда ће умети да јој кажу и ''немамо за унуче'' (ако га буду имали)- значи, тај проблем је решен.

И опет кажем, избацивањем из стана, неће ништа постићи, само ће јој отежати ситуацију.

Родитељи треба да је пусте да живи свој живот.
Је л' рађа дете себи или њима?
Колико видим, ако умеју да јој зацепе стан, онда ће умети да јој кажу и ''немамо за унуче'' (ако га буду имали)- значи, тај проблем је решен.

И опет кажем, избацивањем из стана, неће ништа постићи, само ће јој отежати ситуацију.

Зар нису ове две реченице у колизији? :think:

Како да је ''пусте да живи свој живот'', а при томе имају обавезу да материјално помажу и зета и њу и евентуалне унучиће? :confused:

Tek sad videh ovaj post. Dobro je, iscupaces se ti. Vreme je da ti postavljas uslove. ;)
Наравно да ће се ишчупати.:) Сви је прогласише неспособном да реши проблем. А није! Само јој треба мало времена да јој се посложи све у глави.

Original postavio nekadruga
:bye: Све најбоље!:)

Зар нису ове две реченице у колизији? :think:

Како да је ''пусте да живи свој живот'', а при томе имају обавезу да материјално помажу и зета и њу и евентуалне унучиће? :confused:
Нису у колизији, напротив.

Ако узмемо у обзир чињеницу да јој дају стан (Ванда рече, фигуративно, плаћају јој га)
А њих двоје немају па немају новца и дође дете...
Уз претходни поступак ''не дамо вам стан, снађите се'', лако иде и сутра ако дође дете, ''нећемо да вам помогнемо (материјално) око детета, снађите се.
Њени родитељи су одабрали тај начин.

Који, гледајући површно, представља гест немешања у брак.
Али, сама чињеница да јој ускраћују стан и сазнање да ће остати без новца, поспешују све њихове проблеме.

Анализирајмо опет од почетка проблем- њени су од старта били против јер није њихов ниво, он је тад зарађивао.
Па је зет сад упао у финансијску булу- па је то њима таман добро дошло да погурају целу ствар у смеру који њима годи.

Веруј ми Хелен, моји родитељи за такво понашање и мешање у мој живот, добијали би од мене, у будуће, само разгледнице.

Време је најбољи судија. А прошло је само 8 месеци. Ало?? Шта је 8 месеци??

Мислим, или сам ја претолерантна или сте ви сви овде неки мега рационални ликови који све потезе вуку претходно израчунавајући резултат постављене једначине.:roll:
Ма да...:confused:

Nisam znala da ce ovo izazvati ovoliku paznju, jedva sam iscitala. Hvala Vam svima na komentaru.
Moji roditelji su najmanji problem. Moj muz me otkako sam mu rekla tera da se suprotstavim roditeljima da nas ne isteraju iz stana jer je i on svestan da ako budemo placali kiriju zivecemo mnogo bednije. Ne umem da isplivam. Sto neko rece , sama pala, sama se ubila, to sam yapamtila iz ovolikih odgovora.
Ne mogu na silu da budem u stanu koji je njihovo vlasnistvo. Ako budemo iznajmljivali stan , on kaze da nam bar treba dvosoban jer gde ce on dok ja drzim casove. Tada ne moze u kladionicu a ovako moze. I da ako ja to ne mogu da placam, a moji ne popuste on se vraca kod mame jer su "takve okolnosti"

Izgleda da niste procitali sta je Nekadruga napisala.
Mislim da je suludo i dalje raspravljati o roditeljima,pa cak i da su "krivi" sto ne zele parazita u svom stanu,ne vidim kako je to neko propao zato sto mora da zivi kao podstanar.

Нису у колизији, напротив.

Ако узмемо у обзир чињеницу да јој дају стан (Ванда рече, фигуративно, плаћају јој га)
А њих двоје немају па немају новца и дође дете...
Уз претходни поступак ''не дамо вам стан, снађите се'', лако иде и сутра ако дође дете, ''нећемо да вам помогнемо (материјално) око детета, снађите се.
Њени родитељи су одабрали тај начин.

Који, гледајући површно, представља гест немешања у брак.
Али, сама чињеница да јој ускраћују стан и сазнање да ће остати без новца, поспешују све њихове проблеме.

Анализирајмо опет од почетка проблем- њени су од старта били против јер није њихов ниво, он је тад зарађивао.
Па је зет сад упао у финансијску булу- па је то њима таман добро дошло да погурају целу ствар у смеру који њима годи.

Веруј ми Хелен, моји родитељи за такво понашање и мешање у мој живот, добијали би од мене, у будуће, само разгледнице.

Време је најбољи судија. А прошло је само 8 месеци. Ало?? Шта је 8 месеци??

Мислим, или сам ја претолерантна или сте ви сви овде неки мега рационални ликови који све потезе вуку претходно израчунавајући резултат постављене једначине.:roll:
Ма да...:confused:

Једноставно - различито читамо уводни пост, вероватно свако од нас при томе полази од неког свог искуства или сазнања из непосредне околине, од неког свог става према односима у породици...

Ја крећем од тога да родитељи нису обавезни да обезбеде одраслој деци стан, посао и да их материјално помажу (мада то моји родитељи раде, и ја ћу то радити вероватно :)). И полазим од тога да ако си спреман да од родитеља зависиш материјално (стмбено, како год) онда мораш бити спреман и на то да они могу да располажу тим материјалним средствима како они сматрају да треба!
Ако желиш да будеш свој човек и поптуно независтан - онда буди свој човек и потпуно независтан и материјално!

Back