MOJ OTAC

Ne znam hoce li da izmisle skoro lek za rak, dal ce mi se dati da konacno namontiram ogledalo iznad svog kreveta ili hoce li homosekusalizam malo da mine, ali sigurna sam u jedno:
Devojka svoje obrasce ljubavi i muskarca oblikuje druzeci se sa ocem. U svom ocu vidi prethodnika zeljenog muskarca. Svi dosad su bili moj cale u ogledalu u nekom pogledu ili u svakom pogledu

ma moji mu nisu ni do koljena...:)

Moj otac je alkoholicar, kockar i ne znam sta jos

Radio je u svajcarskoj 20 godina, pa je ozledio ruku na poslu
I zato je od osiguranja primao 2000 eura mesecno...
Sve je poklanjao, pozajmljivao, a meni jedva da je nesto dao
Sam placam net, odecu imam sto dobijam na poklone, i radim neke sitne poslice
A on mi jos prebacuje sto sam na netu...cesto
Moja majka je luda za njim obozava ga, i uvek ga stavlja ispred mene...
Evo trenutno moj otac isteruje brata is kuce :dash: pijan
Kada sam bio bolestan niko od njih nije hteo da me vodi u bolnicu

I RECITE MI, KAKO DA BUDEM NORMALAN PORED OVIH TRAUMA??

ooooooooo, Bože
Je l ovo istina?
Usput, zar nisi veliki da odeš sam ljekaru...? U takvoj situaciji, stvar u svoje ruke

Ma da li je moguće, ovoliko ružnih iskustava... ubedačim se kad krenem da čitam - zar niko ništa lepo da napiše?....
Evo moj otac je bio "pravi" otac.:ok:O nama je brinuo više nego majka.Bio je pošten,radan i cenjen. Bio je strog ali sam ga volela najviše na svetu. Na žalost bolest ga je savladala pre 18 godina i otela mi ga.:sad2:

Hm, moj matori je intelektualac, profesor, ali je i shmeker, nije da nije.

Samo, ne mozesh sve da imash, pa tako ni on nema... ne idu mu neshto odnosi sa ljudima, shto naravno ukljuchuje i mene.

+ ono stara shkola, daleko bilo da mushko pokaze osecanja c c c to je za devojchice... :roll: ... i onda je uvek hladan onako, jedini momenat kada imam utisak da mu znachim dovoljno da povisi ton je kada mi objashnjava kako sam idiot/kreten koji ce zavrshiti u grobu/zatvoru/bolnici...

Bice mi zao kada umre shto nismo imali odnos neki normalan, shto razmenimo par rechi dnevno, onih formalnih... j b g.

ooooooooo, Bože
Je l ovo istina?
Usput, zar nisi veliki da odeš sam ljekaru...? U takvoj situaciji, stvar u svoje ruke

Naravno da je istina...
Nije meni tesko da odem sam lekaru, ali tesko mi je kad vidim
da 20-godisnjaci dolaze sa roditeljom a ja sam...
Ako mislis da ja njih krivim sto ne idu sa mnom kod lekara zbog sitnica grdno se varas
Imao sam velikih problema, kad sam isao na ultrazvukove, primao inekcije, vadio krv..
Sve sam...

Pa ti sad vidi :(

Samo, ne mozesh sve da imash, pa tako ni on nema... ne idu mu neshto odnosi sa ljudima, shto naravno ukljuchuje i mene.

+ ono stara shkola, daleko bilo da mushko pokaze osecanja c c c to je za devojchice... :roll: ... i onda je uvek hladan onako, jedini momenat kada imam utisak da mu znachim dovoljno da povisi ton je kada mi objashnjava kako sam idiot/kreten koji ce zavrshiti u grobu/zatvoru/bolnici...

Bice mi zao kada umre shto nismo imali odnos neki normalan, shto razmenimo par rechi dnevno, onih formalnih... j b g.
Takav je i moj...Mada je u poslednje vreme...Bolji...Al...:neutral:

Da li si se trudio popraviti taj odnos?
A da mu predložiš neke zajedničke trenutke, šta znam: pecanje, fudbal, izlete...da razgovaraš s njim par dana negdje nasamo, lagano, bez pritiska...

On je ipak samo čovjek, krut, zatvoren, malo hladan...
ali bar imaš šansu...dok je živ...
:)

Naravno da je istina...
Ako mislis da ja njih krivim sto ne idu sa mnom kod lekara zbog sitnica grdno se varas
Imao sam velikih problema, kad sam isao na ultrazvukove, primao inekcije, vadio krv..
Sve sam...

ih bre,ja sam imala tbc,vukla se po svim mogucim analizama,isla sama svuda,na bronhoskopiju,ultrazvukove,vadjenje krvi itd.mojima nisam dozvoljavala da idu samnom jer me bilo sramota,nisam dete.imala sam tada 19 godina.

ih bre,ja sam imala tbc,vukla se po svim mogucim analizama,isla sama svuda,na bronhoskopiju,ultrazvukove,vadjenje krvi itd.mojima nisam dozvoljavala da idu samnom jer me bilo sramota,nisam dete.imala sam tada 19 godina.

Tebi,iskreno,svaka cast. :heart:

Ali nismo svi isti.Sudeci po nicku ja bi rekla da on sada ima samo 16 god.
Priznaces da u tom periodu podrska roditelja mnogo znaci.

Tebi,iskreno,svaka cast. :heart:

Ali nismo svi isti.Sudeci po nicku ja bi rekla da on sada ima samo 16 god.
Priznaces da u tom periodu podrska roditelja mnogo znaci.

Imam 16, ali hoću da kažem da im je uvek neko drugo preči nego ja...
Pošla je jednom kad je doktorka rekla da je dovedem..
Ali morao sam da je molim i molim i molim...
Ceo put do doktora se drala na mene....

Moj otac je alkoholicar, kockar i ne znam sta jos

Radio je u svajcarskoj 20 godina, pa je ozledio ruku na poslu
I zato je od osiguranja primao 2000 eura mesecno...
Sve je poklanjao, pozajmljivao, a meni jedva da je nesto dao
Sam placam net, odecu imam sto dobijam na poklone, i radim neke sitne poslice
A on mi jos prebacuje sto sam na netu...cesto
Moja majka je luda za njim obozava ga, i uvek ga stavlja ispred mene...
Evo trenutno moj otac isteruje brata is kuce :dash: pijan
Kada sam bio bolestan niko od njih nije hteo da me vodi u bolnicu

I RECITE MI, KAKO DA BUDEM NORMALAN PORED OVIH TRAUMA??

Naravno da je istina...
Sve sam...

:sad2: Tuzna je tvoja prica zivota. Posledice tvoje mladosti ce te pratiti celog zivota, hteo to ti ili ne. Naravno da je nama, koji nemamo takva traumaticna iskustva, lako davati savete ili kritikovati; verovatno je jako tesko ziveti sa tim opterecenjem. Moj prvi savet koji ti mogu dati, bio bi da se obratis nekom dobrom psihologu (ovo je dobronamerno misljeno) koji ima profesionalni pristup problematici:neutral: Posto licno poznajem strucnjaka na tom polju BG-ina koji je ovde (gde ja zivim) jedan od najcenjenijih na tom polju, raspitacu se da li moze preporuciti nekog svog kolegu. Ja sam od sredine avgusta u BG-u i mozda ti mogu pomoci (mozes mi se javiti na PP-u).
Mlad si decko i buducnost lezi pred tobom. Samo napred, nije zivot tako ruzan i neprivlacan kakav nam ponekad izgleda.
:bye:

Zivelo troje dece uz majku kojoj je pivo bilo prece od svega, koja su svaku noc tucena i gladna zaspivala, koja nisu imala nikog drugog osim nje. Svega su ta deca vec mali bili svesni, i pogleda na ulici, krsta koji su nosili, patnje koju su patili... nisu pala ta deca vec su sada veliki, srecni zbog svoje snage kojom su se izborili protiv losih stvari. Nisu postali lopovi, narkomani, problematicni... postali su ljudi veliki sa puno ljubavi koju su crpeli jedno od drugog. Upamti to, ne samo ti nego svi.... zivot je tu zbog tebe pa kakav god bio u nekim momentima na tebi je da ga izdrzis i sacekas dan kada ce se sve zvati juce.

nisam gledala nick,citala sam postove pa sam skapirala da ima 20 godina.izvinjavam se,mada ni sa 16 me nisu vodili jer eto ja nisam htela.stvarno mi je zao,ali svi mi imamo neku muku od malena,a sad pogotovu.retki su oni kojima je sve na tanjiru i sve im je lepo,ali mi koji znamo za lose,sazremo pre.samo cekam da se neko,ko je uvek bio pod nekom brigom,javi i kaze kako mu je konacno sve ok.

Zivelo troje dece uz majku kojoj je pivo bilo prece od svega, koja su svaku noc tucena i gladna zaspivala, koja nisu imala nikog drugog osim nje. Svega su ta deca vec mali bili svesni, i pogleda na ulici, krsta koji su nosili, patnje koju su patili... nisu pala ta deca vec su sada veliki, srecni zbog svoje snage kojom su se izborili protiv losih stvari. Nisu postali lopovi, narkomani, problematicni... postali su ljudi veliki sa puno ljubavi koju su crpeli jedno od drugog. Upamti to, ne samo ti nego svi.... zivot je tu zbog tebe pa kakav god bio u nekim momentima na tebi je da ga izdrzis i sacekas dan kada ce se sve zvati juce.

:( ebem ti život. budi jak, bagzi...svako zlo ima svoje dobro, veruj.:)

Ma zivot mi je vec upropascen....
Ako se ikada ozenim necu imasti gde da dovedem zenu
A necu imati para za drugi dom...

Ne bih da zvucim pateticno,ali stvarno me rastuzi puno toga sto procitah ovde :(
Kada sve to sagledam,uzasno sam srecna sto sam imala lepo i mirno detinjstvo.
Moja porodica je pripadala tzv "srednjem stalezu",nije imala u izobilju,ali ni od cega nije oskudevala.
Moj otac je skolski primer oca zenskog deteta :)
Uvek i za sve je bio uz mene i sestru,ispunjavao svake nase zelje i hirove.
One tipicno zenske probleme,uglavnom je prepustao mami,ali nam uvek nekako
iz prikrajka naglasavao,da je on ipak tu ako zatreba :)
U gradu u kom sam zivela,vazio je za postenog coveka,velikog gospodina,sirokog srca.
Pomagao je svima i u svakom smislu,bio omiljen u drustvu,vrlo vedrog duha.
Danas,kao ispunjen covek,sa odraslom decom i unucima,ipak ne uziva kako bi trebalo,i kako je zasluzio.
Nazalost,kao i vecina ljudi,(u nasoj zemlji)u svojih 50ak godina,ostao je bez posla,pa je bio primoran da menja profesiju.
Ali sve je to zivot...neka su samo on i mama zivi i zdravi :)

Back