Moj tata je poginuo kad sam imala 13 godina.
Bio je vruc, ljetnji dan i nishta se nije trebalo desiti.. To shto se desilo, bilo je igrom slucaja.
Ne prodje dan, a da se ne zapitam jesam li mogla pomoci.
Ipak, proshlo je 6 godina i emocije se nekako stishaju, nedostaje mi, ali sam se pomirila sa tim da ga nema.
Uglavnom, bio je advokat, ugledan u gradu. Malo nagle naravi ,ali je tu naglost koristio u svom poslu i bio je veoma uspjeshan.
Voljela sam ga mnogo. Poshto sam puno mladja od sestre, bila sam njegova mala princeza, kojoj se ugadjalo.
Svirao je gitaru... ta gitara sada skuplja prashinu u mojoj sobi,ali... koliko je samo divnih pjesama odsvirao na njoj... Kako nam je znalo biti lijepo u kuci.
Imala sam bezbroj igrachaka, nikad mi nishta nije nedostajalo. Tata mi je kupio prvi mobilni. Bila sam glavna faca.
Onda se sestra udala, u ljeto '03., a tata je poginuo u ljeto '04.
Odjednom je nestalo to moje bezbrizno djetinstvo [da, ja sam bila dijete sa 13, ne djevojka kao shto su sad djevojke sa 13], i mama i ja smo ostale zbunjene jer smo upale u skroz drugachiji zivot nego onaj na koji smo navikle.
Ali mama... nema rijechi da opishem ljubav prema njoj. Najjacha i najhrabrija zena na svijetu.
Tata mi nedostaje. Upisala sam pravo, da budem kao on. Nikad necu biti kao on, on je htio znati sve o svemu, trudio se da bude najbolji. Ja nisam. Idem linijom manjeg otpora, jer smatram da nikad ne mozes predvidjeti shta ti se moze dogoditi, a onda je sasvim svejedno da li si najbolji ili najgori. Na sudbinu se ne moze uticati.
Nedostaje mi svaki dan. Na rodjendane, na maturama mi je nedostajao, na sve vazno sto napravim... nedostaje. I chesto se zapitam shta bi sad radio, kako bi izgledao...
Tuzno je.
Evo moja najdraza fotka sa njim.