"Moj greh je stalno predamnom"

gost 270414

Veoma poznat
Poruka
13.578
Rečenica, iz molitve, koju vernici često koriste i koja ima svoj značaj kako u duhovnom svetu tako i na zemlji, dovela me je do"otkrivenja", ukazala na prisustvo Boga i Duha Svetoga...

Da li se i vama dešava da se večina, ako ne i sve molitve, pojmovi iz molitvi ostvaruju, ukazuju na vas same, na vaša dela, na situacije koje vas prate? :lol:

(Kasnije ću ispričati moje iskustvo, istinitost koju doživljavam)

Poslednja izmena:
Тај Давидов псалам 50. и јесте најважнија покајничка молотва и може се понављати увек..јер нема човека који није грешан. Али, ако имаш неки конкретан грех који ти узнемирује савест, једини прави лек је исповест и причест. Са вером, проблем је решен.

Тај Давидов псалам 50. и јесте најважнија покајничка молотва и може се понављати увек..јер нема човека који није грешан. Али, ако имаш неки конкретан грех који ти узнемирује савест, једини прави лек је исповест и причест. Са вером, проблем је решен.
Da, ali ovde je pitanje čiji je greh, ako je uopšte greh, odnosno, da li je suština u grehu kao greh, ili mi Bog ukazuje gde sam pogrešio u datoj situaciji, kao i obično, ukazuje mi šta se konkretno dešava i da treba da oberatim pažnju na predstojeće događaje?

Iskreno, značu kad prođe ovaj naredni vikend, jer je sudbonosan, ako peživim. :)

- - - - - - - - - -

I da si rekao potpuno obrnutu stvar: Moja dobrota je stalno predamnom, isto bi mogao da izvuces zakljucak da je potpuno obrnuta situacija istinita...

Ne znam dal da kazem nesto strasno ili ne, ili da se suzdrzim :mrgreen:
Nije tačno.

Otišlo bi se sasvim u drugom smeru i na druge događaje, kojih ima mali milion :lol:

Poslednja izmena:
Ne razumeš smisao rečenice? "Moj greh je stalno predamnom".
Imaš u molitveniku...

Smisao je u tome, da vidiš dešavanja oko sebe, da si dostigla taj nivo saznanja, uz pomoć Duha Svetoga, Božije Promisli, gde ti ta rečenica govori o čemu se zapravo radi. :lol:

Ovako je to za mene :

Kada osoba jednom postane svesna svog greha, sledi pokajanje.
Gnusanje od njega i priznanje da nikad vise ne bi uradila istu stvar,kada bi se nasla u identicnoj situaciji^^

Bog tada oprasta.
I zaboravlja....
I baca taj greh "u dubine morske",kako negde pise...da se nikad vise ne spominje.

JAKO je vazno da u toj situaciji i osoba sama sebi oprosti.

David je u ovom psalmu verovatno bio u procesu pokajanja i priznanja svojih greha.... Ali taj proces treba i da se zavrsi, i da se osoba oseti i rasterecena ,jer je sigurna da je Isus oprostio njen greh.

Bog to zeli za nas
I to je smisao "oprostenja greha"
a ne da se mucimo i prekoravamo za neki greh koji je Isus vec davno oprostio ^^
:-)

Што се тиче молитви, да испуњавају ми се ако их пак тражим од срца. Некад се деси да се помолим чисто ради реда., што опет није ни молитва. Као пре у школи када узмеш да учиш и само прочиташ градиво, хладно, без разумевања. Мада деси се нешто поптуно другачије од траженог, али испадне боље него што сам очекивао. Некад се у молитви испуне дешавања везана за друге људе.

У вези псалма, то разумем као да је грех увек препрека на путу, као кад идем уским шумским путићем и гране ми гребу лице, покушавам да их избегнем али увек закачим од коју. Или пак као она трка са препонама. Оне су увек предамном и морам да их прескочим. Ако то не урадим, падам.
А поента је такође увиђање својих грехова. Онај који увиди своје грехе је на правом путу. Но, грехе треба ''прескочити''. Тркач пред собом види препоне, али иако зна за њих, он може да падне.

I da si rekao potpuno obrnutu stvar: Moja dobrota je stalno predamnom, isto bi mogao da izvuces zakljucak da je potpuno obrnuta situacija istinita...

Ne znam dal da kazem nesto strasno ili ne, ili da se suzdrzim :mrgreen:

То моја добрата је предамном вуче на грех, јер хвалећи себе и своју доброту је понос, сујета.

Poslednja izmena:
Ovako je to za mene :

Kada osoba jednom postane svesna svog greha, sledi pokajanje.
Gnusanje od njega i priznanje da nikad vise ne bi uradila istu stvar,kada bi se nasla u identicnoj situaciji^^

Bog tada oprasta.
I zaboravlja....
I baca taj greh "u dubine morske",kako negde pise...da se nikad vise ne spominje.

JAKO je vazno da u toj situaciji i osoba sama sebi oprosti.

David je u ovom psalmu verovatno bio u procesu pokajanja i priznanja svojih greha.... Ali taj proces treba i da se zavrsi, i da se osoba oseti i rasterecena ,jer je sigurna da je Isus oprostio njen greh.

Bog to zeli za nas
I to je smisao "oprostenja greha"
a ne da se mucimo i prekoravamo za neki greh koji je Isus vec davno oprostio ^^
:-)
Tako je lepoto. :lol:

Ima situacija kad je čovek u Božijem delu, i onda samo delo nije greh radi greha, već je na SPASENJE!
Ovi je malo viši status u pojmljanju Božije promisli. :lol:

Ovde se radi o nečem drugom, a to je, da se masa sektaša meša u tuđ život, odnosno, kopaju po ljudskoj prošlošti, da bi počinili zlo. Često su uspešni, a posledice katastrofalne.
Međutim ,samo neka nastave mojim "tragom života", imam za njih nešto "lepo". :lol:

Drugo, neko kopa po prošlosti da bi preispitao, tj saznao o nekoj ličnosti koja ga interesuje, a sumnjam da je u pitanju da neko želi da sazna o njoj, kao i to da neko želi da proveri sa kime mu se fačari ovde na internetu žena, devojka ili simpatija.

Takvi ljudi su toliko jadni, da nemam reči....

Tako je lepoto. :lol:

Ima situacija kad je čovek u Božijem delu, i onda samo delo nije greh radi greha, već je na SPASENJE!
Ovi je malo viši status u pojmljanju Božije promisli. :lol:

Ovde se radi o nečem drugom, a to je, da se masa sektaša meša u tuđ život, odnosno, kopaju po ljudskoj prošlošti, da bi počinili zlo. Često su uspešni, a posledice katastrofalne.
Međutim ,samo neka nastave mojim "tragom života", imam za njih nešto "lepo". :lol:

Drugo, neko kopa po prošlosti da bi preispitao, tj saznao o nekoj ličnosti koja ga interesuje, a sumnjam da je u pitanju da neko želi da sazna o njoj, kao i to da neko želi da proveri sa kime mu se fačari ovde na internetu žena, devojka ili simpatija.

Takvi ljudi su toliko jadni, da nemam reči....

opet ne kapiram..... neki sektasi pokusavaju da satnaju nesto iz proslosti neke osobe, ili ?? cmok

Што се тиче молитви, да испуњавају ми се ако их пак тражим од срца. Некад се деси да се помолим чисто ради реда., што опет није ни молитва. Као пре у школи када узмеш да учиш и само прочиташ градиво, хладно, без разумевања. Мада деси се нешто поптуно другачије од траженог, али испадне боље него што сам очекивао. Некад се у молитви испуне дешавања везана за друге људе.

У вези псалма, то разумем као да је грех увек препрека на путу, као кад идем уским шумским путићем и гране ми гребу лице, покушавам да их избегнем али увек закачим од коју. Или пак као она трка са препонама. Оне су увек предамном и морам да их прескочим. Ако то не урадим, падам.
А поента је такође увиђање својих грехова. Онај који увиди своје грехе је на правом путу. Но, грехе треба ''прескочити''. Тркач пред собом види препоне, али иако зна за њих, он може да падне.

То моја добрата је предамном вуче на грех, јер хвалећи себе и своју доброту је понос, сујета.
Psalam 50, molitva, jeste ono što sklanja prepreke koje u nam postavljene. Bog voli ljude. :lol:

opet ne kapiram..... neki sektasi pokusavaju da satnaju nesto iz proslosti neke osobe, ili ?? cmok
Da, kopaju po prošlosti drugih, da bi mu uzel idušu, i imali materijalnu korist...

Vidi,

u ovom mom slučaju radi se i o tome da me moja Svetica štiti, ukazujuči mi na takve i druge stvari, i to "obilaznim putem". Zato nisam odmah ukapirao o čemu se radi. :lol:

"Čudni, tajnoviti su putevi Gospodnji"

Sečaš se da sam pisao na jednoj od tema, da sam se osečao zaljubljenim nekih dve nedelje, do pre neki dan, što me je dovodilo do ludila, jer nisam ni u kog bio zaljubljen.

Dokaz koliko je ljubav jaka, i koliko je neko bio spreman da se zrtvuje za mene, kao i dokaz da je Hristova ljubav nešto nepojmljivo najjače na svetu!

Hvala Bogu na visini, a na zemlji mir, među ljudima dobra volja...

Hvala Svetoj Petki, Presvetoj Bogorodici, i svim svetima.

To je kao da si rekao da je tvoja dobrota odvojeni deo tebe, na koji nikako ne mozes imati uticaj i koja nikako ne moze imati uticaj na tebe.
Hvaleci sebe samom sebi je podstrek za cinjenje drugih dobrih dela. To je jasno uvidjanje razlike izmedju dobrog i loseg.
Svesno zeleti biti dobar, i uvidjati da si dobar i da mozes biti jos bolji nego sto jesi, je osnova, bez koje ne mozemo ziveti moralno, a ti mislis da je to sujeta.
Kako utvrditi da si dobar, ako ne napravis 'presek stanja' i ne saberes i oduzmes sta cinis?
Jel ti mislis da 'samo znas' sta je dobro a sta lose, cim se rodis?
Zar ja ne smem biti zadovoljan time sto cinim dobra dela?
Zasto bi ih cinio onda, ako me to sto sam dobar ne ispunjava, i sta ima lose u konstataciji da sam ucinio dobra dela, koja su ispred mene?
Sta ako se tom recenicom smatraju sopstvena deca?
Sta ako se pod 'moja dobrota' misli na porodicu?

Po vama sve bre vuce na greh, cak i dobrota. Pa gde povlacite jasnu liniju izmedju dobra i zla?

Svako cinjenje dobra, cini se iz sopstvene koristi, zapravo svakoj nasoj akciji prethodi odmeravanje koristi.
Kod cinjenja dobra, nasa korist koju nalazimo, je emocija koja se stvara u nama pri cinjenju dobrog dela.
Uzivamo u pomisli da smo nekom pomogli, uzivamo u tom lepom osecaju koji nam greje srca.
Dakle, SVAKA akcija je akcija koja mora proizvesti nesto, a mi sracunato pristupamo svakoj akciji, kao svesna bica.

Poslednja izmena:
"Putevi Gospodnji su nedokučivi"

Danas u ovom modernom svetu, koji je u mnogome udaljen od Boga, neznam kako je bilo ranije, imamo obrnuto proporcionalnu šemu, te se malo teže dolazi do razumevanja situacije u momentu.

Otuda i imamo poruku, Božiju Promisao, "ne baviti se lukavstvom ovoga sveta"...

"Putevi Gospodnji su nedokučivi"

Izgovor da opravdas samom sebi postojanje loseg u svetu koji je 'dobri' i 'savrseni' bog napravio...

"ne baviti se lukavstvom ovoga sveta"

Jedini nacin za to je da budes biljka... zato sto ne mozes izvrsiti akciju o kojoj prethodno nisi razmislio. Samim tim, uvek postoji predumisljaj. Zato imas glavu na ramenima, da razmisljas. Da je tvoj bog hteo da ne razmisljas, bio bi biljka.

Izgovor da opravdas samom sebi postojanje loseg u svetu koji je 'dobri' i 'savrseni' bog napravio...

Jedini nacin za to je da budes biljka... zato sto ne mozes izvrsiti akciju o kojoj prethodno nisi razmislio. Samim tim, uvek postoji predumisljaj. Zato imas glavu na ramenima, da razmisljas. Da je tvoj bog hteo da ne razmisljas, bio bi biljka.
1. Bog ispravlja čoveka u svemu u njegovom životu, jer je sklon greškama.

2. Pročitaj svoj prvi post, i pokušaj da razumeš to što si sam napisao. :lol:

Back