Ljudi stare a manekenke su ipak samo ljudi. Kejt ima 40 godina i izgleda upravo kao zena od 40 godina.
Pa ne znam da li mi izgleda upravo kao žena od 40 godina? Možda deluje i mlađe.
Ja ne vidim da sam negde komentarisala godine i starenje Kejt?

Ono što sam prokomentarisala za nju, nije metafora za starenje niti išta slično, već znači upravo ono što sam i napisala - ima pripit izraz lica i deluje "neprisutno" (da se ne izrazim grublje) na gotovo svim novijim slikama, i to mi je jednostavno nesimpatično.
(Mislim da je najmanje što svi ovde možemo da uradimo
čitanje onoga što drugi pišu.

)
Čak štaviše, sama sam baš u vezi sa starenjem i lepotom u nekom od prethodnih svojih postova napisala ovo:
Inače mislim da godine rade, kako za muškarce, tako i za žene.
Ne mogu sad da se setim neke naše javne osobe čiji mi se izgled dopada, a da mi je bolje izgledala u mladosti nego sada...

Nebitno da li je u pitanju muškarac, ili žena. Nekako, sa zrelošću kože i "konačnošću" crta lepota se formira i uobličuje, postaje ona prava, izbrušena... "Život
počinje u 30-oj."
Inace, listajuci temu vidim da je najveci broj komentara bio adresiran na fizicki izgled i to u jednom negativnom kontekstu pa me cisto interesuje - sta mi ovde ocenjujemo? Stil ili lepotu? Eriu je lepo pojasnila razloge iz kojih Dzenifer lose izgleda u sortsu i ja se sa njom slazem ali sve i da se ne slazem cenim trud koji je ulozila kako bi kazala sta misli o garderobi na odredjenoj osobi. Kako smo svi svesni na sta nam ulice lice mislim da je dobro pojasniti zasto mislimo da nesto valja ili ne valja, na taj nacin mozemo puno jedna od druge da naucimo. Slican princip primenjuje Honduras a sa njom se cesto ne slazem ali postujem sto analizu svodi na stil osobe.
Meni je recimo komentarisanje Dženifer na načine na koje je komentarisana, blago rečeno smešno.

Mislim da je komentarisanje nogu kao "debelih" i "opuštenih", "nemanje struka", "imanje stomaka" (
@Eriu) sve samo ne ocenjivanje stila i neocenjivanje fizičkog izgleda i lepote, a ti se sa postom u kom su ti komentari slažeš.

Mene nasmeju postovi u kojima neko mrtav ozbiljan prokomentariše nešto u stilu kako to na npr. Vitni Hjuston ni na šta ne liči, a ličilo bi da je tako, tako i tako.

Taj neko zna.
I uzgred, meni recimo nije nikakav problem da pozitivno ocenim izgled ili odevnu kombinaciju nekog ko mi nimalo nije simpatičan, ili o njemu ne znam ništa (ko je, šta je, čime se bavi). Pa tako, ne znam zašto bi mi u ocenu o onim crvenim kožnim pantalonama Kejti Holms ili u ocenu o njenim cipelama na toj slici, ušao podatak da je loša, ili nedovoljno zastupljena glumica, ili savršena a kao takva neprepoznata?

Ili, kakve veze ima to da li Marijanu Mateus smatram takvom i takvom, sa time da je tamo i tamo ponela činjenično savršenu haljinu? (A recimo, ako ćemo baš, mnogo joj zameram što je u nekom od intervjua rekla Gvinet PaltrON i u tome ne konstatovala grešku, ali Bože moj, dok je to govorila, mnogo se lepo obukla i to je fakat.

)
Na ovoj temi, komentarišem samo ono što vidim, bez uzimanja u obzir nekih pozadinskih podataka i opširno u zavisnosti od toga koliko u datom trenutku imam vremena.

Pritom, nemam problem sa tim kako i šta komentarišu drugi. To je stvar tih drugih, njihovog stava i osećaja.