Mocvara serija

Серија је ...тја...све сте већ написали.... тежа за праћење, неразговетан говор, превише секса...једина баш добра сцена ми је била када је онај главни пандур (Николин шеф) пре пар епизода дошао по савет матором пензионисаном пандуру у колицима...тај монолог је био до џаџа...

Ali pljuge brate popuse po box po epizodi,jednom ih je bilo u kadru 6oro mislim da je njih 5 pljugalo,a pazi samo je taj kadar bio na gomili nepovezan ni sa cim drugim,znaci reditelj je opasni retos to mora da se posmatra

Серија је ...тја...све сте већ написали.... тежа за праћење, неразговетан говор, превише секса...једина баш добра сцена ми је била када је онај главни пандур (Николин шеф) пре пар епизода дошао по савет матором пензионисаном пандуру у колицима...тај монолог је био до џаџа...
dobar ti avatar btw, ta boja baš budi raspoloženje

Zavrsi se serija... Drago mi je sto sam je pratio, nisam se pokajao, i to ne zato sto je fenomenalna, nije, ali nije ni katastrofa...
Znaci onako, moze da prodje... Videli smo neke, sto nove, sto neke druge zanimljive, pa i dosta kvalitetne glumce....
Svaka serija domaca koja se snimi, a da je ozbiljna drama i pokusava da plasira neku umetnost, je svakako plus.

Takodje, milo mi je da nasi glumci imaju sto vise posla i da se snima, pa i zbog same publike....
Sto vise sadrzaja veci izbor, i vece sanse da vam se nesto svidi...

U Mocvari kao sto vec rekoh par puta, dijalozi su dobri, to nedostaje mnogim serijama iz nase produkcije...
Sa druge strane ima dosta nekih bez veze dogadjaja gde ni dijalog ne moze da pokrpi rupe, nekih nerezonskih poteza scenariste....

Evo objasnicu. Citava prica oko Nikole i Vase u momentu nakon smrti nidje veze, znaci ne vidim sta je tu poenta, kao nije hteo da ga gazi do kraja u prethodnih 8,9 epizoda zog krvnog srodstva?? Drugo, toliko je zapetljanih rodbinskih veza, gomila imena oko istrage, toliko lica, da u trenutku kada se Boda Ninkovic javlja na telefon, ja znam da je on vec bio, ali ne mogu da se setim ko je, i kakva mu je funkcija u prici..

Nisam video ni neku narocitu hemiju izmedju Milke i inspektora Bobana, delom je i do glumaca, a jbg, tesko je ocekivati od Jane Bjelice da bude Nada Sargin..
Ona Nina Neskovic je opasna glumica, i trebala je ona da bude glavna, a Jana sporedna...
Takodje neke scene npr. kad Milka na kraju pali dve cigare, ili u nekoj od prethodnih epizoda kad Boban sedne izmedju mame i tate.. :D Mislim sta reci na to.. :)

Mogu jos dosta detalja da iznesem, samo ce na kraju kako sam krenuo ispasti da je vise negativnih...
Serija je bas umetnicka, filmska, vidi se uticaj True Detective, pa i Mindhunter, volim Nadu Sargin, potpisao bih da igra u svakoj seriji..
Cesto se cuje ma kakvi dijalozi sve psovke, ne znam, meni su odlicni, malo istripovani, nadrogirani i ulicni, ali socni i prirodni, sto i jeste najvaznije.........

Oko potencijalnih nastavaka, nisam siguran da li je ovde uopste ostavljeno prostora za drugu sezonu...
Mozda ne bi bilo lose jos jedna, ali da stvarno tu bude kraj, znaci do 2, i ne vise.

I ne videh šta se desilo sa Vasom. Jel' mrtav, umro?

I zbog čega je Nikola uradio protivzakonitu stvar i upucao ubicu na kraju?

I ko je ubio onoga što leži na otpadu?

Vasa jeste mrtav, bila je i sahrana, verovatno se ubio...
Nikola je los policajac/inspektor, ispunio je zelju svojim prijateljima kriminalcima sa kojima je odrastao...

Imas scenu sa Mikcem i Kinezom gde mu ovaj drugi kaze da posalje lika da overi ubicu, nakon sto se saznalo ko je....
Onda Boda Ninkovic krece sa valjda unukinog rodjendana motorom u sumu i tamo se iz nekog razloga predomislja i odlucuje da ne izvrsi naredjenje...
Medjutim Nikola je svesno opalio iz pistolja i ubio ovog...

Taj na optpadu mislim da je muz od Katarine, a ne znam stvarno ko ga je ubio, to i nije toliko bitno, valjda...

20201012_180500.jpg

Hvala Bogu da se završila..
Ja valjda previše očekujem.
Meni baš i nije drago što sam ispratila celu seriju, ali naterah se da odgledam "dramatičan rasplet" u poslednje dve epizode.
Kliše..
Ubica je zanemarivan i zlostavljan u detinjstvu...
Psovke, sex, policijski razvrat...droga, alkohol,..sve su gledali da prikažu
bezbroj nelogičnosti koje su posle dodavane i rešavane...
Bjelica sa istim izgledom lica ...tupim blagotelećim pogledom...ekspresija na licu ..nula..operisana od emocija...to su kao tako hteli..
I Goran Bogdan koga svuda guraju...i nije neki glumac...
A o onom trećem da ne pričam...
Nada Šargin je svoj zenit imala kao Marina u Rodama...
Čak ni njena gluma ne spasi ovu močvaru od serije..bukvalno
ma...kao da je bitno...zaboravih je već

Back