moc muskarca

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
otkacena slavonka:
helena ovo sada ne kuzim...hoces da kazes ako volim nekog zlocestog muskarca podsvjesno cu i ja biti zlocesta uz njega zato sto ga volim ?

ili ce on svojim losim postupcima prema meni natjerati mene da i ja budem losa?...kao ono zub za zub?

jesi to tako mislila ?
ovo prvo ni slucajno... bices ono sto jesi uvek... ne verujem da se zao postaje... zli ljudi se radjaju takvim... :)
kada zavolis nekog koga nisi htela on te vec naterao na to... i u stanju si da budes i majka i sestra i zlo i prijatelj zato sto volis... i naterao ne znaci prisilio, vec uspeo u toj nameri da ga zavolis... samo, sto je u vecini slucajeva dovoljno da te voli takav covek i ne radi se o nekoj njegovoj svesnoj nameri da ima moc nad tobom vec se moc ogleda u samom postojanju ljubavi... zato se podrazumeva da ces ti imati moc nad njim kao i on nad tobom... :)

HELENA33:
ovo prvo ni slucajno... bices ono sto jesi uvek... ne verujem da se zao postaje... zli ljudi se radjaju takvim... :)
kada zavolis nekog koga nisi htela on te vec naterao na to... i u stanju si da budes i majka i sestra i zlo i prijatelj zato sto volis... i naterao ne znaci prisilio, vec uspeo u toj nameri da ga zavolis... samo, sto je u vecini slucajeva dovoljno da te voli takav covek i ne radi se o nekoj njegovoj svesnoj nameri da ima moc nad tobom vec se moc ogleda u samom postojanju ljubavi... zato se podrazumeva da ces ti imati moc nad njim kao i on nad tobom... :)

Kako mogu zavoljeti nekoga koga nisam htjela? opet ne kuzim?Valjda biram ljude koje volim i imam razloge zasto nekoga volim...kako se vi to ljudi zaljubljujete?...onako na prvi pogled?...ja se u prvom redu zaljubljujem razumom...priznajem da srce nekada bira cudne puteve ali zato imamo razum da nas na pravi put vrati...ne znam mozda ne mogu o tome da pricam posto jos nikada nisam poklanjala svoju ljubav krivim ljudima...

A o teoriji da se ljudi radaju dobri ili zli....bolje da ne ulazim u ovo...to je sasvim druga tema...i ne slazem se s tom tezom...

otkacena slavonka:
Kako mogu zavoljeti nekoga koga nisam htjela? opet ne kuzim?Valjda biram ljude koje volim i imam razloge zasto nekoga volim...kako se vi to ljudi zaljubljujete?...onako na prvi pogled?...ja se u prvom redu zaljubljujem razumom...priznajem da srce nekada bira cudne puteve ali zato imamo razum da nas na pravi put vrati...ne znam mozda ne mogu o tome da pricam posto jos nikada nisam poklanjala svoju ljubav krivim ljudima...

A o teoriji da se ljudi radaju dobri ili zli....bolje da ne ulazim u ovo...to je sasvim druga tema...i ne slazem se s tom tezom...
lepo je voleti planski... hehe... do momenta mislim... momenta kad ti pod kozu udje neko za koga si mislila da nece moci jer je razum slao poruke da to ne bi bilo pozeljno iz tamo nekih razloga... zasto mislis da su u pitanju krivi ljudi? zato sto je razum govorio da njih ne treba voleti? mozda bas takvi ljudi imaju "moc" nad nama... da nismo mi u tom slucaju ti sto su "krivi"? da li je poenta upravo u tome... razumes li sad zasto sam se slozila sa patkom u onom postu?:)

ma razumijem ...teorija je jedno a praksa nesto sasvim drugo...ali ja svejedno mislim da je sve stvar karaktera...ja nikada ne bi mogla nekoga voljeti ako znam da mi ta osoba tu ljubav ne uzvraca...zato ne razumijem npr. mlade curice koje ***** za nekim idolima...glumcima, pjevacima i sl. oturaju se a znaju da od toga nema nista ...zive u nekom svom svijetu koji nije ni malo realan...a i toga ima...naravno da ima...da li ja to razumijem ili ne ne mijenja nista na cinjenici da takve stvari postoje...zato i rekoh da ova tema nije za mene...previse volim samu sebe da bi svoju ljubav poklanjala nekome tko ju ne zasluzuje...(sa mog stava gledista naravno)...
Znas helen sta ja uvjek odgovorim kada me netko pita zasto svoga muza volim?
U prvom redu zato sto on bezgranicno voli mene....to nije moglo da me ostavi hladnom...imponirala me njegova ljubav prema meni...znam da je to sebicno i nije bas normalno razmisljanje..ali takva sam sto mogu...mnogi mi kazu da je to najbolja podloga za manipulacije ali ja to ne vidim tako...ja mogu da dam nekome sebe u potpunosti samo kada znam kome se dajem i kada sam sigurna da to davanje nece biti iskoristeno...i eto opet je razum u igri...to je moj problem..previse mislim..zato ne volim alkohol i pijem rijetko jer najvise mrzim kada nemam kontrolu nad samom sobom..a znas sto je najcudnije... puno ljudi vidi u meni spontanu osobu....to ne razumijem..kod mene je i spontanitet promisljen....sory ja odo s teme...bas sam se razbrbljala....

sve je to lepo mila... ali ja upravo i pricam o onima koji nas vole pa ih mi zato zavolimo... imaju oni neke osobine koje nam se ne dopadaju bash ali oni nas vole jel, pa samim tim menjace se oni... i zaista se trude... nekada te zablude traju godinama... oni iz neogranicene ljubavi pokusavaju da budu sto nisu a mi verujemo da smo toliko mocni da smo uspeli nekog da promenimo... i onda jednog dana konacno shvatimo da su oni nase neuspesne kreacije ali ipak nas vole pa ostajemo sa njima... ali se pitamo, zasto smo se precenili... a kad dodje momenat da sebi priznamo da nas ne cini srecnim to sto smo sa nekim ko nas voli ipak odlazimo... sve prezivljeno u tom vremenu govori da smo imali "prividnu moc" a oni nad nama stvarnu iako nesvesnu...

HELENA33:

Naiva do bola....prosto ne verujem da neko sa 33 ovako priča....
Kad vas neko povredi , naročito žene , šta radite....
Nalazite način da se zaštitite i / ili vratite....
U oba slučaja postajete prinudjeni na zle zahvate, samo što žene to ne vide kao zlo nego kao neophodnost.....u tome i jeste čuvena muška tvrdnja da zlo stalno čuči u ženama....

Tuzni_patak:
U oba slučaja postajete prinudjeni na zle zahvate, samo što žene to ne vide kao zlo nego kao neophodnost.....u tome i jeste čuvena muška tvrdnja da zlo stalno čuči u ženama....

patak to se odnosi i na muskarce isto tako..osim toga to je opet samo jedna od generalizacija,,nisu sve zene takve....ja osobno nisam za osvetu...ona mi ne donosi srecu samo produbljuje moju bol jer osveta pravi od mene nesto sto ne zelim da budem...nikada se jos nikome ni za sto nisam svetila i ne namjeravam....ako sam povrjedena i boli me nece me boljeti manje ako nanesem drugome bol..znaci nosim se sama sa svojim bolima..i mjenjam sebe...osim toga srela sam malo ljudi koji nam tek tako bez razloga nanose bol...najcesce smo i sami u neku ruku krivi ako nas netko povrijedi...znaci trazim kao prvo gresku u samoj sebi prijwe nego sto pocnem u svom bolu da lomim sve oko sebe...to je djetinjasto i nedozrelo...

Moc muskarca jeste u desnici, ali ne da samara zenu nego majmuna :lol:

Salim se, nemam pojma sta je moc muskarca, cim nisam mocan :roll:

To ide sa godinama....i pihtije idu sa godinama...
haha.gif

Tuzni_patak:
gde ti u mom postu nadje naivu leba ti? i ko je uopste pisao o povredjivanju? zlo uvek cuci u onima koji su zli i ja ne verujem u te priche da se zlom postaje... i sta su po tebi uopste zli zahvati budi malo precizniji pa da mozemo da diskutujemo...

loopless:
Moc muskarca jeste u desnici, ali ne da samara zenu nego majmuna :lol:

Salim se, nemam pojma sta je moc muskarca, cim nisam mocan :roll:

To ide sa godinama....i pihtije idu sa godinama...
haha.gif

Moja moc je dok zivim sa mojim ocem i bratom veca nego njihova moc koja lezi u desnici. Moja moc je ovde ista kao da sam muskarac, necu nikad biti trudna, a meni je to dovoljno da budem srecna celog zivota, bez obzira na to da li ce da mi promene licni opis svojim udarcima, pa ja sam odrasla sa tim udarcima, navikla sam se.

....Kad je poginulo toliko ljudi u gradjanskim ratovima sto bi moj zivot morao da bude mnogo znacajniji od njihovog? Do dvadeset pete sam ispunila smisao, znala sam da cu ovo kasnije da zrtvujem, osim ako ne budem imala srece. Bilo je u planu do dvadeset pete, ovo je sad izvan plana. U sustini, od onda kad su prvi put pokusali da me ubiju, ja od zivota trazim jedino da budem ziva.Stvarno ne znam kako neko moze da trazi nesto od mene kad ja ni od koga nista ne trazim. Mozda, ako bih bila neiskrena, jer ipak svako voli svoj zivot, jedino sto trazim od zivota to je da me vec jednom neko ubije.

topmodelsica:
jedino sto trazim od zivota to je da me vec jednom neko ubije.
Sta pricas to devojko ... imas jedan zivot samo ... nikada nemoj tako da razmisljas ... ako je skola, sedi i uci i zavrsices, ako su roditelji, zavrsi faks, zaposli se i bezi u tri lepe od njih, ako je decko ostavi *****, i ako je to sto nemas decka, daj bre saberi se i otvori oci sigurno ima bar jedan koji moli za tvoju paznju ... samo nemoj nikada da zelis samoj sebi smrt! Jer ako ti ne volis sebe, nece niko drugi.

Big Brown Beaver:
Sta pricas to devojko ... imas jedan zivot samo ... nikada nemoj tako da razmisljas ... ako je skola, sedi i uci i zavrsices, ako su roditelji, zavrsi faks, zaposli se i bezi u tri lepe od njih, ako je decko ostavi *****, i ako je to sto nemas decka, daj bre saberi se i otvori oci sigurno ima bar jedan koji moli za tvoju paznju ... samo nemoj nikada da zelis samoj sebi smrt! Jer ako ti ne volis sebe, nece niko drugi.

Ja i ne zelim.

topmodelsica:
Moja moc je dok zivim sa mojim ocem i bratom veca nego njihova moc koja lezi u desnici. Moja moc je ovde ista kao da sam muskarac, necu nikad biti trudna, a meni je to dovoljno da budem srecna celog zivota, bez obzira na to da li ce da mi promene licni opis svojim udarcima, pa ja sam odrasla sa tim udarcima, navikla sam se.

Mnogo mi je zao ako sam ja na bilo koji nacin izazvao ovakvu reakciju, ali koliko se ja secam ti si do pre samo par meseci, bila puno zivota i prava zavodnica, a sad odjednom ovakvo destruktivno, sujetno, pesimisticko razmisljanje...

reci mi da si se salila, plizz!

Back