Mitsubishi lancer 1.8

• Začetnik teme Začetnik teme gema
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cudno da niko nije pomenuo da je bas Mitsubishi Lanser uzeo 6 uzastopne titule na svetskom reliju, a ukupno neznam kolko ih ima, ali te silne titule su i proslavile EVO, pa i Subaru. A Paris- Dakar? Ko ima najvise pobeda u istoriji? Tacan odgovor je Mitsubishi.

Znas sta me najvise nervira? To sto masa ljudi i dalje prica gluposti o japanskim kolima, a nisu nikad ni seli u njih, a kamoli posedovali. Ne kazem, dobra su i evropska vozila, narocito se zadnjih godina vidi napredak u kvalitetu i mislim da se manje kvare nego ranije, ali dajte lepo procitajte negde, imate internet, pregledajte zvanicne statistike osiguravajucih drustava, auto agencija i slicno, pa se uverite i sami sta i gde. I dalje japanci vode na svim listama NEkvarljivosti.

Naravno, treba izbegavati i liste tipa Auto Bild, ono je smesno, ja ruku dajem da njih finansira direktno nemacka vlada! Kao sto se zna, Nemci su i izmislili ratnu propagandu, nisu oni glupi. Znate kako su u II svetskom ratu na svim radio frekvencijama trubili o tome kako Nemacka pobedjuje na svim frontovima i ko zna sta ne. A sad u doba modernih tehnologija, mozete zamisliti na kom su stupnju razvoja ispiranja mozgova.

Poslednja izmena:
Ma ovde su sve seljaci, sem vlasnika i ljubitelja japanskih automobila :)

Seljak si ti koji je kupio prvog japanca pre par meseci i vec se smatra clanom kluba "japanac".
To se zasluzuje godinama a ne mesecima jadnice od coveka.
Prosto mi te je zao kad vidim na sta si spao a jos i ne vozis pravog japanca.
Sta sad kazes na ove reci-uvredljivo zar ne?
Razmisli sta ces da sledeci put kazes za ostale clanove foruma koji ne voze japance.

Seljak si ti koji je kupio prvog japanca pre par meseci i vec se smatra clanom kluba "japanac".
To se zasluzuje godinama a ne mesecima jadnice od coveka.
Prosto mi te je zao kad vidim na sta si spao a jos i ne vozis pravog japanca.
Sta sad kazes na ove reci-uvredljivo zar ne?
Razmisli sta ces da sledeci put kazes za ostale clanove foruma koji ne voze japance.

Europski djubretari :mrgreen:
Davne 1999 vozio sam prvog japanca, Mitsubishi Lancer ( bratov automobil ), a vozio sam i Golf 2 dizelajku. Naravno, japanac je daleko bolji.
A vozim pravog japanca ( ma koliko ti bio uporan u misli da nije i ako je sklapan u Holandiji ), pa ću slikati motor svoje Micike, čisto da vidiš da nema Europskih delova, sem akumulatora.
Svestan sam da ti uvoziš i prodaješ krševe, zbog sranja u srpskoj ekonomiji ali ako ćemo da pričamo o kvalitetu : Mercedes i BMW su svakako klasa koju bih voleo da imam, koju ti nemaš, već prodaješ prešminkane fiate i renoe i tako te slične otpade.

Ako das kaparu vrlo rado cu ti prodati i Mercedes i BMW ali posto nemas para kao i vecina naroda onda razmisli zasto ih ne kupujem.
A taj tvoj auto ne postoji u Japanu jer je dizajniran samo za evropsko trziste pa ako jos nisi shvatio i ti vozis evropski auto.
Moji krsevi su izgleda bolji nego taj tvoj koji je kad si ga kupovao otkazao jer kod mene sve radi savrseno.I kakav ti je to japanac kad se pokvario na probi!:hahaha: :hahaha:
A ovamo kenas ovo ono-kvalitet!:hahaha:

Cudno da niko nije pomenuo da je bas Mitsubishi Lanser uzeo 6 uzastopne titule na svetskom reliju, a ukupno neznam kolko ih ima, ali te silne titule su i proslavile EVO, pa i Subaru. A Paris- Dakar? Ko ima najvise pobeda u istoriji? Tacan odgovor je Mitsubishi.

Najjače grupe reli šampionata su imale kroz istoriju više naziva i različita homologacijska pravila. Ukupno gledano Lancia je ubedljivo prva po broju osvojenih titula, a u tom periodu je i konkurencija bila jako ozbiljna. To je bilo zlatno doba relija.
Micubiši, Subaru i Tojota su bili odlični, svako u odredjenom periodu ali Lancia je i dalje nedostižna.

Asian brands still dominate

The major Japanese brands and South Korea's Hyundai and Kia make plenty of reliable vehicles. Of the 48 models with top reliability scores, 36 were Asian. Toyota accounted for 18; Honda, eight; Nissan, four; and Hyundai/Kia and Subaru, three each.
On the whole, Japanese vehicles are consistently good. All Hondas and Acuras were average or above. Toyota, with its Lexus and Scion brands providing a broader product range, had just one vehicle that was below average in reliability, the Lexus GS AWD.

Top 10 Best
Position Make/Model Reliability Rating
1 Toyota Corolla 8.35
2 Mazda MX-5 14.88
3 Honda HR-V 14.91
4 Honda Jazz 18.53
5 Nissan Micra 18.95
6 Honda Civic 19.30
7 Volvo S40 19.34
8 Toyota Celica 19.43
9 Mazda 323 19.60
10 Honda CR-V 24.22

http://www.reliabilityindex.com/

:hahaha::hahaha::hahaha:
Audi 2 titule, a samo Delta je uzela 6, a gde su stratos, 037 i fulvia.
Tako da ako je neko nekada objašnjavao, to je bila Lancia.

Ako si se bas dohvatio relija: dok je Audi bio aktivan u reli sampionatu uzeo je te dve titule svetskog sampiona. U tom periodu Lanca nije imala sampiona sveta i mogla je da ga duva Audiju ciju su trecu posadu cinile dve zene. Audi je bio aktivan od 1981. do 1986. kada su zabranili grupu B, jedini pravi konkurent je bio Pezo 205.

U, bre, Dule, na osnovu jednog vozila zakljucio si da Mazda ne valja? I pitanje je dal je stvarno tako. Hajka se digla na japance da se sklone sa trona, pa se rade razne pokvarene stvari. Jesi video sta su ameri uradili Toyoti? Cilj je bio da se pospesi prodaja domacih vozila, neznam dal im je to uspelo, sigurno donekle jeste. A znam jos jedan primer na nasim forumima, pojavio se lik koji je navodno kupio Corollu dizel i isto tako se motor raspao posle 10000km, otkazalo i sve ostalo u narednih 5000 i tako sranje do sranja i kad ga naterali da to potkrepi dokazima, on se izgubio i vise se ne pojavljuje. To je neki klinac bio, verovatno, koji eto resio da brani Nemce ili koga vec.

Samo jos ovo da kazem, varovatno mali broj ljudi ovo zna...neznam za ostale japance, ali svi Hondini motori se godinama unazad razradjuju na fabrickom stolu, bas zato da ne bi doslo do problema usled nepostovanja procedure razrade od strane kupca. Tako se oni obezbedjuju da se razradi auto na najbolji nacin i onda mirne duse staju iza te garancije koje daju. Dakle, kad kupis Hondu, mozes odma' da joj vadis dusu a ona ce samo srecno da rezi :)

Poslednja izmena:
Vise nije.:D
Kaze ujak koji zivi tamo da se sad japanci jako slabo kupuju i da americka kola poput Chryslera fabrika ne moz da napravi koliko se traze.
A bilo je ono "Chrysler se zatvara".
Ima jos dosta primera za japance sto se tice reklamacija,naravno i za evropska kola ali je povecan broj reklamacija za japance.
Mozda i zato sto su poceli da suruju sa evropskim proizvodjacima?
Pa zamisli na Yarisu kupljenom niovom u NS otisao menjac na 8000 km!
Nije moj zakljucak na osnovu jednog auta nego ja saradjujem i sa mehanicarima koji mi pricaju sta se desava.
Iskreno,jedino za Hondu nisam nista cuo!:worth:

Ako si se bas dohvatio relija: dok je Audi bio aktivan u reli sampionatu uzeo je te dve titule svetskog sampiona. U tom periodu Lanca nije imala sampiona sveta i mogla je da ga duva Audiju ciju su trecu posadu cinile dve zene. Audi je bio aktivan od 1981. do 1986. kada su zabranili grupu B, jedini pravi konkurent je bio Pezo 205.

Svako je u nekom periodu pobedjivao ali je Lancia to radila konstantno i zato je najtrofejniji tim u istoriji relija. Kada si najtrofejniji onda "objašnjavaš", ne sa dve titule :hahaha:

ps grupu B su zabranili zbog Lance S4

Dok je Audi bio u reli sampionatu Lanca mu nista nije objasnila nego on njoj. Udjes u kafanu, prebijes lokalnog badzu, izvacaris mu zensku, izadjes iz kafane. I onda je on opet najjaci u toj kafani.

Grupu B nisu zabranili zbog Lance S4. U njoj su poginuli vozaci, a covek je sa Fordom RS2000 ubio troje ljudi i povredio jos desetine. Audi i Pezo su u to vreme bili jaci od Lance i nemoj da mislis da je ona bila uzrok ukidanja grupe B.

Zavrsavam, tema je Lancer 1.8.

Indirektno, pošto je S4 bio najludji automobil koji se pojavio na reliju.
Lokalni badža je u ovom slučaju imao jednu ruku u gipsu tj. samo zadnji pogon, a kad je osposobio i drugu ruku, sve je došlo na svoje.

Pa dobro, moguce da su uspeli onako na kvarno da malo poljujaju prodaju japanaca, ali i ja sumnjam da je u pitanju znacajan postotak. Ipak su japanci na americkom trzistu odavno stekli ugled i postovanje, i nece se to bas za par meseci okrenuti. Nista ne ide preko noci.

Poslednja izmena:

kakva bre crna alfa romeo, nasmikano sranj3, sve u toj alfi je fiat, mehanika ocaj zivi, mitsubishi je po kvalitetu i pouzdanosti formula za bilo koji fiat alfu lancia-u . znam vozim jedan vec 6 godina . od kvarova nisam imao nista, do sada sam izmenjao set za kvacilo, par gumica i par amortizera. i dalje sve radi ko sat.

Znas sta me najvise nervira? To sto masa ljudi i dalje prica gluposti o japanskim kolima, a nisu nikad ni seli u njih, a kamoli posedovali. Ne kazem, dobra su i evropska vozila, narocito se zadnjih godina vidi napredak u kvalitetu i mislim da se manje kvare nego ranije, ali dajte lepo procitajte negde, imate internet, pregledajte zvanicne statistike osiguravajucih drustava, auto agencija i slicno, pa se uverite i sami sta i gde. I dalje japanci vode na svim listama NEkvarljivosti.

Naravno, treba izbegavati i liste tipa Auto Bild, ono je smesno, ja ruku dajem da njih finansira direktno nemacka vlada! Kao sto se zna, Nemci su i izmislili ratnu propagandu, nisu oni glupi. Znate kako su u II svetskom ratu na svim radio frekvencijama trubili o tome kako Nemacka pobedjuje na svim frontovima i ko zna sta ne. A sad u doba modernih tehnologija, mozete zamisliti na kom su stupnju razvoja ispiranja mozgova.

upravo tako. na drugoj onoj temi radjenoj u americi kazu da su najkvalitetnijih 5 marki honda toyota cadillac mercedes i lexus. anketa radjena 2009 na trzistu amerike koje je najkonkurentnije auto trziste na svetu verovatno.

od 5 najpouzdanijih/najkvalitetnijih marki 3 su japanci. jeste da tu nije mitsubishi al veruj mi ,ne zaostaje skoro uopste za toyotom i hondom

Pa ostale japanske marke, medju kojima je i Mitsubishi nisu na nivou Honde i Toyote po izradi, mozda, ali jesu na slicnom nivou sto se tice pouzdanosti, odnosno nekvarljivosti. Ja sam gledao i jedan Daihatsu Terios, bas mi se svidja, i mozda mu plastika i ostali materijali malkice zaostaju za skorasnjim Hondama, ali uopste nije kvarljiv auto. Nije mi jasno zasto ih nema mnogo kod nas. Bas lepo izgledaju, prakticni su i sigurno pouzdani, a nisu mnogo skupi.

Kad sam ja hto da kupim jedan Daihatsu pre par godina i otisao u servis da pitam nesto o tom autu,vlasnik servisa koji je i majstor mi je rekao da su delovi skupi kao za formulu.
I ja odustao.
@Tixi
A dali si ti ikad posedovao i vozio Alfu Romeo?Bilo koju?
Vidim da bacas komentare o kvalitetu a kad vec tako govoris kako nisi primetio da je Alfa Romeo auto koji je ocenjen kao kvalitetniji auto od BMW-a i sa manje kvarova.
A ovo da je Alfa Fiat si lupio jer kvalitet alfinih delova nije isti i sam Alfa je uradjena kvalitetnije.Kod nje nema skripuckanja u kabini kao kod Fiata i izolacija je bolje uradjena tako da voziti se u njoj i Fiatu nema veze svezom.
Uostalom kad je takvodjubre sto se govori "Jednom kupis Alfu,uvek kupujes Alfu".
Sigurno zato sto je losa.:D

Back