Mitsubishi lancer 1.8

• Začetnik teme Začetnik teme gema
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad sam ja hto da kupim jedan Daihatsu pre par godina i otisao u servis da pitam nesto o tom autu,vlasnik servisa koji je i majstor mi je rekao da su delovi skupi kao za formulu.
I ja odustao.
@Tixi
A dali si ti ikad posedovao i vozio Alfu Romeo?Bilo koju?
Vidim da bacas komentare o kvalitetu a kad vec tako govoris kako nisi primetio da je Alfa Romeo auto koji je ocenjen kao kvalitetniji auto od BMW-a i sa manje kvarova.
A ovo da je Alfa Fiat si lupio jer kvalitet alfinih delova nije isti i sam Alfa je uradjena kvalitetnije.Kod nje nema skripuckanja u kabini kao kod Fiata i izolacija je bolje uradjena tako da voziti se u njoj i Fiatu nema veze svezom.
Uostalom kad je takvodjubre sto se govori "Jednom kupis Alfu,uvek kupujes Alfu".
Sigurno zato sto je losa.:D

Naravno da je loša.
A pošto hvališ tu Alfu toliko, daj dodji sa Alfom 1.6 motorom, da vidimo dal' je moj Mitsubishi 1.6, sporiji ili ne

Kad sam ja hto da kupim jedan Daihatsu pre par godina i otisao u servis da pitam nesto o tom autu,vlasnik servisa koji je i majstor mi je rekao da su delovi skupi kao za formulu.
I ja odustao.
@Tixi
A dali si ti ikad posedovao i vozio Alfu Romeo?Bilo koju?
Vidim da bacas komentare o kvalitetu a kad vec tako govoris kako nisi primetio da je Alfa Romeo auto koji je ocenjen kao kvalitetniji auto od BMW-a i sa manje kvarova.
A ovo da je Alfa Fiat si lupio jer kvalitet alfinih delova nije isti i sam Alfa je uradjena kvalitetnije.Kod nje nema skripuckanja u kabini kao kod Fiata i izolacija je bolje uradjena tako da voziti se u njoj i Fiatu nema veze svezom.
Uostalom kad je takvodjubre sto se govori "Jednom kupis Alfu,uvek kupujes Alfu".
Sigurno zato sto je losa.:D

o kvalitetu automobila najbolje znaju oni koji ih popravljaju - auto mehanicari

i ti automehanicari vecinom kazu da su alfe i ceo taj fiat program generalno zivi krs i fus.

ja pricam bas sa likom , i kazem mu to alfe i fiati su krs a on meni na sve to kaze "a sta ti mislis zasto sam se ja specijalizovao upravo bas za njih" :hahaha:

isto tako mi kazu ti isti mehanicari , "da svako vozi honde mi bi ostali bez posla" z:(
ja licno nisam vozio nikada alfu al imam par drugara koji jesu i vise ih ne voze. prokukali su od silnih popravki intervencija majstora i slicno.

Naravno da je loša.
A pošto hvališ tu Alfu toliko, daj dodji sa Alfom 1.6 motorom, da vidimo dal' je moj Mitsubishi 1.6, sporiji ili ne

ma to koji je brzi uopste nije bitno za prosecnog vlasnika automobila

za prosecnog vlasnika automobila je bitno da ga eksploatacija tog auta sto manej kosta, i da kod majstora tj mehanicara ne odlazi osim kada ide na redovan servis koji ukljucuje zamenu filtera ulja svecica i slicno.

na kvalitetnijim autima menjas ulje i filtere i eventualno neke gumice koje se vremenom od starenja izdeformisu , i ono delove koji se menjaju i trose posle odredjene kilometraze kao sto su lamela tj set za kvacilo i amortizeri. na ovim loseg kvaliteta - menjas sve zivo , jer ti sve zivo i crkava z:()

Naravno da je loša.

Dali si ti normalan?
Idi na You Tube i vidi koliko Alfa 147 sa 1,6 16V motorom izvalaci!
Mislim da tvoj holandjanin moze samo da sanja tu brzinu!
Boze,nisam verovao da postoje takvi likovi kao ti-minivan na crtu sa autom legendom!:hahaha:

o kvalitetu automobila najbolje znaju oni koji ih popravljaju - auto mehanicari

i ti automehanicari vecinom kazu da su alfe i ceo taj fiat program generalno zivi krs i fus.

ja pricam bas sa likom , i kazem mu to alfe i fiati su krs a on meni na sve to kaze "a sta ti mislis zasto sam se ja specijalizovao upravo bas za njih" :hahaha:

isto tako mi kazu ti isti mehanicari , "da svako vozi honde mi bi ostali bez posla" z:(
ja licno nisam vozio nikada alfu al imam par drugara koji jesu i vise ih ne voze. prokukali su od silnih popravki intervencija majstora i slicno.

A nisi razmisljao da su ti drugari mozda pokupovali neke krseve pa da im se zato kvario auto?
sto ne pogledas ocene kvaliteta auta pa ces videti gde je Alfa.:mrgreen:
Jeste iza japanaca ali dali nama uopste i treba takav kvalitet?
Osim ako mozda kao i neki,ne nameravamo da vozimo kola stara 20 i vise godina pa u tom slucaju da.
Mislim da je cak i u ovoj nasoj sugavoj drzavi doslo vreme da se auto vozi izmedju 5 i 10 godina a ja to vidim po prodaji automobila 2000 god jer je vecini star i hoce nesto mladje.
A svaki automobil ce izgurati tih 10 god. kakav god da je jer sa nasih prosecnih 10000 km godisnje ima da ide jos podosta.

na kvalitetnijim autima menjas ulje i filtere i eventualno neke gumice koje se vremenom od starenja izdeformisu , i ono delove koji se menjaju i trose posle odredjene kilometraze kao sto su lamela tj set za kvacilo i amortizeri. na ovim loseg kvaliteta - menjas sve zivo , jer ti sve zivo i crkava z:()

Pre svega trebas uporedjivati automobile u istom cenovnom rangu. Takodje iste klase automobila.

Drugo,
Koliko kostaju delovi za polovnog japanca kad ti rikne nesto, a koliko npr. za Fiat? Japanac se kupuje nov ili godinu dve star, ovo ostalo... ne isplati se ulaziti u tu avanturu

Koji model i motor? Bas nesto razmisljam dali bi sa mojim Puntom moogli jednom za probu da stanemo na crtu.:per:

Honda Civic, 1.5, 16V, 1990.god, ali motor D15B1, znaci oslabljena verzija sa 70KS. Na plin ide ispod 11s. do 100km/h. 1. gas do kraja, 2,-ga gas ne bas do kraja, za 8 sekundi do 85 km/h. Bio bi agilniji da su mu prenosni odnosi u menjacu kraci, razmisljam da preuredim to, videcu. Znacilo bi mi na otvorenom. Da bih izvukao bas dobra ubrzanja, recimo moram na 80-90km/h da ga saltam u trecu brzinu i tako razvucem do 120-130km/h, ali Hondini motori vole da se vrte, pa nije problem. I onda stvarno ubrzava bas lepo. Pri 50-60, ubacujem u drugu pa tako do 90km/h. Imao sam ideju da 1. i 5. ostanu kakve jesu, a da ostale brzine izvucem iz nekog kraceg menjaca Hondine D serije motora, posto svi pasu sraf na sraf. Ali , dosta je to posla, i treba rasturiti ceo menjac, a sto se kaze, ne diraj ono sto radi...

Pre svega trebas uporedjivati automobile u istom cenovnom rangu. Takodje iste klase automobila.

Drugo,
Koliko kostaju delovi za polovnog japanca kad ti rikne nesto, a koliko npr. za Fiat? Japanac se kupuje nov ili godinu dve star, ovo ostalo... ne isplati se ulaziti u tu avanturu

verovao ti ili ne delovi kostaju isto a i za japanca se mnogo redje menjaju pa te ispadne jeftinije .

Nabroj mi sta od mehanike ne valja na alfi?I koliko istih si video sa kvarovima na mehanici?A i elektronici?

ne valja nista. zato ces retko naci u prodaji alfu stariju od 10 godina. zato sto posle tog perioda skoro svaka zavrsi na otpadu.

drugo jos jedan odlican pokazatelj da fiat alfa i lancia nemaju kvalitet je to sto se njihova vozila ne prodaju na jednom od najvecih svetskih trzista automobila - u americi

japanci su na tom trzistu upravo zavladali zbog odlicnog kvaliteta po niskoj ceni

Poslednja izmena:
Ovo je tacno, Alfa je maltene proterana sa americkog trzista zbog stvarno ocajnog kvaliteta vozila, ali pocetkom ove decenije se to dosta promenilo. Sad je Alfa dosta bolja nego osamdesetih pa i devedesetih, ali nisam siguran koliko.

@acivi
Pa ja na crtu stobom smem kad hoces!
Moj Punto 1,2 ima ubrzanje ispod 10 s do stotke!:D
A moram ga izmeriti jednom prilikom jer vidim da i mnogo jaci macani moraju da se pomuce da me ostave.
I eto tako,taj Fiat nista ne valja a ovaj moj zvrk nesto nece da se kvari a 2001 godiste-prosto se plasim kad ce na otpad jer Tixi kaze da se alfe koje su isto sto i Fiat posle 10 godina starosti na otpadima.:hahaha:
@Tixi
Drz se ti politike! Tamo poštujem tvoje komentare i apsolutno te podrzavam!:ok:

@acivi
Pa ja na crtu stobom smem kad hoces!
Moj Punto 1,2 ima ubrzanje ispod 10 s do stotke!:D
A moram ga izmeriti jednom prilikom jer vidim da i mnogo jaci macani moraju da se pomuce da me ostave.
I eto tako,taj Fiat nista ne valja a ovaj moj zvrk nesto nece da se kvari a 2001 godiste-prosto se plasim kad ce na otpad jer Tixi kaze da se alfe koje su isto sto i Fiat posle 10 godina starosti na otpadima.:hahaha:
@Tixi
Drz se ti politike! Tamo poštujem tvoje komentare i apsolutno te podrzavam!:ok:

Tvoj Punto ako je 1.2, 8V, ubrzava do 100 za 14sec, ako je 16V, mozda bi mogao 11 da izvuce na benzin. Izmeri ti to. Meri se od 0 do 100, a ne od 20 do 100 ;)

Evo, nasao sam merenje za njegov Punto, koji je fabricki:

http://www.zeperfs.com/en/fiche1199-fiat-punto-sporting.htm

0 do 100 za 12,1s

I /epo sam napisao da cu na crtu sa bi/o kim do 20ks vise, znaci do 90ks moze, a ti pos/e cipovanja ko/iko imas? Uosta/om, da je ovaj moj standardni od 90ks, oduvao bi te sa sve cipom, bez prob/ema.

Bojane, bio koja Civic sa 1.6 motorom je zuja/ica, pocev od 105, pa do 160ks, fabrckih!

(Jeb%m ti tastaturu, ne radi mi vise s/ovo /, kao /ipa)

Poslednja izmena:

Back