Mitovi

Ma naravno. Mi smo pravili etnicko ciscenje , a ono u Slavoniji i u Kninu , u Vozicui je pravedna borba, mondijalista i intarnacionalista, protiv srpskih zveri i nacionalista, klerofasista i tako tog srpskog sljama.
Nema nikakvog partizanskog duha kod mentalno zdaravih Srba.
Da si pomenula cetnika, pa ajde. Cetnici i te kako imaju i tradiciju i mnoooogo duzi istoriju od tih partizana sa hrvatom na celu.
.. ne .. svi koji su klali ubijali .. su isti .. bez obzira na rodoslove ..

.. četnici su .. zajedno sa svjom braćom ustašama .. preteče onoga .. gej je ok ..
.. zbog nagužavanja hitleru ..

.. ne .. svi koji su klali ubijali .. su isti .. bez obzira na rodoslove ..

.. četnici su .. zajedno sa svjom braćom ustašama .. preteče onoga .. gej je ok ..
.. zbog nagužavanja hitleru ..

Ti znas i sama da lupetas, zar ne . Pa nije cetnioke predvodio hrvat, nego partizane. Hrvat tito. Dakle hrvat isto ko i Pavelic, Budak, Maks Luburic.

Dakle,, bio saam u pravu, Deda partizan, titov prvoborac, junak za hrvatsku stvar, apa si zatro anacionalna i mrzis nacionalasite. Kao fgol,,, sved redom, al su asamo srposki nacionalisti na tapetu. Zar ne.

. Kao fgol,,, sved redom, al su asamo srposki nacionalisti na tapetu. Zar ne.

Ne, na tapetu su svi. Hrvatska mitomanija nije nista manja od srpske ali se mogla poluafirmisati jer su ostvarili svoj "tisuljetni san" - nezavisnost. U tim trenucima kulminacije nacionalne neizivljenosti ti mitovi su i odradjivali svoju glavnu ulogu - zbijanje redova. U medjuvremeu, demokratski su odmakli od ostataka Balkana a Srbima su uz tragicnu istoriju medjusobnih odnosa ostavili u amanet hranu nacionalistima: doslo je do tranzicije kompleksa nize vrednosti koji su tako dugo nosili. A taj kompleks ima i dve naddimenzije, mimo drzavnosti. Tito, bravar koji je preveslao uz nesebicnu pomoc Srba sve Srbe i Tudjmana, krivoustog partizanovca, koji je uz nesebicnu pomoc Srbina Milosevica ponovio to isto drugi put. Taj kompleks nacionalisti pokusavaju nametnuti vecini u Srbiji ali nadam se da nece uspeti. Srbija ima druge vrednosti, Srbija moze oprostiti, Srbija zna i sta je katarza. Dakle, Srbija moze napred, samo je koce pomenuti mitomani.

Poslednja izmena:
ved redom, al su asamo srposki nacionalisti na tapetu. Zar ne.
.. pa .. ne .. to ti i gore piše ..
.. tvoj deda zajedno s ustašama ljubio dupe švabama .. i posle zajedno s ustašama begao ..
.. ergo .. ne vidim razloga da razdvajam ustaše od četnika .. i jedne nacionaliste od drugih .. kad bitne razlike nema ..

T Pa nije cetnioke predvodio hrvat, nego partizane. Hrvat tito. Dakle hrvat isto ko i Pavelic, Budak, Maks Luburic.
.. da .. ili .. hrvat kao .. ivan goran kovačić .. ili tin ujević .. ili krleža .. ili severina ..
.. isto kao što si ti srbin kao .. knez lazar .. ili vuk branković .. ili .. čedomir jovanović .. ili kristijan golubović .. ili arkan ..ili kole gospodar svemira .. ili jelena karleuša ..

.. ti između srbina pedofila .. i hrvata pedijatra .. biraš pedofila kao svog ..
.. i eto zašto je nacionalizam dijagnoza .. zato jer se čovek zbog njega odriče vlastite ljudskosti ..

.

.. ti između srbina pedofila .. i hrvata pedijatra .. biraš pedofila kao svog ..
..

Zanimljiva tema za razmišljanje. Kako se zove skonost (privlačnost) prema pedofilima ?

Mislim da bi odgovor trebao da glasi pedofilofilija . Znači Sanovnik je pedofilofiličar :think:

Postavlja se pitanje da li je dozvoljeno da neko bude pedofilofiličar . Ovde ne mislim u moralnom smislu , već čisto pravno formalnu. Ako je neko poput Sanovnika zaljubljen u pedofila i ima sklonost prema njemu ne vidim šta je tu problem ? Obojica su punoletni , ta ljubav nikoga ne ugrožava , zašto onda kritikovati nekoga što bira pedofila kao svog (podvučeno) ?

Poslednja izmena:
.. pa .. ne .. to ti i gore piše ..
.. tvoj deda zajedno s ustašama ljubio dupe švabama .. i posle zajedno s ustašama begao ..
.. ergo .. ne vidim razloga da razdvajam ustaše od četnika .. i jedne nacionaliste od drugih .. kad bitne razlike nema ..

Moj deda nije bio u cetnicima.

To jest, jeste mi bio pradeda stric. Al on nemce nije ni video. Oni su tad bili u nemackoj, OPn je kao cetnik ratovao protiv Tujraka , tako od 1907 pa na dalje, kao pravi cetnicki dobrovoljac. U to vreme, hrvati se jos nisu setili da organizuju ikakve partizane, a hrvat tito jos nije stupio u austrisjku voijsku,. Tek nesto kasnije je taj hrvat tito isao na drinu i pucao u Srbe na |Ceru, dok ga ti Srbi nisu sa Cera najurili. ,. A madju tim Srbima bilo je i moj deda, i moji dede stricevi, i moj pradededa stric. U cvetnickomj uniformi naravno. No vi, komunisticka deca nemate pojma da je ista postojalo pre 41 godine. Ja ne vidim razlog da razdvajam partizane od nemaca... daklle,. tu bi bili na istom, da vodja partizana nije i sam bio hrvat. Prvo hrvat, pa posle sve drugo.
Al jeste.

Poslednja izmena:
.. da .. ili .. hrvat kao .. ivan goran kovačić .. ili tin ujević .. ili krleža .. ili severina ..
.. isto kao što si ti srbin kao .. knez lazar .. ili vuk branković .. ili .. čedomir jovanović .. ili kristijan golubović .. ili arkan ..ili kole gospodar svemira .. ili jelena karleuša ..

.. i eto zašto je nacionalizam dijagnoza .. zato jer se čovek zbog njega odriče vlastite ljudskosti ..

Srbina pedofila treba kazniti adekvatno jer je pedofil. A hrvat je uvek prvo hrvat, pa sve drugo. U tome i jeste nrazlika medju nama. Al ne samo u tome, Dakle, hrvati su klali srpsku decu masovno , planski i organizovano, kako u lobicnim , tako i u specijalizovanim logorima za klanje dece, kao sto je na primer Jastrebarsko. a Srbi to nikad nisu radili.

Srbina pedofila treba kazniti adekvatno jer je pedofil. A hrvat je uvek prvo hrvat, pa sve drugo. U tome i jeste nrazlika medju nama. Al ne samo u tome, Dakle, hrvati su klali srpsku decu masovno , planski i organizovano, kako u lobicnim , tako i u specijalizovanim logorima za klanje dece, kao sto je na primer Jastrebarsko. a Srbi to nikad nisu radili.
Mrziti sve druge nacije je-nacionalizam.

• Podržavam
Reactions: Nez
Srbina pedofila treba kazniti adekvatno jer je pedofil. A hrvat je uvek prvo hrvat, pa sve drugo.
.. kaznio ga ne kaznio .. on je tvoj .. a moj nije ..

.. a drugo .. to što si ti pre svega srbin .. pa onda svašta drugo .. sem čoveka ..
.. to ne znači da je svaki hrvat pre svega hrvat ..

.. ima ih među hrvatima takvih .. kao što si ti ..
.. ti ih mrziš .. iako su po svemu jednaki tebi .. (.. ili možda upravo zbog toga ..)

.. kaznio ga ne kaznio .. on je tvoj .. a moj nije ..

.. a drugo .. to što si ti pre svega srbin .. pa onda svašta drugo .. sem čoveka ..
.. to ne znači da je svaki hrvat pre svega hrvat ..

.. ima ih među hrvatima takvih .. kao što si ti ..
.. ti ih mrziš .. iako su po svemu jednaki tebi .. (.. ili možda upravo zbog toga ..)

Ajde bre ne lupetaj, majke ti. Tvoje misljenje i tvoje stavove ,u svakom slucaju odredjuju zablude tvojih predaka. A tov idis, nije slucaj kod mene. Taj pedofil nije moj, nego je pedofil iz mog naroda. Onaj drugi je drugo. A To sta je svaki hrvat,.. ili kolkika vecina hrvata je šovinisticka, ipak na drugoj temi. No, obzirom na nasolov ove teme, cudi da tvoji hrvati u opste imaju ikog ko je šovinista, obzirom kako im je mitologija siromasna.
Anaogno glavnim postavkama ove teme, mi Srbi bi smo trebali da budemo najveci šovisti i mrzitelji na Balkanu. Naravno, Tu su jos i Bugari, Grci bi po šovinizmu zauzeli prvo mesto, a i rumuni su nekako ko i mi...
No praksa je cesto sasvim drugacija. U praksi, hrvati i slovenci su najveci šovinisti, a koliko je bogata slovenacka mitologija ja ne bih znao... Eto taj Martin Krpan... i tu bi bio kraj. Sami fakti demantuju postavljaca i podrzavaoce.

Poslednja izmena:
Ne, Mrzerti sve druge nacije je sovinizam. Zar ne. Sreca, toga u nas nema. To jest, jako je retko.
A mržnja Albanaca,Hrvata,Bošnjaka...Kad kažeš šiptari,ustaše i balije-nije li sve jasno?
Patriota koji je šovinista=nacionalista.

Poruka čoveka kog veoma cenim:Mrziti bilo koga je razarajuće po um. Mržnja postaje centar i srž bitisanja. Preuzme čoveka i nosi ga ka uništavanju drugih i sebe. Mržnja je najopakija mentalna bolest čovečanstva. Pozdrav

Poslednja izmena:
A mržnja Albanaca,Hrvata,Bošnjaka...Kad kažeš šiptari,ustaše i balije-nije li sve jasno?
Patriota koji je šovinista=nacionalista.

Poruka čoveka kog veoma cenim:Mrziti bilo koga je razarajuće po um. Mržnja postaje centar i srž bitisanja. Preuzme čoveka i nosi ga ka uništavanju drugih i sebe. Mržnja je najopakija mentalna bolest čovečanstva. Pozdrav

Na junace. Ti si samo u jednoj opstoj zabludi.
Sovinizam je primitivizam i kao takav , on uvek nadvlada. Dakle ... Patriota + sovinista je samo sovinista ,jer njegov sovinizam u svojoj gadosti proguta svako drugo osecanje i zagadi ga tako mracno, da sve ostalo postane irelevantno.
Nazivati nekog ustasom, nije sovinizam. A antipatija , ili cak mrznja prema ustasama, nije sovinizam, kao sto sovinizam nikakve veze nema sa sa mrznjom prema pedofilima, koju zaista gajim. Ustvari, nije ni to mrznja. To je pre svegta gadjenje. To gadjenje mozda dolazi od toga sto dfobro znam istoriju, pa znam sta su radili , a u drugom slucaju zato sto volim deci a i sam sam otac troje male dece, krajnje sam osetljiv na svaku patnju koja moze pogoditi decu. E sad, cisto zdravorazumski, da li je civek , koji se gadi i zaista nevoli masovnog ubicu , koji ko na traci ubija malu decu, al ih prvo muci... zaista sovinista??????
Drugim recima, to sto ja mrzim ustasu, toest ne vlim ga... mene cini, ( po tebi ) sovninstom, a ne nacinalistom. Dok ti, koji ne mrzis ustase, nego ih volis, nisi ni nacionalista, a pogotovo ne sovnista.
A opet, da li to mije gadjenje prema ustasama, znaci zasta sovinizam, obzirom da ja niked njima ne bi radio to sto su oni radili nama. niti bi ikad ubio bilo koje dete?
I na kraju... ako sam ja kao takav jedan sovnista... sta su onda oni,koji su te stvari masovno radili, na ogromnom podrucju, u ogromnom broju slicajeva i na hiljde lokacija, ( dakle u tome je ucestvovao ogroman broj ljudi)

Na junace. Ti si samo u jednoj opstoj zabludi.
Sovinizam je primitivizam i kao takav , on uvek nadvlada. Dakle ... Patriota + sovinista je samo sovinista ,jer njegov sovinizam u svojoj gadosti proguta svako drugo osecanje i zagadi ga tako mracno, da sve ostalo postane irelevantno.
Nazivati nekog ustasom, nije sovinizam. A antipatija , ili cak mrznja prema ustasama, nije sovinizam, kao sto sovinizam nikakve veze nema sa sa mrznjom prema pedofilima, koju zaista gajim. Ustvari, nije ni to mrznja. To je pre svegta gadjenje. To gadjenje mozda dolazi od toga sto dfobro znam istoriju, pa znam sta su radili , a u drugom slucaju zato sto volim deci a i sam sam otac troje male dece, krajnje sam osetljiv na svaku patnju koja moze pogoditi decu. E sad, cisto zdravorazumski, da li je civek , koji se gadi i zaista nevoli masovnog ubicu , koji ko na traci ubija malu decu, al ih prvo muci... zaista sovinista??????
Drugim recima, to sto ja mrzim ustasu, toest ne vlim ga... mene cini, ( po tebi ) sovninstom, a ne nacinalistom. Dok ti, koji ne mrzis ustase, nego ih volis, nisi ni nacionalista, a pogotovo ne sovnista.
A opet, da li to mije gadjenje prema ustasama, znaci zasta sovinizam, obzirom da ja niked njima ne bi radio to sto su oni radili nama. niti bi ikad ubio bilo koje dete?
I na kraju... ako sam ja kao takav jedan sovnista... sta su onda oni,koji su te stvari masovno radili, na ogromnom podrucju, u ogromnom broju slicajeva i na hiljde lokacija, ( dakle u tome je ucestvovao ogroman broj ljudi)
A šta misliš,imaju li Cigani sva ljudska prava ovde kod nas?

Ajde bre ne lupetaj, majke ti. Tvoje misljenje i tvoje stavove ,u svakom slucaju odredjuju zablude tvojih predaka. A tov idis, nije slucaj kod mene. Taj pedofil nije moj, nego je pedofil iz mog naroda. Onaj drugi je drugo. A To sta je svaki hrvat,.. ili kolkika vecina hrvata je šovinisticka, ipak na drugoj temi. No, obzirom na nasolov ove teme, cudi da tvoji hrvati u opste imaju ikog ko je šovinista, obzirom kako im je mitologija siromasna.
Anaogno glavnim postavkama ove teme, mi Srbi bi smo trebali da budemo najveci šovisti i mrzitelji na Balkanu. Naravno, Tu su jos i Bugari, Grci bi po šovinizmu zauzeli prvo mesto, a i rumuni su nekako ko i mi...
No praksa je cesto sasvim drugacija. U praksi, hrvati i slovenci su najveci šovinisti, a koliko je bogata slovenacka mitologija ja ne bih znao... Eto taj Martin Krpan... i tu bi bio kraj. Sami fakti demantuju postavljaca i podrzavaoce.

.. srbi nisu nacionalisti zbog mitova .. nego zbog mitomanije ..
.. a mitomaniji su najčešće skloni oni koji slabo poznaju mitove ..

.. musa kesedžija je bio .. šiptar .. ako se ne varam ..
.. arnautin ..

.. srbi nisu nacionalisti zbog mitova .. nego zbog mitomanije ..
.. a mitomaniji su najčešće skloni oni koji slabo poznaju mitove ..

.. musa kesedžija je bio .. šiptar .. ako se ne varam ..
.. arnautin ..

Mitomanija je nasto sasvim trece.
Ja sam procitao na ovoj temi neverovtne gluposti, od kako sam se upstio u raspravu.
Dakle ona, gotovo decija postavka i zasita smena postavka, da je Srbin+patriota+sovnista = nacionalista , zvuci suludo, onoliko koliko bi formula madjar, +daltonista + filatelista = ranoranilac.
No Musa Kesedzija jeste bio arnautin, u nasoj epskoj poeziji.

Poslednja izmena:
A šta misliš,imaju li Cigani sva ljudska prava ovde kod nas?

El to neko trik pitanje? Romi, koliko znam uzivaju po slovu zakona sva prava ko i bilo ko. U nekim stvarima su naravno i povlasteniji nego ostatak populacije. A ne vidim da su ugrozeni.
Moj drugar iz detinjstva Trepko Rom, izvrstan bokser i otac 11 toro dece, se tesko vredja kad ga zovem rom... MIslim, cisto ko primer.
Ja poznajem mnogo pripadnika romske nacionalnosti jos iz detinjstva. NIkad nisam razgovarao o roamskom pitannju sa Sacirovicem, koji je takodje Rom, i visegodisnji reprezentatiavac u Boksu one stare juglosoavije, a eto poznajemo se odlicno. Ja sam s njima odrastao.. mislim s Romima, tako da to pitanje, u koliko je nekakva stupidna provokacija, nema mnogo smisla.
Ako mislis da su ugrozeni, daj navedi neki prime , gde , kako i na koji nacin? A ono u sta sam sasvim siguran i sto sam bas od Roma i cuo vise puta, je to da u Srbiji Romi imaju navise prava od svih Roma u okruzenju. U Srbiji su prava Roma daleko veca, nego u Hrvatskoj, Slovenij, Slovackoj, Poljskoj, Bugarskoj, i tako dalje. Vec, na KiM , mislim da ti je i samom jasno. Morali su da beze zajedno sa Srbima.
Ono sto je tako ocigledno, liberaalima, komunistima i inima je nevidnjivo... Srbi su u glavnom daltonisti za boju koze.
Jos kad cujem da su Srbi rasisti, dodje mi da iskocim iz koze. Vecina Srba je druge rase videla samo na televiziji. Nema Srba rasista. Tako nesto samo idiot moze da tvrdi.

Poslednja izmena:
Ako mislis da su ugrozeni, daj navedci neki primer , gde , kako i na koji nacin.

.. ja ne koristim to .. rom .. jer nisam nacionalista ..
(.. čuvati se moraju samo nacionalisti .. da se ne izlanu kako mrze .. pa se služe politički korektnim izrazima ..)

.. dakle .. primer ugroženosti cigančića u srbiji ..
.. vrlo konkretan primer ..
.. jedna zemunska škola .. blizu vojnog puta .. (.. da ne preciziram koja ..)
.. priča je od pre šesnaestak godina .. ali se slabo šta promenilo ..

.. u prvi razred se upisuje desetoro cigančića ..
.. i učiteljice se u hodniku svađaju s psihologom .. svaka viče .. bogme ih nemoj meni ..
(.. a ja kažem .. evo može kod mene .. i tako se desilo da imam deset cigančića u razredu od trideset đaka ..
.. moje je odeljenje bilo .. najmuzikalnije od svih .. :lol: )

.. primer drugi .. sad nevezano za ugroženost cigančića .. nego na velikosrpsko čojstvo i junaštvo ..
.. u zemunu dobili vadikali ..
.. a ja u razredu imala cigančicu .. hajrija se zvala .. slatko dete .. buckasto .. uredno pametno vredno .. otac radio u opštini ..
.. uvek nasmejana .. ali jednog dana dođe sva potištena ..
.. pitam .. šta je hajrija ..?
.. a ona plače .. pa kaže .. učiteljice .. znate da se ja više ne zovem hajrija .. ? .. ja se sad zovem nataša ..
.. pitam je kako bi ona htela da je zovem .. a ona kaže .. ja bih htela svoje ime ..
.. i ja kažem dobro .. i nastavim je zvati hajrija ..
.. posle došao otac da objasni .. cela familija morala menjati imena .. u srpska .. da bi zadržao posao u opštini ..
.. ja sam malu nastavila zvati onako kako je dete htelo .. dok mi nije rekla .. u redu je sad .. navikla sam .. može i nataša ..

.. ali nazvati ceo jedan narod ustašama svakako jeste ..

Naravno . NMedjutim, za bilo kakvu rasapravu o tom pitanju, ttreba da poznajes istoriju, bar malo. A to kolko vidim nije slucaj.
Da li znas koliko je hrvata zivelo od 41do 45.
Da li znas koliko je bilo ustasa?
Da li znass koliko je kkatolicki hrvatski kler tacno organizovao ustasa i iskolovao ih. \Da li znas koliko jje hrvatskih svestenika tacno podrzavalo na ovaj ili onaj nacin ustaski pokret.
Da li zns tacno koliko je u opste postojalio katolickih svetenika u tom monetnu u hrvatskoj i u Bosni?
Da li znas koliko je tacno hrvatskih svestenika uzelo diretno ucesce u ubijanju Srba.
Da li znas koliko je ljudi, hrvata ucestvovalo u ubijanjima Srba, a da u opste nisu bilii ustase bas zvanicno.
Da li znas koliko su hrvati ubili Srba u Sremu?
Da li znas koliko se tacno ustasa presvuklo u partizanske uiniforme od 44 do 45 godine.
Da li znas sta se dogodilo sa divizijama , ( a nije bila samo jedna ) ustasa koje su bile u Rusiji.
Dal ti je poznato koliko je dece ubijeno u jedinom logoru za ubijanje dece ( i to srpske dece , naravno ) na svetu.. Jastrebarsko.
Da li znas koliko je hrvatskih giman=zijalaca usestvovlao u masikrima Srba.

Je ste li svesni da svakog ko kaze . JA SAM SRBIN, istog casa optuzujete za sovnizam, idiotizam i kretenizam i time zapravo pokazujete strahovit sovnizam, kakav se retko gde srece. a u okvirujedniog naorada, bas nigde.

.. ja ne koristim to .. rom .. jer nisam nacionalista ..
(.. čuvati se moraju samo nacionalisti .. da se ne izlanu kako mrze .. pa se služe politički korektnim izrazima ..)

.. dakle .. primer ugroženosti cigančića u srbiji ..
.. vrlo konkretan primer ..
.. jedna zemunska škola .. blizu vojnog puta .. (.. da ne preciziram koja ..)
.. priča je od pre šesnaestak godina .. ali se slabo šta promenilo ..

.. u prvi razred se upisuje desetoro cigančića ..
.. i učiteljice se u hodniku svađaju s psihologom .. svaka viče .. bogme ih nemoj meni ..
(.. a ja kažem .. evo može kod mene .. i tako se desilo da imam deset cigančića u razredu od trideset đaka ..
.. moje je odeljenje bilo .. najmuzikalnije od svih .. :lol: )

.. primer drugi .. sad nevezano za ugroženost cigančića .. nego na velikosrpsko čojstvo i junaštvo ..
.. u zemunu dobili vadikali ..
.. a ja u razredu imala cigančicu .. hajrija se zvala .. slatko dete .. buckasto .. uredno pametno vredno .. otac radio u opštini ..
.. uvek nasmejana .. ali jednog dana dođe sva potištena ..
.. pitam .. šta je hajrija ..?
.. a ona plače .. pa kaže .. učiteljice .. znate da se ja više ne zovem hajrija .. ? .. ja se sad zovem nataša ..
.. pitam je kako bi ona htela da je zovem .. a ona kaže .. ja bih htela svoje ime ..
.. i ja kažem dobro .. i nastavim je zvati hajrija ..
.. posle došao otac da objasni .. cela familija morala menjati imena .. u srpska .. da bi zadržao posao u opštini ..
.. ja sam malu nastavila zvati onako kako je dete htelo .. dok mi nije rekla .. u redu je sad .. navikla sam .. može i nataša ..

Onu prvu idiotariju necu ni da komentarisem, jer takvu primitivnu glupost nisam cuo nikad u zivotu. A svasta sam cuo. Cuj, sad ce iste ljude, cigane, rome, jedni da zovu Romi, a drugi da ih zovu ciganima. Ko da meni na celu pise da sam ja Srbin, pa ce ih uvrediti ako ih zovem ciganima, i ko da tebi na celu pise da si hrvatica, pa ti mozes da ih zoves kako oces, jer kad je od tebe, sve moze.
Pa koj ti je limun.. Ja sasvim sigurno njih bolje poznajem nego ti. Pa znas kolko sam vremena proveo s njima.. i sad ja ih mrizm ia ti ih ne mrzis.
A koj si ti razred bila, kad si tako ostroumno uhvatila raspravu ucisteljica u hodniku..
Ovo za promenu imena je odurno. Ja za takav primer nisam cuo, licni poznajem ogroman broj roma i to i muslimanske vere, i pravoslavnih hriscana.

Back