Mitovi

besplodno je trošiti vrijeme i trud na nekog tko ne želi primiti na znanje, što se oko njega dešava. za to postoje razlozi, jer se ništa ne dešava bez razloga/uzroka. u rh su takva javno iznesena uvjerenja ukorijenjena u konkretnim primanjima i povlasticama.
kod uzroka i autora mitova nitko nije spomenuo crkvu,:pop: izumitelja duhovnog stanja, vrijednosnog sustava i društva, koje, tresući se od pohlepe, očajnički pokušava samo sebe uvjeriti da zločinima postiže dobro.

Ne zaboravi da sami Mitovi kod vas i kod nas nisu nastali na isti nacin...
Ma koliko bili srlodni narodi. A Bogami, nasa i vasa Crkva imaju sasvim razlicite metode i ambicije.

Ах, цењени колега, чак ни ваша мржња према стварности и науци која је описује није оригинална.

Nazlost kolega, stvarnost o kojoj vi pricate je plod fikcije. U polivalentnim odnosima savremene medijakratije, mediokratije, politokratije, kriptokaratije i militokratije diskurs nauke se ugl posmatra kao apologiziranje htijenja pomenutih da dominiraju i vladaju. Medjutm, postoji i ozbiljno naucno drustvo koje kriticki posmatra svet. Vi pod "vasa stvarnost" podrazumevate da je sasvim normalno imati rasisitcke stavove i to cak potkrepljujete navodnim istrazivanjem o urodjenim tendencijama? Kolega, nema toga u normalnom naucnim svetu. To samo genaolozi i etnolozi malih izolovanih rezervata stavljaju na pijedestal kao meritorno misljenje i novum. Antropoloska istrazivanja koristena u politolosko socioloske i psiholske svrhe o kojima smo obojica pisali su svakako malo zakasnila i anahrona u ovoj diskusji, te sigurno nisu imala naum potvrdjivati ovo sto vi tvrdite.. Neoliberalistima upravo odgovaraju "strucnjaci" takve vrste. Em otkrivaju toplu vodu, em to rade na nacin koji potvrdjuje njihove teze o potrebi demokratizacije zaostalih i o potrebi integracije neintegrisanih.

Трофим Денисович је давно још апсолвирао све ваше тезе о штетности науке која подрива инхерентно исправну идеолошку догму, пожељности забране "контрареволуционарних" и "ретроградних" научних дисциплина - мада не сумњам да би их ви дерогирали неким другим, додуше једнако испразним терминима - и исправности стрељања научника.

U ovoj temi ovakva retorika nema nikakav znacaj. Naime, ovo se u stvari odnosi na nauku koja je vas uzor. A taj uzor zeli dokazati urodjene rasisticke tendnecije.

Овако је Сахаров описао вашег истомишљеника... некад давно, пре скоро пола века. Ја, наравно, разумем да је у психи неких људи година заувек 1952, али покушајте - узалуд, страхујем, колега, највероватније узалуд, али зашто не покушати? - уложите и ви максимални напор и покушајте да разумете да нисте Лизенко, да наука иде даље, док догмате и... како се оно зваше? идејни радници у покушају прашњавих идеологија прошлости остају далеко назад.

Прошло је ваше време, другови.

I kao sto rekoh u tekstu iznad ovoga, anahronost, pokusaj zamene teza i "povratak u proslost" jesu odlike nacionalisitickih umova. Totalno promaseno kolega, da ne kazem smesno. Mozda umete bolje dokazati pisholoske tendencije urodjenog rasizma?

Poslednja izmena:
:hahaha1: Kakva nebuloza..

Jeste, potvrdili Pahomije i djeneral Amfilohije :lol:

Eto vidis kako si se jos jenomn elgitimisao, a da ni sam nisi toga svestan. Kakv si ti satro inetelektualac, kad dnevno-politticka propagnada moze tako da utice na tebe... Da li u opste znas sta je to crkva i koliko godinna traje SPC?

Poslednja izmena:
misliš :lol:
jedni vjeruju ispravno, a drugi krivo

Pa mozda gresim. Ispravi me. i daj mi neki argument koji bi promenio moje misljenje. Osetljiv sam na dobre argumente i reagujem pozitivno na njih.
Na primer... eto mi imamo kosovski mit... koji bi bio vas panrdan.
A sto se same crkve tice. zar u opste treba da spminjem masivne razlike izmedju malene SPC i Rimokoatolicke crkvke?

Eto vidis kako si se jos jenomn elgitimisao, a da ni sam nisi toga svestan. Kakv si ti satro inetelektualac, kad dnevno-politticka propagnada moze tako da utice na tebe... Da li u opste znas sta je to crkva i koliko godinna traje SPC?

Crkva je jedna hristokratska institucija koja stalno tezi uspostavljanju hijerokratije u civilnom, sekularnom drustvu (posto i sama egzistira na istom pricipu). Totalno opismenjavanje i tehnoloski razvoj nazalost nije pratio adekvatan razvoj svesti, pa je njen uticaj u zaostalim sredinama relativno velik. Pogotovo ako u sprezi sa politickim strukturama nadje zajednicki jezik u pogledu sisanja ovaca.
SPC je po nacionalistima nesto starija od ameba mada odredjeni palentolozi ostavljaju rezerve spram te tvrdnje. Naime, na nekim kostima dinosaurusa su pronadjeni tragovi 4s u genetskom obliku slicnom katolickim mamutima iz ledenog doba. Tja, ko bi ga znao..

Ne zaboravi da sami Mitovi kod vas i kod nas nisu nastali na isti nacin...
Ma koliko bili srlodni narodi. A Bogami, nasa i vasa Crkva imaju sasvim razlicite metode i ambicije.

Isti su i metodi i ambicije crkvara...Zombizacija što šire populacije i stavljanje pod svoju šapu...
Biblija i Kuran imaju dejstvo navođenja na moralnu predaju pred autoritetom neukog čoveka što
ga čini poslušnim i smernim zombijem...I lakim plenom...Deca takvog roditelja ne mogu da se načude
kretenizmu najbližeg i u pokušaju odvraćanja čitaju i sami Bibliju ili Kuran i upliću se u zavodljive bajke...
Savetujem omladini da stave roditelje- vernike na ignored u pogledu bilo kakvih objašnjenja te da
objašnjenja potraže na netu ili u biblioteci...:mrgreen:

da razbijem neke predrasude na ozbiljnoj temi
mit je da grkinje ulaze nevine u brak
mis' zaista ulaze ali su pre toga vecina analno deflorisane
to je tradicija u grckoj koja se odrazava i sa spoljnim utiscima jelte
posto se svima vuku d... po asfaltu....

svaki mit ima korene zasto je mit, odnosno korene lecemerja koji ga je napravio takim

da razbijem neke predrasude na ozbiljnoj temi
mit je da grkinje ulaze nevine u brak
mis' zaista ulaze ali su pre toga vecina analno deflorisane
to je tradicija u grckoj koja se odrazava i sa spoljnim utiscima jelte
posto se svima vuku d... po asfaltu....

svaki mit ima korene zasto je mit, odnosno korene lecemerja koji ga je napravio takim
Kao jedan od važnih aspekata nastanka mita-licemerje...Prihvatljivo...
Zanimljivo ovo s grčkinjama,ali malo verovatno-na žalos TURISTA...:hahaha:

Kao jedan od važnih aspekata nastanka mita-licemerje...Prihvatljivo...
Zanimljivo ovo s grčkinjama,ali malo verovatno-na žalos TURISTA...:hahaha:

covi ako nes da verujes na pisano veruj na rec
a ako nes da verujes ni na rec veruj na obraz
a ako nes ni na obraz prosetaj malko oko atine
pa nako uz casicu sa domorocima pocni pricu
o zenama-grkinjama i nevinosti... ovo sto napisah
je za matine..... da ne sirim vise jer je ozbiljna tema

Hajde verujem ti kad si rekao na obraz-negde te neko oslovio kao Montenegrina...
Bar da sam pola godine mlađi pa da skoknem i lično se uverim...:mrgreen:

svi mi vucemo korenje iz tri lepe
iz nekih vukojebina ma koliko se dicili
da smo plave krvi
moji koreni oni najdalji su iz sotonica
a to mesto bajo daje samo one za lazu
il' akademiju nauka....
mis' ovih drugih nema al' ja cu bidem prvi :rotf:

covi ako nes da verujes na pisano veruj na rec
a ako nes da verujes ni na rec veruj na obraz
a ako nes ni na obraz prosetaj malko oko atine
pa nako uz casicu sa domorocima pocni pricu
o zenama-grkinjama i nevinosti...
ovo sto napisah
je za matine..... da ne sirim vise jer je ozbiljna tema

Taj mit i nije mit,posto je sveopste poznat.Isti slucaj je i sa Turkinjama:kafa:
Ne verujem da to Covi nije znao, on je iz one generacije koja je prosla Evropu u mladosti a i sire.

Taj mit i nije mit,posto je sveopste poznat.Isti slucaj je i sa Turkinjama:kafa:
Ne verujem da to Covi nije znao, on je iz one generacije koja je prosla Evropu u mladosti a i sire.

U ono vreme je tamo bila vojna hunta i s domaćim stanovništvom nije bilo preporučljivo ni pričati kamo li zvati grkinje u putujuću komunu...
I onako su nas ošišali u Dubrovniku (ja slučajno eskivirao-bio taj dan u Igalu kad su šišali hipije...)...Posle smo svuda bili fini...:mrgreen:
Kreskali zapadnjakinje-njima to nije smetalo-vid druženja...Kao rukovanje...:hahaha:

da je onazis ziv pomislio bi da je covi on :lol:

Covi bi mislio da je on da ima bar jednu njegovu jahtu...(Koju i ne želi-do kerca i taj čun...:mrgreen:)
Za razliku od njega ja bolje psujem i više volim pivkane i dobro društvo baraba...:hahaha:
Zavidni mi i ovi lokalni tajkuni na zajebancijama-verujte ljudi da je to bogatstvo mnogo veće...Ma vama s kojima ovo
divanim je to sasvim jasno...
Daje moj drugar pedeset evrića ciganu,spustio staklo...Ovaj viče kad smo krenuli da da još pedeset...Ja kupio na kiosku dve konzerve hladnog piva i vratili se
i ja izađem i otvorim jedno pivo,otpijem (a Sunce tuče),a drugo dam ciganu...Viče gariša iz kola:"A meni pivo?!"
"Pa ti si tvojih pedeset evrića potrošio-ovo je samo za nas Cigane...!":mrgreen:

Ako cemo o tim, pravim mitovima, sto gode...kud ces boljih od kumstva i covstva, cike sto zrtvuje sina bradatom neznancu i bitki koji bijase tudji vojnici. Sve u meni i u mom narodu. To nije mit, to je citava mitologija. Grci su male bebe:kafa: a o predhodnicima ameba i da ne spominjem:aha:

Back