Mitovi

Ima i pozitivnih;... zaista?

Dakle, za tebe i akonisi pripadnik ni jedne nacije... to jest , ancionalno sineopredeljen, ko i pola tvoje Podgorice, Svetozar Miletic je negativna figura, a Natasa Kandic pozitivna.. ako te dobro razumem.
isto tako je i Mihajlo Pupin krajnje negatoivna osoba, dok je Ceda Jovanovic izrazito pozitivna.
OK, Mislim , cvistyon da znamo kako razmisljaju Aboridzini bugarskog porekla.
Pa eto ti primer mišljenja,tog s Kandićkom i Jovanovićem (koji rade taj posao iz sopstvene bolesne ambicije),kako se
uspešno od Bezbednosno Informativne Agencije mogu manipulisati misli građana i polarizovati javno mnenje...Ti si
žrtva te polarizacije,a ni jedan filozof (ili mudar čovek uopšte) neće sebi dozvoliti da mu drugi usmeravaju ili provociraju misli...
Ti recimo ne shvataš da su pomenuti likovi kreirani algoritamski u dugim nizovima modalnih nizova...Sociološka istraživanja
i ta nauka su ti bez veze-glupe nauke...:mrgreen:
Ne pada ti na pamet da ti je tvoja (većine)paranoidnost vektorski postavljena u ukupni proizvod...
Ali ništa nije onako kako "običnim" građanima izgleda! Od politike građanin "zna" samo odnose između izjava PIARova...:mrgreen:
A te izjave su veoma dobro smišljene od timova koji koriste sociološka istraživanja ,algoritamske nizove modaliteta i sl...
To sa stvarnim događajima nema previše veze...Učite sociologiju,kad več matematika nikako ne ide...

Tek kad budes otvorila temu sa naslovom internacionala ili mondijalizam kao dijagnoza. Od Staljina, do Rompaja.

.. ali .. ovim potvrđuješ to moje iz naslova ..
.. objektivan čovek će uvek rado pogledati pokušaje demantovanja onih uverenja koje drži svojima ..
.. onaj koji od takvih demantovanja dobija napade paničnog straha .. neće ..

.. a na toj su temi nacionalisti potučeni do nogu .. isključivo argumentima ..
.. i to je jedina tema na kojoj je to izvedeno tako .. elegantno ..
(.. eto .. da se pohvalim .. :mrgreen: )

.. u sprsku narodnu epiku se slabo razumeš .?

svako svoj ulov bira ...
mogao bi objasniti sta si tacno hteo reci, posto je romanticarski uvod namenski neprecizno napisan ...
sa kroatizmima koji valjda trebaju istaci umnost postavljaca
da se nacije mitovima mesas uzrocno-posledicne veze, bitno od nebitnog

Vidis, i tebi je dzaba govoriti da ne mozes sve znati, jos manje da mozes razumeti. Missim, mozes al ne guglanjem. Sedi i citaj.
Btw , za bold, el moze prevod sa nemustog? :flert:

Pa eto ti primer mišljenja,tog s Kandićkom i Jovanovićem (koji rade taj posao iz sopstvene bolesne ambicije),kako se
uspešno od Bezbednosno Informativne Agencije mogu manipulisati misli građana i polarizovati javno mnenje...Ti si
žrtva te polarizacije,a ni jedan filozof (ili mudar čovek uopšte) neće sebi dozvoliti da mu drugi usmeravaju ili provociraju misli...
Ti recimo ne shvataš da su pomenuti likovi kreirani algoritamski u dugim nizovima modalnih nizova...Sociološka istraživanja
Ne pada ti na pamet da ti je tvoja (većine)paranoidnost vektorski postavljena u ukupni proizvod...
Ali ništa nije onako kako "običnim" građanima izgleda! Od politike građanin "zna" samo odnose između izjava PIARova...:mrgreen:
A te izjave su veoma dobro smišljene od timova koji koriste sociološka istraživanja ,algoritamske nizove modaliteta i sl...
To sa stvarnim događajima nema previše veze...Učite sociologiju,kad več matematika nikako ne ide..
.

Da anliza diskursa ne bude prevelik zalogaj? Missim, oni bez guglanja i ne razumeju sta si htio reci i jos namerno zaebavas :mrgreen:

Da anliza diskursa ne bude prevelik zalogaj? Missim, oni bez guglanja i ne razumeju sta si htio reci i jos namerno zaebavas :mrgreen:
Nisam u službi,ali imam neke stare drugare tako da mi poznato...A i kad sam ja to pa ozbiljan-reci pa da se uozbiljim...
Mani se analize diskursa-baš nam nužno-važno je okvirno znati kakav je i koliki (ja ko one babe...o uštipcima,o čemu li...:rotf:)

.. objektivan čovek će uvek rado pogledati pokušaje demantovanja onih uverenja koje drži svojima ..

Sanja,mani se izgovaranja na epiku-brže mesi TO jer ako
spadne -biće suza...:cvet:

To sa stvarnim događajima nema previše veze...Učite sociologiju,kad več matematika nikako ne ide...

Ala ti precenjujes BIU !!!!!. Ove kreature sasvim sigurno nisu produkt njihovog rada. Mozda neke drue sluybe, cije sediste u opste nije ovde, al BIE sasvim sigurno ne. Da je to sve tako, kako ti tvrdis, slicne pojave i spodobe, obitavale bi i u susednim naarodima... no tako neceg naravno nema u okolini..

Poslednja izmena:
Vidis, i tebi je dzaba govoriti da ne mozes sve znati, jos manje da mozes razumeti. Missim, mozes al ne guglanjem. Sedi i citaj.
Btw , za bold, el moze prevod sa nemustog? :flert:

naravno da nije, na muzici smo vec utvrdili komunikacione i ostale negugle
moj nacin kucanija ovde se obraca kucaniju uvodnog posta

za koji si utvrdio da sam previse glupa da bih shvatila ...
i ne zelis pojasniti sta je pisac hteo da kaze ...
prevedi uvodni post, prevodim musti :flert:

inace, veoma sam svesna granica svoga znanja, za razliku od mnogih- sto svedoci i izbor nika :zplez:ali i da se prenikujem u pametnica- ne bih pogresila :manikir:

elem, od najranijeg detinjstva uzivala sam u mitovima i legendama indijanskih plemena,i uvek sam umela ceniti umetnost- stavljajuci je u prave granice, i ne dajuci joj super moci- ceneci je za ono sto jeste

Kult granice i demonizacija stranaca, drugih, mitovi, slavna proslost...nacionalizam. Samo moderni nomad vise nije pojedinac ili grupa, pleme, sad je to drzava-nacija.
Boriti se protiv takvih svetonazora , protiv onih koji svoju politiku impregniraju teritorijalnoscu i odabranoscu ne znaci podrzavati sumanuti neoliberalisticki diskurs. To je obaveza za decu i buducnost, borba za filozofiju pozitivizma, coveka i biofiliju

ne moras sve, moze ovaj deo :flert: :cvet: :pivce:

sta je pisac hteo da kaze, ako se vec bacio na prosvetiteljstvo

elem, od najranijeg detinjstva uzivala sam u mitovima i legendama indijanskih plemena,i uvek sam umela ceniti umetnost- stavljajuci je u prave granice, i ne dajuci joj super moci- ceneci je za ono sto jeste

To "u prave granice" je ocigledan znak da se boris sa demonima ega :mrgreen: Naime, sociologija kulture, socijalna psihologija, sociologija religije i politicka psihologija su ovo podrucje obradili na primerenom nivou. To sto ti mislis da znas "prave granice" apsolutno nema nikakav znacaj,

To "u prave granice" je ocigledan znak da se boris sa demonima ega :mrgreen: Naime, sociologija kulture, socijalna psihologija, sociologija religije i politicka psihologija su ovo podrucje obradili na primerenom nivou. To sto ti mislis da znas "prave granice" apsolutno nema nikakav znacaj,

moj demon ega je pod strogim nadzorom ;)

tnanu strukturu moje licnosti ostavi za pdf psihologija, zamolila bih te samo za pojasnjenje koje jesi ponudio ...

ako te ne mrzi :flert:

vidids da pokusavam da shvatim :flert:

ne moras sve, moze ovaj deo :flert: :cvet: :pivce:
Kult granice i demonizacija stranaca, drugih, mitovi, slavna proslost...nacionalizam. Samo moderni nomad vise nije pojedinac ili grupa, pleme, sad je to drzava-nacija.
Boriti se protiv takvih svetonazora , protiv onih koji svoju politiku impregniraju teritorijalnoscu i odabranoscu ne znaci podrzavati sumanuti neoliberalisticki diskurs. To je obaveza za decu i buducnost, borba za filozofiju pozitivizma, coveka i biofiliju

sta je pisac hteo da kaze, ako se vec bacio na prosvetiteljstvo
1.
Kult granice i teritorijalnost kao odlike nacionalne sizofrenije, vecite ugrozenosti od drugog i strah za teritoriju koja u tom kontekstu predstavlja arhajsku vezu sa sakupljackim drustvom i pomenutim nomadskim stilom, demonizacija drugog kao vecito odgovornog za sve istorijske nepravde i zla, agresije, paljevine, smrti te politicko opravdanje ekonomskog beznadja, mitovi ulepsani radi mitologije i stvaranja slavne proslosti bez mrlja - naroda postenja, uzvisenosti i vanvremenske moralnosti --- sve zvona i metalne kugle koje se kotrljaju po mozgovima nacional sovinista.
2.
Politcka elita u nas dozivela je tranziciju iz komunizma u liberalizam i manipulacija sa nizim slojevima radi ostanka na vlasti=novac+kapital, pretvorila se izvana u neoliberalnog kooperanta a iznutra u nacionalni zdrug. Ako zelis sire objasnjenje ove cirkulacije elite mozes sama razmisliti o pojmu "beg od odgovornosti" a ako ne umes - odgovoricu ti.(parcijalno pod 3)
3.
Ne glasati za lidere tipa Kawobag-Wiwovitica- itd. i one koji ekonomnske probleme u vlastitom drustvu uvek opravdavaju "tudjinima, njihovim upletanjem, nezajazljivim manjinama, drugim religijama u nasoj "prelepoj zajednici"" a ponajvise posledicama zlocina iz proslosti i istorijskih nepravdi kroz belosvetske zavere, i ujedno shvatiti da kriticki pogled na kompleksnu situaciju mora biti udaljen od apologizacije bilo kakave druge ideologije pa i neoliberalisticke, znaci biti covek svestan vremena i prostora, intelektualac koji misli o svojoj deci , porodici i buducnosti.

moj demon ega je pod strogim nadzorom ;)

tnanu strukturu moje licnosti ostavi za pdf psihologija, zamolila bih te samo za pojasnjenje koje jesi ponudio ...

ako te ne mrzi :flert:

vidids da pokusavam da shvatim :flert:

ajde, budi ljubazan, nama koji nismo citali socioloske studije- prevedi onaj pasus, sta je pisac teo reci :cmok: :cmok: :cmok:

Jok, satra te nestrpljivi ego, to je tako ocigledno. Odgovor ti je iznad.

Uh, sad nipiku ne poznajem.
Sunce ti.. El bio deda partizan... a ?
Titin junak.

1.
Kult granice i teritorijalnost kao odlike nacionalne sizofrenije, vecite ugrozenosti od drugog i strah za teritoriju koja u tom kontekstu predstavlja arhajsku vezu sa sakupljackim drustvom i pomenutim nomadskim stilom, demonizacija drugog kao vecito odgovornog za sve istorijske nepravde i zla, agresije, paljevine, smrti te politicko opravdanje ekonomskog beznadja, mitovi ulepsani radi mitologije i stvaranja slavne proslosti bez mrlja - naroda postenja, uzvisenosti i vanvremenske moralnosti --- sve zvona i metalne kugle koje se kotrljaju po mozgovima nacional sovinista.
2.
Politcka elita u nas dozivela je tranziciju iz komunizma u liberalizam i manipulacija sa nizim slojevima radi ostanka na vlasti=novac+kapital, pretvorila se izvana u neoliberalnog kooperanta a iznutra u nacionalni zdrug. Ako zelis sire objasnjenje ove cirkulacije elite mozes sama razmisliti o pojmu "beg od odgovornosti" a ako ne umes - odgovoricu ti.(parcijalno pod 3)
3.
Ne glasati za lidere tipa Kawobag-Wiwovitica- itd. i one koji ekonomnske probleme u vlastitom drustvu uvek opravdavaju "tudjinima, njihovim upletanjem, nezajazljivim manjinama, drugim religijama u nasoj "prelepoj zajednici"" a ponajvise posledicama zlocina iz proslosti i istorijskih nepravdi kroz belosvetske zavere, i ujedno shvatiti da kriticki pogled na kompleksnu situaciju mora biti udaljen od apologizacije bilo kakave druge ideologije pa i neoliberalisticke, znaci biti covek svestan vremena i prostora, intelektualac koji misli o svojoj deci , porodici i buducnosti.

identitet pravi razliku izmedju tebe i drugih
postoji individualni i kolektivni
sta zelis reci, da treba insistirati na jednom- "ljudskom" identitetu ???
toga nema ni na nivou prvobitnih zajednica
imas nesto protiv drzavnih uredjenja planete zemlje, zelis ukinuti sve granice ?

ko zeli manipulisati- naaci ce neki nacin, nisu mitovi najbolji ;)
vec sam kucala da se sve vrti oko novca, a ako zaista smatras da su ljudi uzeli oruzje zbog nekih mitova, ako toliko potcenjujes malog coveka .... ne znam sta da ti kazem

biologija kaze- opstaju neki, ne svi
i svi se bore da budu oni koji ce opstati
izgovor se uvek nadje kada je sukob interesa u pitanju

i SVE se moze reci prostim jezikom, ako zelimo da nas svi shvate i imamo cvrstu poentu

Kult granice i teritorijalnost kao odlike nacionalne sizofrenije

granice su samo sizofrenija u nasoj glavi ?

otkako postoje ljudi postoje granice, vidljive, nevidljive, kao sto se svako telo granici u prostoru ...

a ako se okrenes unazad, depersonalizacija se koristila samo u svrhu lakseg kontrolisanja ....

identitet pravi razliku izmedju tebe i drugih
postoji individualni i kolektivni
sta zelis reci, da treba insistirati na jednom- "ljudskom" identitetu ???
toga nema ni na nivou prvobitnih zajednica
imas nesto protiv drzavnih uredjenja planete zemlje, zelis ukinuti sve granice ?
Kad vec upleces identitet onako analfabetski, sta je identitet?
Ti si tipican primer floskulizatora za svaku temu, kao znas i razumes a u stvari veze nemas. Evo npr.
samo prati puteve novca,
a mitovi su folklor- ni uzrok ni posledica
dakle- nebitni
Tipican primer tzv "sveznalice" Cuj, "samo prati puteve novca" je l to topla voda ili Amerika? A kontekst uz nastavk odgovora 0 bodEva.

ko zeli manipulisati- naaci ce neki nacin, nisu mitovi najbolji ;)
vec sam kucala da se sve vrti oko novca, a ako zaista smatras da su ljudi uzeli oruzje zbog nekih mitova, ako toliko potcenjujes malog coveka .... ne znam sta da ti kazem

Nista, ti si mali vojnik faktokratije i mediokratije koji je oblikovala partijokratija uz pomoc medijakratije i lazne scientokratije. Da bi znala teoriju politike moras citati, ne guglati.

biologija kaze- opstaju neki, ne svi
i svi se bore da budu oni koji ce opstati
izgovor se uvek nadje kada je sukob interesa u pitanju

Biofilija je suprotan pojam od nekrofilije a u kontekstima antropokratije kao mimikrije realpolitike ili njenog pandana postpolitike biofilija je pozitivizam koji u okviru neke nove alterpolitike mora biti na kljucnom mestu. Missim, tome sluzi nauka i intelektualci. Prestani frljokati glupostima

Poslednja izmena:
granice su samo sizofrenija u nasoj glavi ?

otkako postoje ljudi postoje granice, vidljive, nevidljive, kao sto se svako telo granici u prostoru ...

a ako se okrenes unazad, depersonalizacija se koristila samo u svrhu lakseg kontrolisanja ....

Opet frljokanje, satra te ego, neda da ucutis. Pise "kult granice" ako ne razumes pojam - ne odgovaraj

Missim, ti si moja stara drugarica, zato ti i govorim otvoreno :lol:

Kad vec upleces identitet onako analfabetski, sta je identitet?
Ti si tipican primer floskulizatora za svaku temu, kao znas i razumes a u stvari veze nemas. Evo npr.

Tipican primer tzv "sveznalice" Cuj, "samo prati puteve novca" je l to topla voda ili Amerika? A kontekst uz nastavk odgovora 0 bodEva.

Nista, ti si mali vojnik faktokratije i mediokratije koji je oblikovala partijokratija uz pomoc medijakratije i lazne scientokratije. Da bi znala teoriju politike moras citati, ne guglati.

Biofilija je suprotan pojam od nekrofilije a u kontekstima antropokratije kao mimikrije realpolitike ili njenog pandana postpolitike biofilija je pozitivizam koji u okviru neke nove alterpolitike mora biti na kljucnom mestu. Missim, tome sluzi nauka i intelektualci. Prestani frljokati glupostima

kako covek da objasni nnesto sto ima nekom e koji to nema?
Mislim na identitet, naravno. No cisto oko gnranica... nema kulta granica. One su za sad nephodne i treba da budu tu gde jesu. A termin sam termin kult granica je izmissljen sa nekom svrhom..

Poslednja izmena:

Back