Dobro je kad znas bolje od mene na sta sam sve u poslednjih skoro 50tak godina stavio svoje prstice
No, nije mnogo bitno sta sam ili nisam, sta si ili nisi, pricamo o TVM.
Najblizi opis gde se u terminal svetu koristio TVM je digitalov terminal gde si mogao da podelis ekran na dve sesije (kao da radis sa 2 terminala) ekran je mogao da se podeli horizontalno ili vertikalno i da time radis sa 2 stvari odjednom. To je bilo prilicno revolucionarno za to doba ali je jos uvek bilo u svetu terminala i centralnih kompjutera.
Microsoft Word za DOS u poslednjoj inkarnaciji (bez grafike) je imao TWM za rad sa vise od jednog dokumenta na ekranu (ekran je mogao da se podeli na razne nacine u TWM stilu).
Windows u verziji 1 je imao TWM kao jedini nacin rada i tu se negde uguravao prvi WISIWYG graficki Word (u medjuvremenu GEM ih je razbijao i sa prozorima a bogami i sa 'blenturom'

) Lepo kazem ja da je Windows iznikao iz worda, nikako da se otarasimo te bede.
Preklapajuci prozori su u to vreme bili samo na GEM masinama i tu su negde poceli da se uguravaju prvi mekintosi. Tek u verziji windows-a 2 je napusten TWM kao nesto sto nije bas zgodno i preslo se na preklapajuce prozore.