Митови о Линуксу. Зашто смо лагани?

Ko zna sta ima, kad mu se pregreva na youtube :P
Искључено пуњење, 5 степени мање, укључено пуњење 5 степени више.

Ispadam ludak u danasnja vremena.
Android mi bushan , previse spijuniran, osecam se kao budala dok ga koristim.
Ретко који Линукс нема телеметрију, барем тога има у Линуксу ако ништа друго.

Hajde , kad vec pricamo .
Moze li se napraviti virtualni sistem ili deepfreeze sistem na linuxu I na kom?
To mi je navika iz win , da napravim sistem koji ne komunicira sa userom nego mu nudi ili sandbox ili virtual da radi u njemu ali da nije skup cpu gledano kao virtual box ili vmware image workstation.

Sad cpu podrzavaju virtualne masine (ne desktopove, mada tu imamo zbrku jer kad ja kazem virtual desktop ja ne mislim virtual desktop screen , nego bukvalno virtual user desktop env kao citrix sto je bio.).
Mozda je neki znalac napravio prg koji omogucava virtualnost koja je brza i zilava.
Na zalost korporativna stvarnost odvaja racunar od pojedinca npr vmware je nekad bio strogo simulator emulator step by step.
Sada je to ugodno razvojno I not okruzenje ali nije emulator niti step by step.
Slicno je kod mnogih programa , npr deepfreeze je dobio nove mogucnosti ali je izgubio zilavost na vanredne situacije , omakne mu se neki kiks.

Da, al smor je hekintosh, a da sad kupuje Mini-ja ili MacBook skupo je. Doduse ja sam uzeo MacBook pa sam srecan ko malo dete :p
ako ces iskreno ja sam isto mislio ranije kao ti ali je lak kao pero... kada jednom namestis a ako imas intel cpu od c2duo do i9 bilo koji sve radi kako treba...naravno mek je mek i tu nema price, ali ako biram drndanje sa winom, ili linux distroima sa nedostatkom aplikacija...uvek bih bio za hackintosh.

Hajde , kad vec pricamo .
Moze li se napraviti virtualni sistem ili deepfreeze sistem na linuxu I na kom?
To mi je navika iz win , da napravim sistem koji ne komunicira sa userom nego mu nudi ili sandbox ili virtual da radi u njemu ali da nije skup cpu gledano kao virtual box ili vmware image workstation.

Sad cpu podrzavaju virtualne masine (ne desktopove, mada tu imamo zbrku jer kad ja kazem virtual desktop ja ne mislim virtual desktop screen , nego bukvalno virtual user desktop env kao citrix sto je bio.).
Mozda je neki znalac napravio prg koji omogucava virtualnost koja je brza i zilava.
Na zalost korporativna stvarnost odvaja racunar od pojedinca npr vmware je nekad bio strogo simulator emulator step by step.
Sada je to ugodno razvojno I not okruzenje ali nije emulator niti step by step.
Slicno je kod mnogih programa , npr deepfreeze je dobio nove mogucnosti ali je izgubio zilavost na vanredne situacije , omakne mu se neki kiks.
испрбај: Septor Linux

ako ces iskreno ja sam isto mislio ranije kao ti ali je lak kao pero... kada jednom namestis a ako imas intel cpu od c2duo do i9 bilo koji sve radi kako treba...naravno mek je mek i tu nema price, ali ako biram drndanje sa winom, ili linux distroima sa nedostatkom aplikacija...uvek bih bio za hackintosh.
Него, како стоји хаконтош или мек тј OSX са амд процесорима?
Ти рече да ако не желимо проблеме се драјверима и сл да пређемо на мек!?

Искључено пуњење, 5 степени мање, укључено пуњење 5 степени више.

Ретко који Линукс нема телеметрију, барем тога има у Линуксу ако ништа друго.
ачи се барем може искључити .... И до сад не налетих податак да кад корисник искључи телеметрију на Линуксу да и даље ради у позадини као код неких других "уобичајнијих" оперативних система?

Телеметрија је уграђена у поједине апликације. И неке апликације не би требало користити кога интересује да избегне телеметрију.
Ако су апликације отвореног кода онда се у тим апликацијама такође налазе подешавања за искључивање телеметрије.
А они који користе прогреаме затвореног кода то увек чине на сопственуи одговорност без обзира о ком се оперативном систему говорило...

Ако су апликације отвореног кода онда се у тим апликацијама такође налазе подешавања за искључивање телеметрије.
А они који користе прогреаме затвореног кода то увек чине на сопственуи одговорност без обзира о ком се оперативном систему говорило...
У Firefoxu постоје опције за искључивање, али су толико затрпане да се више исплати променити браузер, јер их има толико много да је једноставније наћи неког ко је то већ искључио.
Поједине апликације немају опиције за искључивање, као на пример Clementine player или дуги програми који имају телеметрију.

У Firefoxu постоје опције за искључивање, али су толико затрпане да се више исплати променити браузер, јер их има толико много да је једноставније наћи неког ко је то већ искључио.
Поједине апликације немају опиције за искључивање, као на пример Clementine player или дуги програми који имају телеметрију.
То је већ до корисника. Кад инсталирам нови програм прво што урадим јесте преглед опција које се могу подешавати...

Него, како стоји хаконтош или мек тј OSX са амд процесорима?
Ти рече да ако не желимо проблеме се драјверима и сл да пређемо на мек!?
ranije je bilo lose, danas opencore imaju kernele i sve sto treba za amd...naravno sve je bolje i mnogo lakse sa intelom.

Ubuntu je dopadljiv ali ja bih neßto što još nema pa sam neodlučan kao kad se mačka sažali na miša....

Vertikalnog mi kompjuterskog miša.

Skontah kako portabilni. Pokrenuh Linuxe i sa CF kartice, i sa MicroSd kroz Transcend memorijski čitač memorija....

Svrha linuxa su mreže i zabava. Meni je oba trenutno navrh pauka.... iako konačno gledah novi film čoveka pauka....sve ih smrzava....
Hoće li Strange pojesti Pitera?

Провери како ради приликом пуштања јутјуба, како ради приликом пуњења и пражњења. Мени увек боље ради када се празни батерија, док када се пуни је већа температура. Некада мање некада више.
Нисам упратио кад долази до прегревања? Ако је при пуштању јутјуба онда је у питању недоступност хардверске акцелерације у свим браузерима за Линукс. Чак ни Хрому.

Кад ЦПУ мора да ради сво декодирање видеа, нормално је да скочи usage и температира. И што већа резолуција, већа и температура и оптерећење процесора Ту нема лека осим да се клипови гледају кроз видео плејер.

LinuxFX - зато што смо моћни! Моје упоређивање Андроида и iOS-a. Android уз козметичкe захватe и лицкања може да изгледа индетично као iOS обрнуто не важи... Тако исто и Linux. :andjeo::per:

Проверите LinuxFX 11 https://www.linuxfx.org/

1645402149564.png

1645402805876.png

Poslednja izmena:
То је већ до корисника. Кад инсталирам нови програм прво што урадим јесте преглед опција које се могу подешавати...
На жалост, није. У Windowsu постоје апликације које контролишу телеметрију, спајвер и слично. У Линуксу неким дистрибуцијама те апликације постоје, мада у већини их нема. Дакле приликом инсталације апликација у Линуксу, не знамо која апликација има са собом телеметрију а која не. И у многим Линукс дистрибуцијама не можемо то проверити накнадно.

Back