Pa eto ih skroz u krug oko svih tih prikaza idu,
i kod ostalih životinja ima raznih ukrasa u pozadini. Ili to možda bik iz gornje slike ima krila

Otkud znam, hram je, u njihovoj mitologiji postoje razna bića, zašto da ne. A možda je i neka realna životinja, u svakom slučaju stegosaurus nije.
Vidi se da je narod koji je to uklesao veoma spretan, i da svi reljefi verno prikazuju životinje, tako da nije to pitanje verovanja, jednostavno prikaz ne liči na stegosaurusa. Između ostalog, sa tom velikom glavom koja ima rogove ili uši to nikako ne može biti stegosaurus.
I sve što sam napisao bilo je sa te vizuelne strane. Ako hoćeš da uplićemo i druge discipline onda se jasno vidi da se fosilni ostatci stegosaurusa javljaju u slojevima koji označavaju period Jure, kada ova vrsta potpuno izumire, isto kao što i danas izumiru pojedine vrste. U daljim slojevima, Kredi ili Paleocenu ne javljaju se njihovi fosili. Što ukazuje da tada izumiru. Takođe, geografski, fosili stegosaurusa nađeni su isključivo na teritotiji današnje Severne Amerike. Jedino bliže Kambodži gde se ovaj hram nalazi, jesu fosili srodne vrste iz porodice stegosauria, nađenih u Kini. No i ova vrsta kao i cela grupa stegosaurija se odlikuje sitnom glavom, bodljama na kraju repa i dugim zadnjim nogama. A celokupnim izgledom još manje poseća na reljef iz hrama.
Ali džabe ja pišem kad si ti izabrao da
veruješ da je to stegosaurus.