Mito bekrijo

Sad vidim, mogla si da kazes i koji clan, da ne lutam, ali evo sta pise:

Sto znaci da nije to trazenje mita, vec poklon koji dobije u toj vrednosti ali ne u novcu i to ukupno na mesecnom novou, ne sme da prelazi taj iznos.

To nikako nije legalizovanje mita, kao je postavljac napisao i daleko od toga da bude, to bi bilo protivno svemu iako je javna tajna da mnogi lekari bas preko "posrednika" i traze mito, ali to nema veze s ovim u Zakonu, to je poklon i tesko da ga dobije u tom iznosu.

Значи 5% од 14 цм је 0.7 цм .... довољно

Керки, могла сам, али нисам хтела да се удубљујем у детаље.
Што се осталог тиче, ово јесте легализација мита, ово је Србија, да се не лажемо.
Кад се прави закон, прво се направи рупа, а онда се око ње надограде чланови и ставови.
Да се Власи не досете.
Nije, jer poklon se ne trazi a mito se trazi, tu je osnovna razlika.

Sto znaci da neko moze kao lekar da dobije 5 kafa mesecno i to ostavi na poslu, a mito je nesto drugo.

Nije, jer poklon se ne trazi a mito se trazi, tu je osnovna razlika.

Sto znaci da neko moze kao lekar da dobije 5 kafa mesecno i to ostavi na poslu, a mito je nesto drugo.

Смешно ... Па само ПОСТОЈАЊЕ закона о ДОЗВОЛИ 'ШАХВАЛНОСТИ' има за последицу ИНДУКОВАЊЕ ПРИНУДЕ

и сваки и свакога који долази код лекарке или лекара ставља у понижавајући и

законски дискриминатрски положај да ли ИМА или НЕМА за

'ЗАХВАЛНОСТ'

Монструазно франкенштајнизовање имовинских облигационих струковних етичких социјалних релација ....

Kada pet pacijenata pre vas donese novce i kese sa poklonima, a zatim vi PRAZNIH RUKU dođete na red,
(praznih ruku jer ste svakog meseca uplatili trideset hiljada dinara za doprinose, pa nije preteklo)
da li je realno očekivati jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu?

Koliki je limit za podmićivanje saobraćajca? :think:

Videla sam vec u Zakonu, a pre toga nisma videla tvoj post da sam znala da ne trazim koji je clan u pitanju, ali svejedno, poklona je uvek bilo i oni ne mogu da se zabrane ali to nema ili ne bi smelo d aima veze sa mitom (da se uanpred traze, pozdrazumevaju i slicno). To bi bilo protivno clanu 21 istog zakona koji kaze da je svaki pacijent ravnopravan bez ozbira na socijalni status, izmedju ostalog.

Узимају ли за здравство кроз допринос? Узимају ...

Што као у УСА не добијеш САВ новаз за здравство па онда лепо на ТРЖИШТУ не искажеш ЗАХВАЛНОСТ ...

НАЈБОЉИМ ПОНУЂАЧИЦАМА и понуђалима услуга ЗДРАВСТВЕНИХ...

Јасније ? Овако

, по закону о 'захвалности ' Држава има посредну улогу макороа који за ваш новац проституише медицинске раднике
Ukidanje 'solidarnosti ' za troškove lečenja bi za mnoge značilo BANKROT! Ko bi danas na Balkanu mogao da plati troškove skupih pretraga i lečenja od ove crkavice od plate?

Овај закон је кршење људских права равноправности и највероватније ће уставни суд забранити овај закон

Уамислите да деценију се прича о платним разредима и ништа .. а овај закон промувају као прдеж

Зато и ове силне демонстрације ... Онамо 100 милиона евра поклонили банкарском сектору .. тамо закон ... онде гондола

Држава је извржила ПУЧ на пореске обвезнице и обвезнике

Смешно ... Па само ПОСТОЈАЊЕ закона о ДОЗВОЛИ 'ШАХВАЛНОСТИ' има за последицу ИНДУКОВАЊЕ ПРИНУДЕ

и сваки и свакога који долази код лекарке или лекара ставља у понижавајући и

законски дискриминатрски положај да ли ИМА или НЕМА за

'ЗАХВАЛНОСТ'

Монструазно франкенштајнизовање имовинских облигационих струковних етичких социјалних релација ....
Pa ako je neko budala, onda neka nosi.

Ja prva ne nosim svojoj doktorki nesto, osim posle dugotrajne pretrage (ako se desi) i uspesno zavrsenih pregleda pa i tad 200 gr. kafe.

Kada pet pacijenata pre vas donese novce i kese sa poklonima, a zatim vi PRAZNIH RUKU dođete na red,
(praznih ruku jer ste svakog meseca uplatili trideset hiljada dinara za doprinose, pa nije preteklo)
da li je realno očekivati jednako kvalitetnu zdravstvenu uslugu?

Koliki je limit za podmićivanje saobraćajca? :think:
Posebna tema: Ima li Srbija dovoljno stručnog kadra i kapaciteta da svima 'potrebitima' pruži adekvatnu medicinsku zaštitu? A sigurno je neće imati ako budu doktore kažnjavala kada prime flašu šljivovuce!

Posebna tema: Ima li Srbija dovoljno stručnog kadra i kapaciteta da svima 'potrebitima' pruži adekvatnu medicinsku zaštitu? A sigurno je neće imati ako budu doktore kažnjavala kada prime flašu šljivovuce!
Ne treba da kažnjava, ali ne treba da donosi ZAKON o iznosu mita.
Država indirektno poručuje: ako ne platite - boleće vas. Ako platite, lekari od nas neće tražiti veće plate.

Pa normalno. Meni nema ko da zabrani da iskazem zahvalnost lekaru flasom domace rakije ili slicnog pica recimo posle neke vazne intervencije (koja je zivot spasla nekom mom), pa neka mene hapse, ne nejga.

Ukidanje 'solidarnosti ' za troškove lečenja bi za mnoge značilo BANKROT! Ko bi danas na Balkanu mogao da plati troškove skupih pretraga i lečenja od ove crkavice od plate?

Немогу веровати да Вама није јасно принципијелно у чему је проблем...

Није здравство уставна монархија ... имате ПРИВАТНО и ДРЖАВНО ... неможете по закону о облигационим односима

ВИ лично да приватно изразите 'захвалност' ЈАВНОМЕ ДРЖАВНОМЕ .....

Зашто се незна ПРАВА цена тестова ? Знате ли ви да снимак Магнетном доње карлице кошта 16 000 када сте запослени ?

Незнате ?

Е па погледајте ценовник здравствених услуга и видећете да фамозн апартиципација је уствари приватизација

друштвене имовине !

Овај закон је кршење људских права равноправности и највероватније ће уставни суд забранити овај закон

Уамислите да деценију се прича о платним разредима и ништа .. а овај закон промувају као прдеж

Зато и ове силне демонстрације ... Онамо 100 милиона евра поклонили банкарском сектору .. тамо закон ... онде гондола

Држава је извржила ПУЧ на пореске обвезнице и обвезнике
O čemu ti lupetaš? Zar nije moja stvar, poreznog obveznika, hoću li ja ono što sam zaradio potrošiti na kockanje, kladionice, piće ili prostitutke, ili ću NAGRADITI doktora koji mi je spasio jetru pa da mogu dalje piti i kurvati se? :rotf::rotf:

Немогу веровати да Вама није јасно принципијелно у чему је проблем...
Није здравство уставна монархија ... имате ПРИВАТНО и ДРЖАВНО ... неможете по закону о облигационим односима
ВИ лично да приватно изразите 'захвалност' ЈАВНОМЕ ДРЖАВНОМЕ .....
Зашто се незна ПРАВА цена тестова ? Знате ли ви да снимак Магнетном доње карлице кошта 16 000 када сте запослени ?
Незнате ?
Е па погледајте ценовник здравствених услуга и видећете да фамозн апартиципација је уствари приватизација
друштвене имовине !
Ovo je pak posebna tema o 'privatiziciji' društvenog sektora! Tema je: Mogu li ja dati poklon doktoru bez obzira u kojem je sektoru? Može li on biti KAŽNJEN jer je primio taj poklon?

A Ustav obuhvača i davanje poklona kada se ide u goste? Meni je važnije ceniti doktore nego 'prijatelje' koji mi okrenu leđa i zamrze me zbog JEDNE rečenice na Facebooku!
А не можеш да га цениш бесплатно, да се осмехнеш, или захвалиш, на пример.

Или цењење мора да има цену, директно пропорционалну :zcepanje:

Back