Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
Да се није појавио он - појавио би се неко други!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niko ne traži ni krivce, ni zaslužne... I neka je jednostavno tako bilo... Posledice su te koje su nas pritisle, a bojim se da će biti kamen o vratu mnogim generacijama koje govore i koje tek treba da progovore srpskim jezikom...Hellen:Тај ''крилати'' или ''ћопави'', како год га звали (није се разбио)......није се могао појавити у 14., 16. или 20. веку...
Он се појавио услед сплета историјских и културних околности, због Мркаља, због Аделунга, због Копитара, због политичке сиутације, због књижевних трендова, због панславизма и југославизма, због романтизма, због Првог и Другог српског устанка, због претходног просветитељства, због тисућу других разлога који су се сплели у једном тренутку и створили услове да се деси све како се десило...
Ја за то не бих тражила ни кривце ни заслужне.... То је једноставно тако било...
Ponovo tvoje, već viđeno izvrtanje onoga što je neko rekao (napisao), jer tako lakše prišiješ sagovorniku ono što želiš...Hellen:Не осећам се притиснуто и никакав камен о врат ми Вук лично није окачио.... Не знам какав то камен осећаш зашто што говориш српским језиком, и да ли је то Вук лично заслужан што говориш српски? Којим језиком би говорио да није било њега?
Niko ne traži ni krivce, ni zaslužne... I neka je jednostavno tako bilo... Posledice su te koje su nas pritisle, a bojim se da će biti kamen o vratu mnogim generacijama koje govore i koje tek treba da progovore srpskim jezikom...
Hellen:Панславизам и југославизам није измислио Вук Караџић! Јесте да је учествовао у том покрету, али то је био покрет тог времена, то су биле владајуће тежње у целој Европи... Што нам је сад Вук крив због тога?
Kada je ovo, valjda na engleskom, u pitanju, bojim se da si ti pomešala to što si napisala... Ali, ja svakog prihvatam onakvim kakav jeste... pa ću i tebe... i tvoje izvrtanje...Hellen:Бојим се да мешаш грендмадрс енд фрогс.
Posledice pritiskaju i kamen su o vratu... i biće kamen o vratu,,, a posledice su: mnogo prolivene krvi na ovim prostorima...
Umeš, valjda da pročitaš jednu rečenicu na vukovskom jeziku...
Бојим се да мешаш грендмадрс енд фрогс.
Kada je ovo, valjda na engleskom, u pitanju, bojim se da si ti pomešala to što si napisala... Ali, ja svakog prihvatam onakvim kakav jeste... pa ću i tebe... i tvoje izvrtanje...Btw. Ovako kako si napisala ovo na engleskom, tako pišu govore na srpskom ovom najnovijem Karađorđeviću, ali latinicom i po engleskim pravilima... lepo...
Ti si, koliko sam do sada shvatio stručnjak za jezik, što potvrđuje i činjenica da se slabo snalaziš u matematici, tj. računu... pogotovo u istorijskom računu...Hellen:Умем да је прочитам кад је мисао у њој јасно исказана. Не изврћем намерно, жао ми је што си стекао тај утисак.
Хоћеш ли да кажеш да је Вук најодговорнији за проливену крв на овим просторима стотину и сто педесет година после његове смрти??? И да није било тог ''крилатог ћопавца'' нама би последњих 150 година текао мед и млеко? (Ако сам добро разумела.)
Бојим се да му придајеш много већи значај него што реално има...
Šalu, naravno, prihvatam... nisam namćor... kad mi nešto nije po volji, teram decu da me golicaju...Hellen:Их, бре, какав си намћор....ни шалу не прихваташ....
Da li je ovo pitanje od istorijskog značaja?Da l mu stvarno Branko kresnuo Anu?
...Da l mu stvarno Branko kresnuo Anu?
![]()
"Однос Мине Караџић и Бранка Радичевића професор др Миодраг Поповић сажето представља као "идеалну другу и жути лист." Додуше, ни наш најбољи познавалац српског романтизма не спори да је прави Бранко и у роману у стиховима "Безимена", у којем се шеснаестогодишња кћерка и њена добро држећа мајка, обе Бечлијке, отимају о српског студента."
Zanimljivi stihovi...
Гдегод коју дивну 'ватим,
Дању или ноћу,
Испритискат', ижљубити,
Изгрлит' је хоћу
...
Па с' устави, - сад ће бити!
"Воз ис тен тес?" - То је доста!
Стаде бојак страховити...
Од Срба је госпа проста;
Још умукну клета ома:
Што ће - дође цар од дома
...
Ту ћеш наћи окићени'
Лепих мома, лепих снаша,
Има нешто и поштени'
Ал' највише сека-даша:
Ил' за новце ил' онако,
Ал' су даше свакојако
... baš zanimljivi.![]()
Nego kako?Da li je ovo pitanje od istorijskog značaja?
Naravno, pretpostavljam da imaš neoborive dokaze za ovu tvrdnju.... priskočila je u pomoć devojčina majka... Švabica neobimne pameti... Ana Kraus...
Može li neko malo detaljnije da objasni, ali jasno za nas laike, šta to hoće ovi sa još 3 slova?