Мистериозна девојчица из ромског насеља

Мистериозна девојчица из ромског насеља
Аутор: МОНДО
У ромском насељу у централној Грчкој пронађена мистериозна четворогодишња девојчица која има изразито плаву косу и светле очи. ДНК тестови потврдили да девојчицаније ни у каквом сродству са ромским паром са којим је живела.

devojcica-grcka.jpg

Грчка полиција је затражила помоћ од грађана широм Европе у откривању идентитета девојчице коју зову Марија.

Како је пренео Би-Би-Си(ББЦ) девојчицу је преузео хуманитарни центар, а полиција је објавила и њене фотографије, у нади да ће то помоћи у проналажењу њене праве породице.

Званичници страхују да би девојчица могла да буде жртва отмице или трафикинга. Апел је упућен на међународном нивоу, зато што девојчица светле пути, беби-косе и плавих очију изгледа као да је из северне или источне Европе.

Полиција је упала у ромски камп због сумње да се ту одвијају криминалне радње. Полицајци су одмах приметили необичну девојчицу, која нимало не личи на породицу с којом је била у кући, а потом су открили и проблематичне документе те породице.

Кад су полицајци испитивали пар како је "добио Марију", стално су мењали своје исказе, саопштено је из полиције.

Мушкарац(39) и жена (40) ухапшени због кривичног дела отмице малолетника. Костас Јаопулос предсдник хуманитарне организације "Дечји осмех", која је преузела бригу о девојчици каже да је она искоришћавана за прошење на улици.

Zanimljivo. Kada sam bio mali, cigani bi dolazili za Uskrs u moje selo da prose hranu i sa sobom bi dovodili malu decu među kojom je uvek bilo ovako plave dece. Moja nana je uvek govorila da suciganu tu decu ukrali u Nemačkoj. Koliko je to istina, ne znam, ali sam se baš podsetio tog vremena kada sam ugledao ovu devojčicu na slici.

beograd ih je pun. u rukama bebe, koje su pod sedativima, drogirane... deca koja su polu-gola, musava, prljava, idu od auta do auta, remete saobracaj. i kad pozoves policiju da ih rastera sa raskrsnice oni samo slzeu ramenima, kao ne mogu nista sem da ih daju u dom... pa dajte ih u dom, jel moguce da beba moze da pobegne iz doma... nezainteresovanost drzave da resi pitanje cigana kod nas je veliki problem. evropa je to resila proterivanjem onih koji nece da se uklope u drustvo, a kod nas imas zilion ciganskih naselja, ispod mostova, svuda, koji navlace kojekakvo smece i bolescine u okolinu.
secam se kada je djilas raseljavao one ispod gazele koliko protesta je dobio iz eu. ma svaka mu cast za to i steta sto se to nije nastavilo. oni ocekuju da zive u kartonskoj kutiji ispod mosta bez ikakvih dokumenata jer je to tradicija? e pa ebem ti drzavu i zakon.

Apsolutno se slažem sa ovim što si napisala. Zato sam i napisao gore da ne okrivljujem samo njih no i državu koja im je saučesnik u tim kriminalnim aktivnostima. Ako krše zakone-ne treba da ih šalju u domove nego u zatvore. Ako su kao kolektivitet nespremni da poštuju pravila zajednice u kojoj žive-treba ih deportovati iz zemlje.

I to je to.

ako si gej, Grci te neće odbiti, čuveni su po tome od antičkih dana. :per: Dok ti zamajavaš Grke, ja ću im otrsim ženskinje. :mrgreen:

Grci su cuveni po tome sto imaju malogradjansko-konzervativnu kulturu drustva, pa devojke moraju da se cuvaju do braka, i zato sibaju samo anal pre braka. To kod ovih konzervativnih foliranata, budala i malogradjana. Uzasna kultura drustva, i isto kao i mi, bruka su za evropsku kulturu.

Prvo mora da se uradi albino test da dete nije kojim slucajem ima taj poremecaj a onda da pricamo da li kidnapovano i odakle je.

Ne moze napamet osudjivati celi jedan narod i pricati tralalala...... a ovamo prc...

Znaci sad sva deca koja imaju albino poremecaj a roditelji im crnci mora da im budu oduzeta. A onda ispada da drzava krade decu roditeljima.

To je povrsna sarada tih policajaca cim vide dete belo a sa tamnoputim roditeljima onda nije njihovo a taman da ona i nema albino poremecaj opet se moze ispitati da li jo je baba ili deda bili beli cigani. A ovde je neko vec pricao o belim ciganima, to ti je genetska urodjena anomalija.
Jer ceo svet i te njihove policije rade povrsno i zbrda zdola, tako u londonu na aerodromu cim tamnoputa udje u avion odma misle da je trerosriskinja i vracaju avion u hangar dok se ne ispita sta nosi u torbi.

Ja nemam neko lepo misljenje o Ciganima samo na osnovu njihovog nacina zivota ali apsurdno je hapsiti bilo koga samo zato sto ima dete bolesno sa geneckom anomalijom.

Pa ova djevojčica je samo povod za ovu raspravu. Cigani kradu djecu, ne danas, ne juče, nego oduvijek. Tjeraju djecu, uključujući i svoju sopstvenu, na prosjačenje. Uče ih da kradu. Uče ih da se skitaju. To je njihov tradicionalni način života. Taj način života se u pravnoj državi zove veoma jasno-kriminal. Tu apsolutno nema mjesta bilo kakvom opravdavanju. Ti ljudi su kriminalci. Oni reprodukuju kriminalne obrasce ponašanja kroz svaku sljedeću generaciju.

Grci su cuveni po tome sto imaju malogradjansko-konzervativnu kulturu drustva, pa devojke moraju da se cuvaju do braka, i zato sibaju samo anal pre braka. To kod ovih konzervativnih foliranata, budala i malogradjana. Uzasna kultura drustva, i isto kao i mi, bruka su za evropsku kulturu.

kahm, veruj mi kami nije tako, imao sam sasvim normalne trenutke sa grčkim curama, to su mitovi

Apsolutno se slažem sa ovim što si napisala. Zato sam i napisao gore da ne okrivljujem samo njih no i državu koja im je saučesnik u tim kriminalnim aktivnostima. Ako krše zakone-ne treba da ih šalju u domove nego u zatvore. Ako su kao kolektivitet nespremni da poštuju pravila zajednice u kojoj žive-treba ih deportovati iz zemlje.

I to je to.

A sta bre da radi drzava? Da ih bije, stavlja u logore?
Srbija je nagrajisala sa Romima jer su je preplavili Romi sa Kosova i svi su postali srpski drzavljani, imaju pasoshe, licne karte, besplatno zdravstveno
odiguranje. Vecina native srpskih Roma ipak je manje vise integrisana u drustvo. Problemi nastaju sa 1999 godinom.

Srbija je nagrajisala sa Romima jer su je preplavili Romi sa Kosova i svi su postali srpski drzavljani, imaju pasoshe, licne karte, besplatno zdravstveno
odiguranje. Vecina native srpskih Roma ipak je manje vise integrisana u drustvo. Problemi nastaju sa 1999 godinom.

Ne. Zatvor ili deportacija.

Zanimljivo. Ja ne poznajem u Banjoj Luci i regiji cigane integrisane u društvo. Nijednog.

Prvo mora da se uradi albino test da dete nije kojim slucajem ima taj poremecaj a onda da pricamo da li kidnapovano i odakle je.

Ne moze napamet osudjivati celi jedan narod i pricati tralalala...... a ovamo prc...

Znaci sad sva deca koja imaju albino poremecaj a roditelji im crnci mora da im budu oduzeta. A onda ispada da drzava krade decu roditeljima.

To je povrsna sarada tih policajaca cim vide dete belo a sa tamnoputim roditeljima onda nije njihovo a taman da ona i nema albino poremecaj opet se moze ispitati da li jo je baba ili deda bili beli cigani. A ovde je neko vec pricao o belim ciganima, to ti je genetska urodjena anomalija.
Jer ceo svet i te njihove policije rade povrsno i zbrda zdola, tako u londonu na aerodromu cim tamnoputa udje u avion odma misle da je trerosriskinja i vracaju avion u hangar dok se ne ispita sta nosi u torbi.

Ja nemam neko lepo misljenje o Ciganima samo na osnovu njihovog nacina zivota ali apsurdno je hapsiti bilo koga samo zato sto ima dete bolesno sa geneckom anomalijom.

ovde niko ne prica "tralalalala" nego dajemo neke komentare koji su argumentovani. pod izgovorom "tradicionalnog nacina zivota" cigani vrse razne kriminalne delatnosti za koje bi da ih uradimo ti ili ja, vec bili u zatvoru.
oni imaju jako dobro organizovane kriminalne grupe koje se bave prosjacenjem, otmicama, trafikingom i citavim nizom kriminalnih radnji za koje skoro pa nikad ne odgovaraju, jer policija u ovoj drzavi ne radi svoj posao.
dalje, ja stvarno ne vidim tvoju potrebu da i dalje pises o albinizmu, koji je poremecaj/bolest koja se vrlo lako moze utvrditi, ali posto je ovde uradjen dnk test i nisu pronadjena poklapanja, tj dnk test je pokazao da ovi ganciji nisu roditelji devojcice - CEMU DALJA PRICA O ALBINIZMU?
drugo je to da je test bio pozitivan, a da su dete uzeli roditeljima jer je albino. ovako, navodna majka te devojcice u policiji je dala izjavu da je za deset meseci rodila sestoro dece, jer je verovatno bila drogirana. oduzeto im je cak cetrnaestoro dece. o cemu pricas ti?

to nije tacno. mi smo gancije pod gazelom imali uvek. sa dolaskom ovih sa kosova, broj se uvecao naravno, ali ni ovi prethodni nisu bili integrisani jer je drzava izuzetno tolerantna prema njima. oni nemaju pasose, licne karte, nista. nemaju zdravstveno, ne idu u skolu, niko ih za to ne juri. cak ima onih koji ovde nece da se prijave da ne bi tamo negde izgubili tamo nesto. e to je problem. nece integraciju u drustvo, nece nasa dokumenta, ali hoce da dovlaci smece i prljavstinu u centar grada. ma hajte molim vas.

Propevace ovi, grcka policija je u zadnje vreme mnogo nadrkana:D

Ja ne mislim da je dete od roditelja oteto, pre ce biti da je iz nekog doma za nezbrinutu decu kupljeno za neku sitnu lovu.

Koliko luda treba da bude porodica (biološki roditelji),
koja je spremna da se odrekne ovakvog anđela, te prepusti domu za nezbrinutu decu ?
Ne verujem u to priču, skloniji sam većoj jezi - kidnapovanju deteta !

Koliko luda treba da bude porodica (biološki roditelji),
koja je spremna da se odrekne ovakvog anđela, te prepusti domu za nezbrinutu decu ?
Ne verujem u to priču, skloniji sam većoj jezi - kidnapovanju deteta !

Ma bre, pollicija ce to od njih saznati kolko vec sutra:D

- - - - - - - - - -

To je dobro pitanje budući da ih niko ne želi kod sebe. Oni koji su došli odnekud-vratiti ih odakle su došli. Zatvoriti granicu prema njima. Ostali koji se ne ponašaju u skladu sa zakonom-zatvor. Bilo bi teško, ali bi se problem riješio za tridesetak godina.

Pa problem bi se resio sterilizacijom, ali ko bre sme to da radi:D
Ja bih im ponudila neku lovu za sterilizaciju, mozda bi i prihvatili.

Back