Misljenje o nekretnini u Bg?

Zdravo svima! :)

Vidim da puno vas ovde ima iskustva sa kupovinom stanova, makar se razumete bolje od mene koji nemam pojma o tome, pa bi mi značilo vaše mišljenje i preporuka.

Hteo bih da podignem kredit za stan u visini od 50.000-60.ooo evra, ovo su neke okvirne karakteristike koje bih voleo da taj stan ima:
-Lokacija u prečniku od 6-7km od centra (U obzir dolaze Čukarica, Julino brdo, Žarkovo, Miljakovac, Zeleno naselje, Mirijevo 1, Karaburma, NBG, Zemun)

-Terasa

-Veliko kupatilo
-kuhinja koja se spaja sa dnevnim boravkom

-Po mogućstvu, odvojena spavaća soba

Našao sam jedan baš takav stančić, SAVRŠEN JE, ali mi ne odgovara lokacija. U pitanju je sledeći stan:
https://cityexpert.rs/prodaja/stan/24020/dvosoban-mihaila-bulgakova-zvezdara

Otprlike bih voleo da moj stan ovako izgleda. Za mene je ovo savršen spoj rasporeda i veličine prostorija

Isto me zanima - gorepomenut stan je u potkrovlju, Kakva su vaša iskustva sa takvim stanovima? Na šta posebno da obratim pažnju?

Hvala unapred! :)

Bio sam u nekim opakim gajbama po NBG-u, uglavnom kod Arene...ali mnogo ih cene, kvadrat skoro pa 2 soma, nek se nose...

- - - - - - - - - -

Vidim da puno vas ovde ima iskustva sa kupovinom stanova, makar se razumete bolje od mene koji nemam pojma o tome, pa bi mi značilo vaše mišljenje i preporuka.

Hteo bih da podignem kredit za stan u visini od 50.000-60.ooo evra, ovo su neke okvirne karakteristike koje bih voleo da taj stan ima:
-Lokacija u prečniku od 6-7km od centra (U obzir dolaze Čukarica, Julino brdo, Žarkovo, Miljakovac, Zeleno naselje, Mirijevo 1, Karaburma, NBG, Zemun)

-Terasa

-Veliko kupatilo

Našao sam jedan baš takav stančić, SAVRŠEN JE, ali mi ne odgovara lokacija. U pitanju je sledeći stan:

Otprlike bih voleo da moj stan ovako izgleda. Za mene je ovo savršen spoj rasporeda i veličine prostorija

Isto me zanima - gorepomenut stan je u potkrovlju, Kakva su vaša iskustva sa takvim stanovima? Na šta posebno da obratim pažnju?

Jel dolazi u obzir Bezanija?
Moj drugar je nedavno tu kupio stan, a uzeo je kredit od 70.000 eura.

nekretninu u bege jedino da sam milijunaš a sinu se dopadne bege, mada nešto kolko vidim nije preterano oduševljen, pa bi njemu kupio ako oće
a meni bege ni pod tačkom razno...nikad pa ni tad
ja kad odem u bege umorim se smorim se kao da me tenk pregazio, buka, gužva, ne umem ulicu da pređem, ne snalazim se po ulicama, ne umem ništa da nađem...haos, ludnica
ipak sam ja čedo palanke što bi vi gore rekli ljakse i to još sa juga...meni ovde fino

ovi luđaci hoće da zatvore centar skroz jednog dana... ali ne znam zavoleću to na kraju :eek:

hoće valjda da popločaju stari grad i ti stanari se onako tiho bune kao kašljucaju pomalo... e sad dokle će to ići
to su valjda već napisali...

malo bih pratila vesti možda pa kao prokljuvila... razmislila da li me mrzi da se vozim kolima od neke periferije ili sela ili ne i tako
senjak je možda ok
savski venac oko bolnica
samo i tu će da dignu ono neko čudo od 200m kod mostara ili je samo 100

....

a to mirijevo se raširilo pa je ceo taj deo grada mirijevo i ono što je smešno ? je što tamo ima mnogo kulturnih ulica : ))))
pošto je novo naselje
ili mi se čini?
ima i mnogo autobusa
ali jeste nekako nije cool

mislim kao kulturni nazivi pisci slikari itd valjda su tako nekako davali ili tripujem

Poslednja izmena:

-Terasa

-Veliko kupatilo

Isto me zanima - gorepomenut stan je u potkrovlju, Kakva su vaša iskustva sa takvim stanovima?
Na šta posebno da obratim pažnju?

Ne potkrovlje. Leti se usija, a ukoliko negde na krovu procuri - prvi si na udaru.
Osim toga, potkrovlje, kao i suteren, nema istu tržišnu vrednost kao stanovi na spratu. Zato je ovaj gorepomenuti stan precenjen. Em nije uknjižena cela kvadratura, em lokacija, em činjenica da je u potkrovlju.

Pa da, prob. sa plavljenjem na prvom i suterenu i prokišnjavanjem na poslednjem, još ako je pod pločom...ebo si čforka, debeli....nego, gde je Zeleno naselje? :lol:

E, bio sam u Ledinama, koja je onoo yookoyebina...

I da, tačno, kao nije sve uknjiženo..ja bacio oko na jednu kutjicui na moru, kao, imao ovo, pa ono, al nije sve uknjiženo tj. ta jedna soba, al plaćamo porez na celu imovinu... a što nam lepo dvorište, ima lada debeloga i palmi i svega i magnolija i garaža i i ostava metara mnogo, tank za ne zna kubika vode...pa nova fasada, pa sve novo, instalacije, struja, voda.... gledam, lepo, al netju se majem...zbog toga što nije cela kuća u zk.

- - - - - - - - - -

nekretnina u bege je dobra stvar...može fina kintica da se uzme za kiriju

nikad gore vreme za izdavanje. zato se i rentaju najčešće kao kupleraji stan na dan tzv.

ovde u strogom centru možeš da iznajmiš garsonjeru za 300..ali isto toliko dobiješ i za 1,5 stan

Ако имаш среће...то за гарсоњеру.
Моја пријатељица није могла годину дана да нађе станара за једнособан стан у Браће Југовић. На крају јој се уселила нека девојка која је плаћала 200 евра, а у зимској сезони је тражила попуст због грејања. :lol:

Ако имаш среће...то за гарсоњеру.
Моја пријатељица није могла годину дана да нађе станара за једнособан стан у Браће Југовић. На крају јој се уселила нека девојка која је плаћала 200 евра, а у зимској сезони је тражила попуст због грејања. :lol:

Pa da, uglavnom je katastrofa.

Koje ulice su najbolje na Vračaru, Kalenic, Trnska, Baba Višnjina...nudjeno mu je naselje Crveni Krst ali ja mislim da je, za 1900 -2500€ po kvadratu u novogradnji, bolje gledati onda oko Knez M staru gradnju za taj iznos :think:

- - - - - - - - - -

Nisam nista razumeo, al ok je :)
Crveni krst nije naselje to je deo grada i vrlo je sirok pojam.Naslanja se na Vracar i prostire do Zvezdare. Tamo ima mnogo novih zgrada i cene su jake.Upravo tako kako si napisao.
Na Vracaru ako mene pitas ne valja ni jedna ulica -zivim tu od rodjenja- i Vracar je sada prebukiran, estetski neprihvatljiv, ima novih zgrada ima starudije, nema mesta za parking osim ako ne kupis i garazu ili parking mesto za 15 soma na 150.000 koje si dao za gajbu u kvadraturi koju on trazi. Trosoban stan je bar 60m2.
Ja bih savetovala Njegosevu jer je siroka ulica, Krunsku jer je takodje siroka i ima drvored u jednom delu. Krunska je investicija, ja kada sam kupovala stan, dvoje su stajali ispred i cekali da odustanem. Kupis krs na dobroj lokaciji, spustis cenu pa ga sredis od poda do plafona. Posle kada sam htela da ga izdam mogla sam da divljam sa cenom...
U okolini Knez M ulice lepa je Cara Lazara, Gracanicka, Cubrina ali tu je samo stara gradnja i uglavnom veliki stanovi. Ono sto tu vidim kao problem je nedostatak parkinga i poplocavanje citavog tog kraja grada sto moze da nervira kada ides iz vece kupovine ili ti isporucuju namestaj pa ne mogu da stanu ispred zgrade.
Za izdavanje na kratke rokove manji stan je idealniji a ako zeli da izdaje strancima- imace uglavnom problem jer se oni cesto menjaju ali zato ne pitaju za cenu jer firma placa.

Poslednja izmena:
pa obično voliš gde si navikao... ne znam sad i kad ideš gde ti je "bolje" verovatno će ti nešto faliti iz prošlog treša
i obrnuto ideš gde je gore, nova iskustva z:hm:

u bg je zabavno sa saobraćajem ko nije navikao i ko to ne voli jer nema metro kao veliki gradovi pa plus razna tu i tamo GSP iznenađenja tipa na ovooj stanici danas ne staje taj autobus (ok ne baš toliko često)
pa ono kao voziš se autom i tako... tako da to je neka stavka, plus koliko je koje naselje divlje, gde ima miševa a gde bubašvaba i kakav je kraj generalno

Poslednja izmena:
stvarno ko u centar dodje mora da je opasno zaostao kad zeli takvu guzvu
Znas kako dok imas decu u mladjem do adolescenskom periodu zivot u centru ima prednosti. Moja od 12.godine ide sama sa Vracara u centar na neke aktivnosti i vraca se jer je osvetljeno, ima saobracaja i ljudi, blizu ti je sve, a sada kada je pocela da izlazi do malo kasnije opet je lakse nego da smo kao sto smo planirali otisli van grada...mislim ne bukvalno ali npr na Senjaku da zivis ili u Zarkovu moras da ides po decu, da ih vracas...
Sto se mene tice ja bih volela da zivim u nekoj mirnoj ulici da sam okruzena zelfenilom, da nomad parking stres. Sa mojim ostecenim zivcima za mene center nije sigurno.

Meni kad bi neko rekao da moram ziveti u stanu ja ne znam sta bi radio...izludeo bi sigurno.. Ne moze dvoriste nista da zameni.. Jos ja imam vece dvoriste pa voce pa cist vazduh.. Za opustanje zivaca milina... Dovoljno je na terasu da sednem i da gledam u daljinu...

Znas kako dok imas decu u mladjem do adolescenskom periodu zivot u centru ima prednosti. Moja od 12.godine ide sama sa Vracara u centar na neke aktivnosti i vraca se jer je osvetljeno, ima saobracaja i ljudi, blizu ti je sve, a sada kada je pocela da izlazi do malo kasnije opet je lakse nego da smo kao sto smo planirali otisli van grada...mislim ne bukvalno ali npr na Senjaku da zivis ili u Zarkovu moras da ides po decu, da ih vracas...
Sto se mene tice ja bih volela da zivim u nekoj mirnoj ulici da sam okruzena zelfenilom, da nomad parking stres. Sa mojim ostecenim zivcima za mene center nije sigurno.

pa ne znam sad da li da ulazimo u problematiku opasnosti centra i periferije,sve mi se cini da je gore u centru,sto su stariji ljudi bas to potenciraju da im je sve blizu a realno jednom mesecno odu dalje od prodavnice po recepte,sestra dosla svojevremeno sa sela zivela u svetog save a isla kolima u beogradjanku po kesu testenine,mislim lako se provali razlog potenciranja centra,rodom iz mladenovca devojka iznajmljuje sobu u centru a po toj ceni moze dvosoban stan na 6 km odatle ali nece,to je taj mozak

Meni kad bi neko rekao da moram ziveti u stanu ja ne znam sta bi radio...izludeo bi sigurno.. Ne moze dvoriste nista da zameni.. Jos ja imam vece dvoriste pa voce pa cist vazduh.. Za opustanje zivaca milina... Dovoljno je na terasu da sednem i da gledam u daljinu...

Ја живим у стану и живим за дан кад ћу да имам своју кућу и гаражу.

Back