Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
119452517_663078790981815_8095112655674673819_n (1).jpg

Žena se nikad, ali nikad, ne istura kao štit ma koliko snažna bila. Žena je "vetar u leđa".
Muškarac je taj koji osvaja...mir, slobodu, ženu.
Šta god da osvaja, junak je.
Kad ovo potonje (za)dobije neuništiv je.
Žena koja poštuje svog muškarca krajnji je cilj svakog viteza. Ako on to jeste, ako nije žena ga može sačuvati ali ne i poštovati.
Bez toga i jedno i drugo (p)ostaju taoci koje vetar nosi, ne onaj koji osnažuje već ruši sve pred sobom.

Brankica Damjanović

"I dodješ mi tako odnekud, biće da iz bunara sećanja, nenajavljena, snena, milena i gizdava, kao boginja, na krilima povetarca, u san blagougodiš mi i ulepšaš dolazeći dan ... Pokloniš mi svoje vrele uzdahe, anđeoske šapate, drhtave titraje i srca grčevite trzaje … Prođemo zajedno ispod svoda duge i u raj mi pretvoriš noćke duge … Poklonim ti neki uzdah..neki stih..pomislim na nas..preslušam vlastitu tišinu.. i krenem dalje.. u neki novi dan… dan bez nas.... vreme u kojem bez tebe neću nikada da nađem za dušu moju spas …" ~
✍
❤
😢
~ KĐK

Vilmica - tuga.jpg

"?? ???? ???̌?? ???, ????? ?????? ?????? ?????́?, ??????? ???̌ ??? ?? ???? ?? ????. ??????? ?? ???????, ?̌?? ?? ?? ?̌??? ??????? ? ????, ????? ?????????, ????̌???? ?? ?????, ??????? ? ???ℎ ?????ℎ ??????. ???? ??? ? ???? ????? ????, ????? ?????, ??? ????? ?????? ?????. ????? ??? ???? ?????? ?` ????? ?? ?? ?????? ???????? ????????.

????? ??? ? ????? ????? ????, ?????? ??????, ??????????? ?????̌????.

????? ??? ??? ??? ?̌?? ??? ?????ℎ ?????? ????? ?? ?????? ?? ?́? ???????. ? ???? ?? ???? ?? ?? ???????? ?̌???????. ?????? ??? ?? ??ℎ ????? ?????????? ?̌?? ?? ?? ???? ???? ???? ????, ?̌?? ???? ?????????? ?? ???? ?̌?? ? ???? ???? ?? ?????? ???? ?? ???? ? ??????? ??? ???̵?????. ????̌??? ?? ???? ?? ????? ????????, ?? ?̌???? ????? ???????? ?? ???, ????̌??? ?? ???? ?? ???????? ???? ? ??? ??? ?̌?? ????? ????????. ????? ?? ?̌????̌?? ?̌????, ??????..." ~ KĐK

NEDOSTAJEŠ1.jpg

"Ako tragate, počnite u svom srcu.
Pećina srca je dom istine.
"

~ Dipak Čopra

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back